Bakir Izetbegović namjerno zaboravlja činjenice

  28

  U nizu silnih negativnih prepoznatljivosti u svijetu, zbog kojih je postala zemlja slučaj, odnosno „slučajna zemlja“, Bosna i Hercegovina se ističe i u obilježavanju državnih praznika, ne samo po tome što ih jedni slave, a drugi s pravom i razlogom ne, već i po načinu kako ih obliježavaju oni koji ih slave. Ti dani postaju naprosto prava slika te zemlje, budući da se u govorima slavljenika ističe  jedino vlastita prošlost, bez znakova drugih i drukčijih, bez znakova  sadašnjosti, i nikako bez smjernica u budućnost. Naprosto Bosna i Hercegovina je po govorima slavljenika zemlja prošlosti i za prošlost, zemlja Bošnjaka i za Bošnjake, zemlja Turskoj „u amanet“ i Izetbegovićev amanet turskoj genocidnoj prošlosti u Bosni i Hercegovini. Svakim danom, a poglavito na nekim jednonacionalnim državnim praznicima kakav je Dan državnosti nedržavotvorne BiH, sve je više znakova jednobojne bošnjačko-islamske Bosne i Hercegovine i gubljenja njenog multinacionalnog i multireligijskog europskog identiteta. Ubojice te povijesne hercegbosanske šarolikosti, tog bogatstva u razlikama i posebnostima, sve su agresivnije i rušilačkije, da naprosto i ne skrivaju svoje opasne namjere i ciljeve apsolutnog zelenila bosanskohercegovačkog društva i bosanskohercegovačkih prostora. Za javno otkrivanje tih opasnih, s elementima fašizma i nacizma, također sa znakovima najcrnjega polutisućljetnog osmanizma u Bosni i Hercegovini, ciljeva otuđenja i deeuropeiziranja, te dekristijaniziranja bosanskohercegovačkoga društva, ti nacionalno vjerski unitaristi i centralisti koriste državne praznike. Ti im dani daju neku snagu i polet k cilju, smatrajući ih vlastitim zaslugama zbog čega se sa njih šalju prijeteće poruke onim drugim, u prvom redu malobrojnijem hrvatskom narodu, jedinom narodu bez označenog i definiranog nacionalnog prostora. I to je dokaz obespravljenosti, desuverenosti i dekonstitutivnosti Hrvata, ali i razlog traženja novoga pravednijeg ustroja neustrojene Bosne i Hercegovine.

  U nizu mnogi zloporaba, zloupotrebljava se i Dan državnosti, čime se svijetu šalje poruka nedržavotvornosti Bosne i Hercegovine i nepriznavanja drugih naroda, kultura, i vjera u toj multi zajednici, na način da ga se privatizira, nacionalizira i jednodimenzionira u bošnjačko-islamskim dimenzijama i okvirima. Prvi ožujak, kao Dan državnosti BiH stvoren je isključivo referendumskim zaslugama hrvatskog naroda 1992. godine, što je bila prisila međunarodnoj zajednici da tu zemlju prizna 22 godine poslije otet je Hrvatima na način da im se oduzima i pravo na Bosnu i Hercegovinu i pravo na taj dan. Danas se taj dan kao i svi drugi državni praznici u toj zemlji bošnjačiziraju i islamiziraju u tolikoj mjeri da je to naprosto dan državnosti Bošnjaka a ne Bosne i Hercegovine.

  Prijeteći slavljenički govori

  Svi oblici njegova obilježavanja imaju vjerska islamska i nacionalna bošnjačka obilježja i karakteristike. Govori koji se čuju na taj dan  isključivo su ratnohuškački, prijeteći s centralističko unitarističkom retorikom, što ih čini istim onim u ratu kakvi su se čuli od tadašnjih muslimanskih političko-vjerskih vođa. I stoga i danas na 22. godišnjicu Referenduma o državi BiH, koji je uzet kao Dan državnosti, ti bošnjački slavljeničko prijeteći govori i ne čude, budući da se čuju od sina onoga muslimanskog vođe koji je zbog svojih radikalno nacionalističko-vjerskih djelovanja bio osuđivan i zatvaran.  Tom vođi, osumnjičeniku za ratni zločin etničkog čišćenja Hrvata i talibanskog ubijanja bosanskih ujaka, osamstogodišnjih čuvara Bosne i Hercegovine, na Dan državnosti njegov sin pjeva pjesme zahvalnosti za počinjene zločine.

  Na 22. godišnjicu hrvatske referendumske obrane Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović posjećuje groblja muslimanskih vojnika Armije BiH i svog oca, čime šalje poruku da je ta zemlja bošnjačka, islamska i Izetbegovićev „amanet“ Turskoj. Nigdje spomena zahvalnosti nemuslimanskim žrtvama obrane i onima koji su i referendumom branili i obranili tu zemlju. O posjetu njihovim grobljima ne smije se ni razmišljati. Zar je to onda multinacionalna i multireligijska zemlja. Umjesto zahvalnosti i nemuslimanima, Hrvatima, za stvaranje ovog dana, Bakir Izetbegović koji je školu učio kod oca tijekom rata skrivajući se u njegovu uredu, izjednačava velikosrpsku genocidnu politiku gradnje Republike srpske s hrvatskom žrtvom obrane i zasluge za međunarodno priznanje BiH.

  Bakirova lažna jugo podjela krivnje

  Na šehidskom spomen mezarju, što su neke nove i ovome društvu nepoznate riječi, pa čak i tom novom bosanskom jeziku, u Kovačima, Bakir Izetbegović okupljene Bošnjake upozorava na zaboravnost te kaže: „Ljudi malo zaboravljaju, pa su zaboravili da smo trebali biti topovsko meso, da su nam trebali komandovati razni mladići i bobani…“. Svako bošnjačko izjednačavanje Bobanove obrane BiH kroz institucije Hrvatske Republike Herceg Bosne i Hrvatskoga Vijeća Obrane s Mladićevim genocidom u Srebrenici i današnjoj etnički i vjerski čistoj Republici srpskoj, ponovna je bošnjačka agresija na Hrvate i njihov suvereni i konstitutivni položaj u federalnom dijelu. Iako su Bošnjaci zaboravili, kako kaže Izetbegović, što su trebali biti, Hrvati u Bosni i Hercegovini ne mogu i ne će nikada zaboraviti da su bili topovsko meso u Bugojnu, Travniku, Zenici… Armije BiH i njenog zapovjednika Alije Izetbegovića kada je ta zločinačka vojska s mudžahedinima od Lašvanske doline napravila srebrenicu prije Srebrenice. Bošnjački zločin nad Hrvatima središnje Bosne gotovo da je u nekim dimenzijama bio pouka Mladiću za strašan genocid u Srebrenici.

  Izetbegović na Danu državnosti svojim govorom otrkiva i budućnost Bosne i Hercegovine kad kaže: „koje vojvoda Stepa da se po njemu zvala najduža ulica u Sarajevu… čiji najveći broj stanovnika čine Bošnjaci“. Znači li to da u gradovima u BiH više nema mjesta za ulice nemuslimana, bez obzira što je Sarajevo gotovo sto posto muslimanski grad. Tim govorom priznao je etničko čišćenje Sarajeva i pokazao kakvi trebaju biti svi bosanskohercegovački gradovi u budućnosti. Ne čudi stoga što i danas traje mirnodopski proces etničkog čišćenja Hrvata u tom gradu i zašto se ubijaju hrvatska djeca na njegovim ulicama, a časnim sestrama se trgaju križevi s vrata.

  Islamisti više ni ne vide Hrvate u Federaciji

  Zaštićujući te talibane po gradovima na putu do konačne islamizacije i unitarizacije Bosne i Hercegovine Izetbegović II. na prisvojenom i bošnjačiziranom Danu državnosti BiH 1. ožujka 2014. slavopobjednički uzvikuje: „nema cijepanja BiH, nema federalizacije, novih entiteta i podjela“. Znači, za Izetbegovića i okupljene nema cijepanja pocijepane BiH, „šta je ko jamio jamio“. Zato dalje kaže da nema federalizacije. Znači, Izetbegović ne prizna Federaciju BiH kao zajednicu Bošnjaka i Hrvata. Za Bakira to je bošnjački entitet, isti kao srpski.

  U tako podijeljenoj dvoentitetskoj srpsko bošnjačkoj Bosni i Hercegovini nema mjesta za Hrvate, za njihov entitet, poručio je Izetbegović na bošnjački dan državnosti. Takav dan državnosti nedržavotvorne Bosne i Hercegovine, i takvu Bosnu i Hercegovinu, ne mogu i niti će ikada obilježavati i prihvatiti Hrvati. Srbi nisu ni glasovali na referendumu ni za kakvu Bosnu i Hercegovinu, no Hrvati zasigurno nisu glasovali za ovakvu Bosnu i Hercegovinu, i ovakve bošnjačke govore na referendumskom danu. Ovakva Bosna i Hercegovina o kakvoj govori Bakir Izetbegović na 22. godišnjici njezine referendumske neovisnosti zapravo ovisnosti o nazočnosti svjetske zajednice i njenog šerifa ni po čemu nije ona kakvu je referendumsko pitanje definiralo i na temelju toga Hrvati glasovali za nju. To je sasvim neka druga, Hrvatima oteta, između Srba i Muslimana podijeljena, srbijanizirana i otomanizirana antieuropska i antihrvatska BiH.

  Zbog toga, zbog prijevare i zloporabe njihova izlaska na referendum Hrvati u Bosni i Hercegovini imaju, uprokos Izetbegovićevoj unitarističko centralističkoj prijetnji, pravo na svoj federalni i entitetski dio te im domovine kojeg bi uredili u okvirima referendumskog pitanja. Ostvarenjem tog prava, prava na svoj hrvatski entitet u iscijepanoj i poderanoj, prisvojenoj i amanetiziranoj Bosni i Hercegovini, Hrvati bi postali uistinu jednakopravni i ravnopravni, suvereni i konstitutivni narod kao što su to Srbi u genocidnoj Republici srpskoj i današnji Bošnjaci u privatiziranoj, unitariziranoj i duboko bošnjačiziranoj te dijelom i otomaniziranoj Federaciji BiH. Time bi također i Hrvati imali, kao što to imaju Srbi 9. siječnja, i Bošnjaci 1. ožujka, svoj Dan državnosti u okvirima beđunarodno priznate Bosne i Hercegovine.

  Činjenica srpskoga i bošnjačkog dana državnosti koje obilježavaju u podijeljenoj Bosni i Hercegovini također daje pravo Hrvatima na teritorijalni entitet ili republiku ili i federaciju onako uređenu kako to danas Bošnjaci uređuju FBiH. A to znači hrvatska federacija. U tako uređenoj troentitetskoj Bosni i Hercegovini bilo bi to ono istinsko europsko demokratsko na razini dostignutih ljudskih prava i sloboda izjednačavanje u pravima i slobodama, jednakostima i ravnopravnostima suverenosti i konstitutivnosti Bošnjaka, Srba i Hrvata. Sve drugo, a poglavito ovakvo diskriminirajuće i marginalizirajuće obespravljeno stanje Hrvata u Bosni i Hercegovini zapravo je mirnodopski zločin nastavka etničkoga čišćenja hrvatskog naroda u toj zemlji odnosno velikosrbijaniziranje i velikobošnjačiziranje srpskoga i bošnjačkog entiteta u BiH.

  Vinko Đotlo

  facebook komentari

  • peppermintt

   Bakire vrati HR putovnicu !!

   • đubre je to… i što je zanimljivo na svakoj slici uz njega stoji ovaj lik s frizurom nakoso kako’no mu ime

    • peppermintt

     papak off platforma

  • peppermintt

   Bakire vrati HR putovnicu !!

   • đubre je to… i što je zanimljivo na svakoj slici uz njega stoji ovaj lik s frizurom nakoso kako’no mu ime

    • peppermintt

     papak off platforma

  • Karanfilov

   Prvi ožujak, dan kada su Muslimani i Hrvati brutalno pogazili volju srpskog naroda u BiH. Zato Cvikeraš, ne rise- allaha ti

   • svatko valjda ima pravo na svoju volju 🙂 …. Hrvati i Muslimani pogazili volju, Srbi udarili po mesu

    • peppermintt

     viš ti karanfila sve ko fole multi kulti điđi miđi a prije il kasnije progovori iz njeg ono što i jest … :)))

     • Karanfilov

      A to bi bilo, šta pippi !? Ne odgovara ti spika, jel’! Davno smo se mi pokenjali na multi kulti furke. Sve što ovdje vidim je điđi miđi. Zapravo, više điđi no miđi, al’ heto :p

    • Karanfilov

     Svatko valjda ima pravo na svoju volju- samovolja. Kako ide ona bajka o konstitutivnosti naroda u BiH!?

   • peppermintt

    a volja srpskog naroda bila je ( i jest ) ???…….de živ bio nadopuni odgovor

    • Karanfilov

     Nije ni ovim drugim, a bogami ni ovim trećim- mahane bilo. Kaži kakva je njihova volja, ali brez glume- pljizz..

     • peppermintt

      pusti šantarabe karanfile, nisi mi odgovorio

      • Karanfilov

       Volja srpskog naroda- živjeti u Velikoj Srbiji. Volja hrvatskog naroda- živjeti u ništa manjoj Hrvatskoj. Volja muslimanskog naroda- živjeti u ”multietnička atrakcija”- xexexe, šala mala naravno. Njihov ustav je islamska deklaracija- ba.

    • nešto mu se ne da!.. ili ne zna!?

     • Karanfilov

      A da ti crtam!?

  • Karanfilov

   Prvi ožujak, dan kada su Muslimani i Hrvati brutalno pogazili volju srpskog naroda u BiH. Zato Cvikeraš, ne rise- allaha ti

   • svatko valjda ima pravo na svoju volju 🙂 …. Hrvati i Muslimani pogazili volju, Srbi udarili po mesu

    • peppermintt

     viš ti karanfila sve ko fole multi kulti điđi miđi a prije il kasnije progovori iz njeg ono što i jest … :)))

     • Karanfilov

      A to bi bilo, šta pippi !? Ne odgovara ti spika, jel’! Davno smo se mi pokenjali na multi kulti furke. Sve što ovdje vidim je điđi miđi. Zapravo, više điđi no miđi, al’ heto :p

    • Karanfilov

     Svatko valjda ima pravo na svoju volju- samovolja. Kako ide ona bajka o konstitutivnosti naroda u BiH!?

   • peppermintt

    a volja srpskog naroda bila je ( i jest ) ???…….de živ bio nadopuni odgovor

    • Karanfilov

     Nije ni ovim drugim, a bogami ni ovim trećim- mahane bilo. Kaži kakva je njihova volja, ali brez glume- pljizz..

     • peppermintt

      pusti šantarabe karanfile, nisi mi odgovorio

      • Karanfilov

       Volja srpskog naroda- živjeti u Velikoj Srbiji. Volja hrvatskog naroda- živjeti u ništa manjoj Hrvatskoj. Volja muslimanskog naroda- živjeti u ”multietnička atrakcija”- xexexe, šala mala naravno. Njihov ustav je islamska deklaracija- ba.

    • nešto mu se ne da!.. ili ne zna!?

     • Karanfilov

      A da ti crtam!?