Bago ga pita jel’ nam trebao ovaj pičvajz, a Milanović samo ponavlja: Imam loše vijesti za pesimiste…

  2

  Kad je srčani Stipe odjavio Dnevnik HTV-a, bio je to kraj nadmudrivanja oko Lexa Perković. Nadmudrivanja u kojem su premijer i ministri kapitulaciju uporno pokušavali pretvoriti u pobjedu, kao Srbi bitku na Kosovu. Prvo je rukavice navukao premijer, a u ringu s Bagom snalazio se tako što je izbjegavao udarce, ponekad je znao izazivača Mislava udariti ispod pojasa ili ga gurnuti na konopce i tako čekati kraj runde.

  A ovako je išlo to mudrovanje: Bago ga pita je li nam cijeli ovaj “pičvajz” trebao, a premijer odgovara: “Poručujem HDZ-u da makne prste s Vukovara”. Onda Bago konstatira da se u cijeloj EU najsporije oporavljamo, a Milanović uzvraća: “Imam loše vijesti za pesimiste”. “Kakve loše vijesti?”, pita Bago. “Pa bit će nam bolje!?” Kasnije, kad sam zavirio u svoje bilješke, vidim da sam na svakoj stranici zapisao tu rečenicu, toliko ju je puta premijer ponovio. Kao refren neke pjesme.

  Samo je Alen Islamović u hitu Divljih jagoda više puta ponovio neku prostu rečenicu: Motori, motori, motori… Možda je izazivač Mislav za kraj meča mogao podvaliti dosjetku: A sad, premijeru, imate li kakvu dobru vijest za optimiste?

  Uglavnom, na trenutke su podsjećali na Statlera i Waldorfa, dvojicu gunđala iz Muppeta Showa. Samo što se muppetovci na kraju uvijek smiju, za razliku od naših tmurnih junaka.

  Oko osam prebacih na dnevnik Al Jazeera Balkan. Upravo Mirjana Hrga počinje jednosatni dnevnik. Sjajna prezentacija regionalnih i svjetskih kriza uz hrpu analiza, i sve to uz smiješak – ma uhvatila me retromanija za njom…

  PLUS

  Morana Kasapović vratila se u Paralele i pokazala da je sretna što je opet tamo. I mi smo sretni zbog toga. I dobro bi je bilo opet vidjeti u tom bijelom kimonu…

  MINUS

  Trudim se sinoć opet gledat Rockyja na HRT-u. I ponovo si postavih pitanje koje me muči 25 godina: Pa kako je ovaj film mogao dobiti Oscara?

  Robert Bubalo/VLM

  facebook komentari

  • peppermintt

   dobar dobar Robi :)))čak i Bago pokazao zubiće :))
   smišan je neki dan onj Bobić s RTL pokušava Pusićku staru vučicu navuć, i puče veza valjda slučajno :)))
   E ne znan da ima bilo tko koji može povjerovati u petljavine Zokija i ekipe

  • peppermintt

   dobar dobar Robi :)))čak i Bago pokazao zubiće :))
   smišan je neki dan onj Bobić s RTL pokušava Pusićku staru vučicu navuć, i puče veza valjda slučajno :)))
   E ne znan da ima bilo tko koji može povjerovati u petljavine Zokija i ekipe