Bajkeri čuvaju djecu od pedofila – noćima stražare nad zlostavljanom djecom

0

“Anđeli pakla” dolaze pred kuće zlostavljane djece i – brane ih! Potpuno besplatno i dobrovoljno oni satima vrše ophodnju oko kuća mališana koji su pretrpjeli napade, zastrašivanja i silovanja kako bi djeca mogla mirnije spavati.

Jednu djevojčicu je zlostavljao rođak, danima je progonio dijete i upadao u kuću, a policija bi uvijek stizala tek kada on pobjegne. A onda su oni došli na motorima.  “Bajkeri protiv zlostavljanja djece” je skupina kršnih, dugokosih muškaraca koji noćima čuvaju kuće napadnute djece kako se ne bi bojala zaspati, pričaju s mališanima.

Međutim, oni rade i nešto mnogo važnije – kada djeca kreću na suđenje svjedočiti, bradati žestoki momci u kožnim jaknama ih okružuju kao osobna straža i prate do kraja, sjedeći u prvim redovima sudnice. Time pomažu djetetu da ne gleda u pedofila ili zlostavljača i dopusti da ga strah savlada. Uz opasno osiguranje u prvom redu, dijete zna da nije samo.

“Dovoljno je zastrašujuće za odraslog čovjeka otići na sud, zamislite osmogodišnjeg dječaka kako sjedi na klupi za svjedočenje, a nožice mu ne mogu dodirnuti pod i priča kako su ga zlostavljali. Neću dopustiti da itko od te dječice misli da je sam”, rekao je bajker poznat kao Pips.

On je ispričao anegdotu iz suda: “Sudac je pitao dječaka je li ga strah čovjeka koji ga je zlostavljao. Kada je mali odgovorio negativno sudac  ga je iznenađeno upitao kako je to moguće, a dječak je pogledao u bajkere i odgovorio – moji prijatelji su strašniji od njega”.

BACA postoji od 1995. godine i okuplja bajkere koji prolaze brojne testove kako bi se ustvrdilo mogu li raditi i pomagati ovoj ranjivoj skupini djece. U radu ih vode dva pravila: nema suza pred djecom i nijedno dijete ne smije živjeti u strahu. – See more at: http://www.pogled.ba[vsw id=”QnVbQuxok0I” source=”youtube” width=”600″ height=”400″ autoplay=”no”]

facebook komentari