Pratite nas

Hrvatska

Bandić izašao iz zatvora, Hanžeković dignuo kredit od 15 milijuna kn

Objavljeno

na

Bandić je pred sucem istrage obećao da neće utjecati na svjedoke i da neće obavljati dužnost zagrebačkog gradonačelnika

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić slobodan je čovjek. U 17.52 izašao je iz zatvora u Remetincu. Dočekali su ga supruga Vesna i pas Rudi, a okupilo se i nekoliko desetaka građana. Bandić nije davao izjave.

Jamčevinu od 15 milijuna kuna platio je njegov odvjetnik Marijan Hanžeković, koji je podignuo kredit.

Bandić je pred sucem istrage obećao da neće utjecati na svjedoke i da neće obavljati dužnost zagrebačkog gradonačelnika.

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu je, podsjetimo, odbilo žalbu USKOK-a na prošlotjednu odluku suda da se Milan Bandić brani sa slobode, kao i ostali osumnjičeni u aferi Agram, no prema ovoj odluci, umjesto vrijednosti u nekretninama, mora uplatiti 15 milijuna kuna, koje je i uplatio.

Branitelji osumnjičenika mogli su predložiti da se jamstvo koje im je određeno u gotovom novcu zamijeni nekretninom, no ta procedura traje nekoliko dana, i osumnjičenici bi u tom slučaju izašli iz pritvora tek kada bi sud upisao hipoteku na nekretninu.

Jamčevinu su uplatili i ostali osumnjičenici, osim Branka Mihaljevića koji će na današnjem ročištu o produljenju pritvora tražiti  da mu se iznos jamčevine od 7 milijuna kuna zamijeni nekretninama, prenosi Večernji.

Odvjetnici Željka Horvata, Ivana Tolića (obojica po 700.000 kn), Filipa Čule (250.000 kn) i Zdenka Antunovića (250.000 kn) potvrdili su kako će jamčevine uplatiti u gotovini. Odvjetnik Slobodana Ljubičića Veljko Miljević izjavio je kako su već uplatili 5 milijuna kuna. Odvjetnik Branka Mihaljevića Vladimir Terešak rekao je kako su oni za jamčevinu ponudili dvije nekretnine, sina i obiteljske prijateljice, zajednički vrednije od 7.000.000 kuna. S obzirom na proceduru očekuje da će njegov branjenik iz Remetinca izaći idući tjedan. Bandićev odvjetnik Krešimir Krsnik nije želio davati izjavu novinarima.

Milan Bandić izlazi iz zatvora Remetinec

Milan Bandić izlazi iz zatvora Remetinec

Majka Blagica: Hvala Bogu!

Vjerojatno nitko nije sretnije dočekao vijest o puštanju zagrebačkog Milana Bandića na slobodu od njegove majke Blagice. Informaciju o izlasku sina iz zatvora dočekala je u svom domu u Bandićevom rodnom selu Poganoj Vlaki, u općini Donji Mamići kraj hercegovačkih Gruda. U razgovoru za direktno.hr otkrila je kako se osjećala kad je čula lijepu vijest. 

”Šta ću, kud ću, hvala Bogu, želim da izađe što prije”, rekla nam je Bandićeva majka.

Na pitanje je li ju sin zvao otkad je u zatvoru, odgovara kako se nije čula s njim. Vjerojatno će Blagica Bandić vrlo skoro čuti glas sina na slobodi, međutim neće ga moći i vidjeti, osim ako ne dođe u Hrvatsku. Bandić, naime, sad neko vrijeme neće moći posjetiti svoju majku u Hercegovini, odnosno prijeći granicu, budući da mu je kretanje ograničeno zbog istrage u aferi Agram.  (direktno.hr/agencije)

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Hrvatska

MVEP RH priznalo: Ne pozivamo veleposlanike na proslavu Dana domovinske zahvalnosti!

Objavljeno

na

Ovo je skandal neslućenih razmjera. Dok iz Srbije diljem svijeta šire direktne laži i negiraju agresiju na Hrvatsku, u čemu logično prednjači njihovo ministarstvo vanjskih poslova, dužnosnici našeg ministarstva negiraju svoju nadležnost u informiranju stranih veleposlanstava o istini.

Možete li zamisliti državu u kojoj Ministarstvo vanjskih poslova ignorira svoj najveći državni blagdan?  Teško? Nažalost, to je pojava u Hrvatskoj.

Iz Ureda predsjednika Republike Srbije uoči 5. kolovoza 2017. stigla je poruka – nijedan strani veleposlanik neće biti na proslavi Oluje u Kninu.

Slijedom te agresivne i prijeteće poruke iz Srbije, prije više od mjesec dana poslan je upit hrvatskom ministarstvu vanjskih poslova.

Jučer, nakon 39 dana, uz ispriku za nepravovremenu reakciju, redakcija  Kamenjar.com i Građanska inicijativa Ivo Pilar, konačno su dobili odgovor na tri jasna pitanja:

  1. Tko je od veleposlanika i drugih diplomatskih predstavnika službeno pozvan na središnju proslavu Dana pobjede, Domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Kninu, 5. kolovoza 2017.?
  2. Tko se od istih odazvao, a tko je se službeno ispričao?
  3. Koji su veleposlanici i diplomatski predstavnici u Hrvatskoj bili pozvani, te koji su bili nazočni na svim ostalim dosadašnjim proslavama 5. kolovoza u Kninu?

Evo odgovora MVEP:

Poštovani,

Ispričavamo se na nepravovremenom odgovoru te na Vaša pitanja dajemo odgovore u nastavku:

 1) za proslavu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja MVEP ne šalje pozivnice obzirom da nije nositelj tog događaja. Zainteresirani predstavnici diplomatskog zbora mogu iskazati interes za sudjelovanje Diplomatskom protokolu, koji im zatim pruži potrebne logističke informacije.

2) Diplomatski zbor najvećim dijelom je predstavljen putem vojnih izaslanika akreditiranih u RH, koji se prijavljuju Ministarstvu obrane RH.

3) Od šefova misija,  godine 2017 predstavljeni su bili Azerbajdžan, Crna Gora, Makedonija. Za ranije godine nemamo podatke.

 S poštovanjem,

 Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Službenik za informiranje

Ovo je skandal neslućenih razmjera. Dok iz Srbije diljem svijeta šire direktne laži i negiraju agresiju na Hrvatsku, u čemu logično prednjači njihovo ministarstvo vanjskih poslova, dužnosnici našeg ministarstva negiraju svoju nadležnost u informiranju stranih veleposlanstava o istini. Iako u prvoj rečenici odgovora negiraju svoj status nositelja proslave, već u drugoj rečenici potvrđuju da se predstavnici stranih veleposlanstava javljaju njima „ako su zinteresirani“.  Monstruozno je da MVEP RH prepušta slučaju najveći državni blagdan, dok mu vjerodostojnost agresivno narušava zemlja agresor.

Služba diplomatskog protokola pri Ministarstvu vanjskih i europskih poslova RH (MVEP RH) u opisu svojih zadataka ima  organiziranje nazočnosti predstavnika diplomatskog kora na državnim ceremonijama i protokolarnim manifestacijama.

U suvremenoj diplomaciji, diplomatski protokol je i svojevrsni  inžinjering, koji treba uskladiti rad svih sastavnica logistike te omogućiti željeni publicitet i eksponiranost protokolarnih događaja.

Protokol MVEP je dužan kreirati „proizvod“ koji nije mehanički zbroj događaja već odraz objektivnih interesa zemlje. Stoga bi u predmetnom slučaju,uvažavajući vanjskopolitičke okolnosti, svim veleposlanstvima na njihovim jezicima morao, uz pozivnice, dostaviti opsežne materijale, kako ih ne bi dobivali samo iz Srbije, od Pupovca i sličnih.

Kako bi prekinuli sustav gluhih telefona, prenijeli smo stav MVEP RH svim relevantnim.

Čekamo odgovore.

Ž.M.-Zenga

Građanska Inicijativa Ivo Pilar: Je li hrvatska diplomacija kapitulirala pred velikosrpskim Memorandumom2 SANU?

facebook komentari

Nastavi čitati

Hrvatska

Umag dobio Obalu dr. Franje Tuđmana – prvu u Istri!

Objavljeno

na

Objavio

Nakon što smo na svibanjskim lokalnim izborima u Istarskoj županiji postigli najbolji rezultat u zadnjih 20 godina i nakon što je predsjednik Županijskog odbora naše stranke dr. Jurica Šiljeg, zahvaljujući rekordnom broju HDZ-ovih mandata, postao predsjednik Gradskog vijeća Umaga, s neskrivenim zadovoljstvom možemo objaviti da je taj grad, kao prvi u Istri, dobio Obalu dr. Franje Tuđmana, javljaju iz HDZ-a.

Avenija grada Vukovara

I ne samo to! Osim što je dosadašnja Nova Obala preimenovana u, vrijedi ponoviti, Obalu dr. Franje Tuđmana, Umag je (umjesto Kolodvorske ulice) dobio i – Aveniju grada Vukovara!

Za promjene naziva glasovalo je 10 od ukupno  17 članova Gradskog vijeća, predvođenih predsjednikom Šiljegom. Ruku „ZA“ digli su vijećnici HDZ-a, SDP- a i Živog zida, dok su IDS-ovci ostali suzdržani.

Umag primjer za cijelu Istru

– Što drugo mogu reći nego da sam – ponosan! Na nužnost da utemeljitelj suvremene hrvatske države i naš prvi predsjednik dr. Tuđman te Grad Heroj dobiju ulice u Umagu apelirao sam još prije nego što smo dogovorili suradnju i formirali većinu u Gradskom vijeću. Zahvaljujem predstavnicima SDP-a i Živog zida što su podržali naš prijedlog. Nadam se da će u ostalim lokalnim jedinicama u Istri slijediti primjer Umaga. Dr. Tuđman i Vukovar to zaslužuju! – za hdz.hr izjavio je dr. Jurica Šiljeg i završio razgovor s geslom istarskih HDZ-ovaca: Ljubimo naš zavičaj Istru – i jedinu nam domovinu Hrvatsku!

facebook komentari

Nastavi čitati