Pratite nas

Vijesti

Balvan revolucija na velikobošnjački način – Demonstracije su u cijelosti uperene protiv Hrvata

Objavljeno

na

Provrio je i ključa vrući bosanski lonac. Nakon dva desetljeća loženja vatre, svim i svačim, ne obazirući se ni na koje norme dozvoljenog i nedozvoljenog, mirnog i slobodarskog, ratnici su spremni za ponovni hod u ubijanja, progone i etnička čišćenja. Ne može stati na pola puta. A Dayton je za beha ratnike samo pola puta do konačne tajne beogradske podjele Bosne i Hercegovine. I stoga prosvjedi koji su prokuhali bosanski lonac, nisu slučajnost. Oni su plan onih koji Bosnu i Hercegovinu vide kao „Jugoslaviju u malom“, što potvrđuju i ovi neredi koji imaju velikih sličnosti sa srpskim neredima pred početak velikosprske agresije na nesrpske republike.

 Arhiv-Federacije-BiH

Arhiv BiH nakon “spontanih” demonstracija

[dropcap]P[/dropcap]rokipio je dva desetljeća potpaljivani bosanski lonac u gradu za kojeg su, zagovornici „jugoslavije u malom“ govorili da je uzor multinacionalne, multikonfesionalne, i multikulturalne Bosne i Hercegovine. Tvrdilo se, naravno lažno, da je zbog tog sadržaja i najrazvijeniji grad u BiH, grad budućnosti. A prosvjedi, koji su dio opasnog plana zamrzavanja daytonske nepravde, potvrđuju da je Tuzla, uz sav taj lažni multi sadržaj, zapravo, grad multiproblema, što je stvarnost na razini cijele nakaradno ustrojene, nepravdom, laži i mržnjom održavane Bosne i Hercegovine.

Što je pravi razlog tih, već sada krvavih i rušilačkih prosvjeda „multietničkog“ grada i tko je početna a tko posljednja žrtva tih planskih, sarajevskih ili neki izvana demonstracija u Bosni i Hercegovini? Glad, siromaštvo, nezaposlenost, samo su dijelom razlog tog bunta, zato što su i glad, i siromaštvo, i nezaposlenost, planski dvadesetogodišnji proces političko-vjerskog vodstva brojnijega bošnjačkog naroda. Budući da je ta nametnutost gotovo normalnost u Bosni i Hercegovini, s kojom se, na žalost, bošnjački narod i pomirio zbog vrjednote cilja kojeg im vodstvo obećava, unitarna, etnički i vjerski čista muslimanska Bosna i Hercegovina, za te prosvjede bi se moglo reći da su put do toga obećanog cilja. A sredstvo kojim se dolazi k njemu su prosvjednici. Scenariji i slike kakve su se viđale u početku, a kasnije i tijekom raspada Jugoslavije. Podsjećaju ovi beha prosvjedi stoga na velikosrpsku „balvan revoluciju“ u Hrvatskoj, a današnja Bosna i Hercegovina na Jugoslaviju. Umjesto „balvan revolucije“ danas u BiH imamo neki oblik „bošnjačke revolucije za prošlost“, ili „balvan revolucija na bošnjački način“.

Mediji javljaju da glavni razlog demonstracija siromaštvo. A koji je to grad danas u Bosni i Hercegovini sit i bogat? U kojem to beha gradu mladi imaju posao, a uz to malobrojniji narod sigurnost. Ako je cijela Bosna i Hercegovina nakaradno ustrojena, a jest, i to odgovara planerima ovih prosvjeda i dobitnicima u Daytonu, onima koji imaju svoje entitete, kako da bude neki njen grad multi i europski uređen. Ako je cijela Bosna i Hercegovina pokradena, ukradena i rasprodana, a jest, koje prodao i pošto islamskim zemljama Zeničku Željezaru, gdje u toj zemlji naći posao, mir i sigurnost. Te vrjednote ne postoje u zemlji koja je ostavljena „u amanet“ prošlosti.

Umjesto mira, sigurnosti, i posla, narodu se nameće, uvozi, „islamska ideologija“, koja je posve strana i beha prostorima, i euromuslimanima. Grade se džamije i islamski vjerski objekti, najvjerojatnije i od novaca prodane Zeničke Željezare, umjesto tvornica i radnih mjesta. Kako to da bošnjački narod nije izašao na ulice kada su prodavane beha tvrtke, najviše, gotovo sve, muslimanskim „investitorima“ iz islamskih zemalja, i pitao za svoju budućnost u rasprodanoj Bosni i Hercegovini.

I stoga je teško vjerovati da je razlog rušilački prosvjeda u gradovima s bošnjačkom većinom, siromaštvo i pljačka. Kod prosvjednika i na njihovim transparentima vidljivi su znaci politike, iste onu koju zagovaraju bošnjačke političke i vjerske partije i udruge. Traže ukidanje županija, što je zapravo centralizacija i unitarizacija toga dijela Bosne i Hercegovine. Sve se čini da se prosvjedi prenesu i u gradove s hrvatskom većinom, gdje bi došlo do fizičkoga nacionalnog sukoba u kojem bošnjačka strana vidi priliku osvajanja vlasti i progon Hrvata.

kamenjar

[dropcap]O[/dropcap]vi bošnjački prosvjedi u gradovima s bošnjačkom većinom imaju velikih sličnosti s prosvjedima u islamskim zemljama, koji zapravo i nisu socijalne naravi, već jedan proces etničkog čišćenja kršćana u tim zemljama. Nije li se to planski prenijelo i u Bosnu i Hercegovinu i nije slučajno započelo u multinacionalnoj Tuzli. Zar je slučajno u širenju prosvjeda u Sarajevu spaljena zgrada Arhiva BiH i sva austrougarska građa, dakle hrvatska, i povijest tog vremena u Bosni i Hercegovini. Zasigurno nije. I to govori o dobro isplaniranim političkim ciljevima i planera i prosvjednika, uništenja svega što je europsko, što je kršćansko, naprosto svega što je nemuslimansko u tom dijelu Europe.

Na jednom transparentu je ispisano i ime planera i cilj prosvjeda i nacionalna pripadnost prosvjednika i budućnost Bosne i Hercegovine. Tamo je ispisano sve ono što već dva desetljeća pokušava nametnuti bošnjačka strana. Naime, na transparentu se čita: „Nisam ni Bošnjak, nisam ni Srbin, nisam ni Hrvat, ja sam građanin“. Baš tako ja sam građanin, piše jedan od prosvjednika koji ruši i spaljuje svaki trag europejstva u Bosni i Hercegovini.

A tko su ti „građani“ pa to je bilo znano i prije ovih prosvjeda. Zbog toga i nisu bili potrebni prosvjedi. Građani ne ruše ni svoje ni tuđe. Zar su onda ovi rušitelji europejstva i europskih tragova građani? Koji i čiji građani. To su sredstva radikalnih bošnjačkih partija i vjerskih organizacija za osvajanje BiH i njezino radikalno islamiziranje. To „građanstvo“ je politika muslimansko-bošnjački političkih stranaka SDA i SDP-a, koje i jesu planeri ove „balvan revolucije na muslimanski način“. Prijelaz prosvjednika iz istočnoga u zapadni Mostar i paljenje zgrade Vlade HNŽ-a, Doma HDZ-a BiH, te automobila na cesti jasna je poruka i planera i prosvjednika.

Biti „građanin“ u Bosni i Hercegovini znači biti protiv demokratiziranja, regionaliziranja, europeiziranja i entitetiziranja. To pak znači biti za ukidanje županija, biti za centralizaciju, unitarizaciju i islamizaciju federalnog dijela. Zbog toga se prosvjedi i ne prenose na teritorij Republike srpske, iz čega se iščitavaju i muslimansko-srpski tajni beogradski pregovori diobe Bosne i Hercegovine. Biti „građanin“ u zemlji konstitutivnih i suverenih naroda, Bošnjaka, Srba i Hrvata, znači biti za muslimansku Bosnu i Hercegovinu, za onu istu za kakvu su se borili i danas bore mudžahedini, kao i onih koji su ih i doveli u tu zemlju. „Građanin“ je lažni omotač radikalnih islamskih boraca, istih onih koji u Mostaru pale hrvatska politička znakovlja i zgrade u kojima se to nalazi. „Građanin“ je maska ispod koje se kriju bošnjački unitaristi dimenzija Izetbegovića, Cerića, Lagumdžije, koji nikako ne mogu prihvatiti europski uređenu Bosnu i Hercegovinu sa svim njezinim bogatstvima u različitostima i posebnostima. Biti građanin u Bosni i Hercegovini znači bošnjačko biranje hrvatskih predstavnika u institucijama vlasti.

Ako je građanin rušitelj svega europskog i zapadnog, kulturnog i povijesnog, po onome što se vidjelo u osvajačkom pohodu unitarista, tada je jedini način zaustavljanja te agresije u diobi Bosne i Hercegovine na njezine nacionalne sastavnice. Tada bi se vidjelo koliko uistinu ima onih europskih građana i onih bosanskohercegovačkih. Tada ih u bošnjačkom entitetu ne bi bilo niti jednog, svi bi bili ono što i jesu ili Muslimani ili Bošnjaci. I to je normalno, to je europsko slobodno izjašnjavanje onoga što jesi. Iza građanina Cerić, Lagundžija, Izetbegović i svi drugi planeri ovoga osvajačkog agresorskog bošnjačkog pohoda na Hrvate u Federaciji BiH, kriju se radikalni islamisti, mudžahedini i džihad ratnici, oni koji su počinili strašne zločine etničkog čišćenja u građansko-konfesionalnom sukobu, poglavito u Središnjoj Bosni.

Da je ova „bošnjačka balvan revolucija“ uistinu planirani agresorski pohod na osvajanje Federacije, najbolje govori činjenica kako je on krenuo samo dan poslije što se u sjedištu Europske unije raspravljalo o novom, pravednijem, federalnom ustroju Bosne i Hercegovine. A takav ustroj Bošnjacima ne odgovara, njihov cilj je osvajanje Federacije i njezino uređenje na način kako je uređena i genocidna tvorevina Republika srpska, u koju zbog sličnosti kako sada, tako i u budućnosti i ne pokušavaju umarširati i prosvjedovati. Stoga je ovo pravo vrijeme europskoga i američkog uključenja u novo uređenje federalnog ili konfederalnog Bosne i Hercegovine.

Jedan od zahtjeva „građana“ je: „Izgradnja bosanskohercegovačkog građanskog identiteta umjesto identiteta narodnosti“. To ih otkriva da su produžna ruka bošnjački unitarista. To bi morao biti razlog za sazivanje Daytona II. koji bi poništio nepravdu Daytona I. i uredio Bosnu i Hercegovinu kao konfederalnu zajednicu bošnjačkih, srpskih i hrvatskih županija uokvirenih u međunarodno priznatim granicama Bosne i Hercegovine.

Vinko Đotlo

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Vijesti

HRT otkazao Jurkasu suradnju nakon peticije inicijative “Ivo Pilar”

Objavljeno

na

Objavio

Anđelo Jurkas više neće surađivati na HRT-u. Povod za to je, kako su nam potvrdili s HRT-a, taj što je Jurkas navodno povrijedio njihov etički kodeks.

– Obavješćujemo Vas da se Hrvatska radiotelevizija odlučila zahvaliti na suradnji spomenutome vanjskom suradniku nakon što je utvđeno da su njegovi stavovi izneseni na društvenim mrežama u neskladu s Etičkim kodeksom za novinare i kreativno osoblje Hrvatske radiotelevizije i drugim unutrašnjim pravilnicima Hrvatske radiotelevizije koji se odnose na naše zaposlenike, ali i sve vanjske suradnike – stoji u odgovoru na naše pitanje s HRT-a, javlja VečernjiList

Podsjetimo, Građanska inicijativa Ivo Pilar zajedno s 10 udruga i koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata, zatražili su trenutačni raskid ugovora između HRT-a i Anđela Jurkasa, zbog teških kršenja Općih pravila o radu i ponašanju zaposlenika HRT-a i teških kršenja odredbi Etičkog kodeksa HRT-a.

Alo Bing, može dostava tri tone anthraxa i jedno pedesetak bombi na Markov trg. aktivirati i ostaviti tamo u crkvi, platit će onaj simpatični sjedokosi deform u kolicima. Cijena prava sitnica. Šifra: Kajzer Soze – napisao je Jurkas u vrijeme braniteljskih prosvjeda. Nakon što ga je HRT angažirao reagirali su iz Građanske inicijative Ivo Pilar, portala Kamenjar.com kao i još nekih portala. No, Jurkas je pokušao demantirati te navode, tvrdeći kako je i sam dijete branitelja, te kako se radilo o šali, odnosno referenci na strip Alan Ford.

Građanska inicijativa Ivo Pilar se oglasila priopćenjem koje prenosimo:

HRT, nakon zahtjeva građanske inicijative “Ivo Pilar” i 10 udruga iz Domovinskog rata  otkazao suradnju Anđelu Jurkasu.

U kratkom priopćenju HRTa , bode u oči što vodstvu HRT-a ni danima nakon medijskih napisa o Jurkasovom pljuvanju po hrvatskoj državi, dragovoljcima i braniteljima, te nizu drugih vulgarnih javnih istupa, nije bilo sporno da isti za javnu televiziju HRT radi emisiju za djecu i mlade.

Tek kada je Građanska inicijativa “Ivo Pilar” zajedno s 10 najistaknutijih udruga iz obrambenog Domovinskog rata uputila zahtjev za otkazivanjem suradnje A. Jurkasu, ali i upozoravanjem na ignoriranje od strane HRT-a na njegove neprihvatljive javne istupe, HRT je konačno reagirao.

Iz svega proizlazi kako HRT-ovom vodstvu, ni ravnateljima ni urednicima, nije sporno da osoba koja vulgarno i grubo vrijeđa Ustavom zaštićene vrijednosti, a koje bi upravo HRT trebao štititi i promovirati, radi za HRT – štoviše, za program javne televizije namijenjen djeci i mladima, jer nisu reagirali saznavši za sve ove sablazne informacije, već su reagirali tek kada je zahtjev uputila snažna grupacija 10 najistaknutijih udruga iz obrambenog Domovinskog rata, uz Građansku inicijativu “Ivo Pilar”.

Evo što su priopćili s HRT-a:  – “Obavješćujemo Vas da se Hrvatska radiotelevizija odlučila zahvaliti na suradnji spomenutome vanjskom suradniku nakon što je utvđeno da su njegovi stavovi izneseni na društvenim mrežama u neskladu s Etičkim kodeksom za novinare i kreativno osoblje Hrvatske radiotelevizije i drugim unutrašnjim pravilnicima Hrvatske radiotelevizije koji se odnose na naše zaposlenike, ali i sve vanjske suradnike.”

Platforma Građanske inicijative”Ivo Pilar” i 10 udruga proisteklih iz domovinskog rata pozdravlja poštivanje zakonitosti kroz raskid ugovora o suradnji s Jurkasom, ali traži i pokretanje postupka utvrđivanja odgovornosti urednika i ravnatelja HRT-a zbog angažiranja Anđela Jurkasa, koji je javno grubo vrijeđao hrvatsku državu, dragovoljce i branitelje.

Građanska inicijativa

Pročitajte u dokumentu u prilogu što je sve pisao Jurkas:

Građanska inicijativa Ivo Pilar zajedno s 10 udruga zahtijeva trenutačni raskid ugovora između HRT-a i Anđela Jurkasa

 

 

facebook komentari

Nastavi čitati

Vijesti

Sebastian Kurz pobjednik je prijevremenih parlamentarnih izbora u Austriji

Objavljeno

na

Objavio

U Austriji su održani prijevremeni parlamentarni izbori. Izlazne ankete govore da je najveći postotak glasova pripao konzervativnoj, Narodnoj stranci kojoj je na čelu Sebastian Kurz.

Sebastian Kurz lider i kancelarski kandidat Austrijske narodne stranke pobjednik je prijevremenih parlamentarnih izbora u Austriji i to sa 31,5 posto glasova birača.

 

Predsjednik SPÖ-a i kancelar Christian Kern će prema sadašnjim rezultatima kancelarsku poziciju morati prepustiti predsjedniku ÖVP-a i aktualnom ministru vanjskih poslova Sebastianu Kurzu.

Prema sadašnjim rezultatima najvjerojatnija je koalicija između narodnjaka i slobodnjaka s obzirom na to da je Sebastian Kurz u svibnju raspustio koaliciju između socijaldemokrata i narodnjaka, a i neprijateljski odnosi obje stranke tijekom predizborne kampanja ne daje povoda za špekulacije o obnavljanju dosadašnje velike koalicije.

Gubitnik izbora je stranka Zeleni koja je s 4,7% prešla izborni prag ali je u usporedbi sa zadnjim izborima izgubila 7,7% glasova. Ulazak u parlament osigurala je i liberalno orijentirana stranka Neos s 5,3% te lista bivšeg političara Zelenih Petera Pilza s 4,3%.

Već sada se zna da je Sebastian Kurz najmlađi politički lider na svijetu. – Oduševljen sam rezultatima ovih izbora, a Austrijancima obećavam da ću u našu zemlju uvesti novu političku kulturu koja se zasniva na zajedništvu, kazao je sinoć Kurz.

On je stranku preuzeo u svibnju ove godine i povukao čitav niz poteza koji su stranku, čiji je rejting bio daleko ispod socijaldemokrata i slobodnjaka, uspjeli izdići na sam vrh. Njegov predizborni moto bio je “Austrijanci na prvome mjestu”, a u stranku je uspio privući mlade kandidate koji se nikada prije nisu bavili politikom.  Kurzu je uspjelo ono što mnogim političarima u sličnim situacijama teško uspijeva – uspio se odvojiti od dosadašnje koalicijske vlade sa socijaldemokratima i prikazati kao potpuno nova ličnost na političkoj sceni, sve to usprkos činjenici da je u toj istoj vladi bio ministar vanjskih poslova.  Antimigrantska kampanja  To u velikoj mjeri može zahvaliti tome što je procijenio da austrijska javnost cijeni činjenicu da je upravo on jedan od najzaslužnijih političara za zatvaranje tzv. balkanske migrantske rute. Tijekom kampanje obećavao je dosta žestoku antimigrantsku politiku i smanjenje prava i povlastica koje koriste migranti koji se već nalaze u Austriji. Uz to je obećao i smanjivanje poreza, a upravo tim obećanjima ušao je u prostor izrazito desne Slobodarske stranke i zasigurno joj oduzeo dio biračkih glasova.

facebook komentari

Nastavi čitati