Bandić izašao iz zatvora, Hanžeković dignuo kredit od 15 milijuna kn

3

Bandić je pred sucem istrage obećao da neće utjecati na svjedoke i da neće obavljati dužnost zagrebačkog gradonačelnika

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić slobodan je čovjek. U 17.52 izašao je iz zatvora u Remetincu. Dočekali su ga supruga Vesna i pas Rudi, a okupilo se i nekoliko desetaka građana. Bandić nije davao izjave.

Jamčevinu od 15 milijuna kuna platio je njegov odvjetnik Marijan Hanžeković, koji je podignuo kredit.

Bandić je pred sucem istrage obećao da neće utjecati na svjedoke i da neće obavljati dužnost zagrebačkog gradonačelnika.

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu je, podsjetimo, odbilo žalbu USKOK-a na prošlotjednu odluku suda da se Milan Bandić brani sa slobode, kao i ostali osumnjičeni u aferi Agram, no prema ovoj odluci, umjesto vrijednosti u nekretninama, mora uplatiti 15 milijuna kuna, koje je i uplatio.

Branitelji osumnjičenika mogli su predložiti da se jamstvo koje im je određeno u gotovom novcu zamijeni nekretninom, no ta procedura traje nekoliko dana, i osumnjičenici bi u tom slučaju izašli iz pritvora tek kada bi sud upisao hipoteku na nekretninu.

Jamčevinu su uplatili i ostali osumnjičenici, osim Branka Mihaljevića koji će na današnjem ročištu o produljenju pritvora tražiti  da mu se iznos jamčevine od 7 milijuna kuna zamijeni nekretninama, prenosi Večernji.

Odvjetnici Željka Horvata, Ivana Tolića (obojica po 700.000 kn), Filipa Čule (250.000 kn) i Zdenka Antunovića (250.000 kn) potvrdili su kako će jamčevine uplatiti u gotovini. Odvjetnik Slobodana Ljubičića Veljko Miljević izjavio je kako su već uplatili 5 milijuna kuna. Odvjetnik Branka Mihaljevića Vladimir Terešak rekao je kako su oni za jamčevinu ponudili dvije nekretnine, sina i obiteljske prijateljice, zajednički vrednije od 7.000.000 kuna. S obzirom na proceduru očekuje da će njegov branjenik iz Remetinca izaći idući tjedan. Bandićev odvjetnik Krešimir Krsnik nije želio davati izjavu novinarima.

Milan Bandić izlazi iz zatvora Remetinec

Milan Bandić izlazi iz zatvora Remetinec

Majka Blagica: Hvala Bogu!

Vjerojatno nitko nije sretnije dočekao vijest o puštanju zagrebačkog Milana Bandića na slobodu od njegove majke Blagice. Informaciju o izlasku sina iz zatvora dočekala je u svom domu u Bandićevom rodnom selu Poganoj Vlaki, u općini Donji Mamići kraj hercegovačkih Gruda. U razgovoru za direktno.hr otkrila je kako se osjećala kad je čula lijepu vijest. 

”Šta ću, kud ću, hvala Bogu, želim da izađe što prije”, rekla nam je Bandićeva majka.

Na pitanje je li ju sin zvao otkad je u zatvoru, odgovara kako se nije čula s njim. Vjerojatno će Blagica Bandić vrlo skoro čuti glas sina na slobodi, međutim neće ga moći i vidjeti, osim ako ne dođe u Hrvatsku. Bandić, naime, sad neko vrijeme neće moći posjetiti svoju majku u Hercegovini, odnosno prijeći granicu, budući da mu je kretanje ograničeno zbog istrage u aferi Agram.  (direktno.hr/agencije)

facebook komentari

 • peppermintt

  čuj dignuo kredit, ajde moš mislit
  nakupilo se to lovuše……

  • EMINƎM

   digo kredit za propalu investiciju

  • wolf

   Odkad ovi iz NSP dizu kredite !!!!