Pratite nas

Hrvatska

Bandić popustio: Trg maršala Tita mijenja ime

Objavljeno

na

Po svemu sudeći, Milan Bandić je prelomio – Trga maršala Tita odlazi u povijest.

Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik, sazvao je konferenciju za novinare na kojoj će predstaviti svoj prijedlog imena aktualnog Trga maršala Tita.

Konferenciju će održati upravo na tom, kako ga i sam naziva, “najljepšem i najvažnijem zagrebačkom trgu”. U najavi stoji da će Bandić prezentirat i “prijedlog novog imena”.

Podsjetimo, najveći okidač za ovakvu odluku bili su Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović čijih je pet zastupnika Milanu Bandiću nužno potrebno za većinu u Skupštini.

Esih i Hasanbegović su zahtjevali preimenovanje Trga maršala Tita kao uvjet za pregovore o suradnji, a nihovu inicijativu podržali su i HDZ – ovi zastupnici. Iako je Bandić nudio referendum kao kompromisno rješenje, beskompromisni dvojac ovu ideju je rezolutno odbio.

“Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić poziva vas danas, 26. lipnja, u 18,00 sati, na Trgu maršala Tita ispred Glazbene akademije, na konferenciju za novinare na kojoj će biti prezentiran prijedlog novog imena najljepšeg i najvažnijeg zagrebačkog trga”, stoji u pozivu kojeg su mediji dobili iz Ureda gradonačelnika.

Prema nekim neslužbenim informacijama, Bandić bi mogao predložiti da se današnji Trg maršala Tita preimenuje u Trg Republike Hrvatske.

Zlatko Hasanbegović: Sve što baštini zločin i nijekanju ljudskih prava ne treba biti utkano u temelje hrvatske države

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Hrvatska

Policajci će testirati novu hrvatsku pušku VHS-K2

Objavljeno

na

Objavio

Policajci će testirati novu hrvatsku pušku VHS-K2

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i direktor karlovačke tvrtke HS Produkt Željko Pavlin svečano su u utorak potpisali sporazuma o poslovnoj suradnji na testiranju i ispitivanju nove hrvatske puške.

Prema sporazumu MUP će 15. listopada dobiti prvih sto pušaka HS Produkta i testirati ih u četiri policijske uprave nakon čega se očekuje isporuka tisuću pušaka s predloženim doradama hrvatskim policajcima.

“Sporazumom bi se trebao zaokružiti ciklus suradnje između ministarstva koja se bave sigurnosnim pitanjima i namjenske industrije u cilju proizvodnje što boljeg i konkurentnijeg proizvoda”, kazao je prilikom potpisivanja Božinović.

Direktor HS Produkta Pavlin kazao je da je riječ je o novoj pušci VHS-K2 prilagođenoj policajcima za koju očekuje da će nakon testiranja postati standardno oružje hrvatske policije. Testiranje će, smatra, omogućiti daljnji razvoj i ispitivanje hrvatskog naoružanja i u konačnici opskrbljivanje hrvatske policije s hrvatskom puškom.

Dodao je da HS Produkt, najveći izvoznik vojne opreme u Hrvatskoj, godišnje proizvede od 500 do 600 tisuća pištolja te od 10 do 20 tisuća pušaka te izveze roba u vrijednosti preko 100 milijuna eura. HS Produktovo oružje koriste primjerice policajci u Albaniji, BiH, Indoneziji, Iraku, Tunisu i Maleziji.

facebook komentari

Nastavi čitati

Hrvatska

Ministarstvo hrvatskih branitelja RH i Podravka potpisali Sporazum o suradnji

Objavljeno

na

Objavio

Ministarstvo hrvatskih branitelja RH i Podravka potpisali Sporazum o suradnji u otkupu poljoprivrednih proizvoda zadruga hrvatskih branitelja.

Podravka će proizvođačima iz braniteljskih zadruga pružati i stručnu pomoć u poljoprivrednoj proizvodnji kroz edukacije, osiguranje repromaterijala te nadzor proizvodnje

Tomo Medved, ministar hrvatskih branitelja i Marin Pucar, predsjednik Uprave Podravke d.d. potpisali su Sporazum o suradnji Ministarstva hrvatskih branitelja RH i Podravke u realizaciji potencijalnog otkupa proizvoda zadruga hrvatskih branitelja za potrebe prerade Podravke za razdoblje od 2018. do 2020. godine.

Uz poslovnu suradnju sa zadrugama hrvatskih branitelja vezano uz otkup poljoprivrednih proizvoda, Podravka će proizvođačima pružati i stručnu pomoć u poljoprivrednoj proizvodnji od početka vegetacijskog razdoblja do berbe, a koja se odnosi na edukaciju, osiguranje repromaterijala te nadzor proizvodnje i kvalitete proizvoda.

Tomo Medved, ministar hrvatskih branitelja naglasio je kako će Ministarstvo hrvatskih branitelja pružati potporu zadrugama hrvatskih branitelja na međusobnom povezivanju i umrežavanju radi zajedničkog nastupa kao potencijalnih kooperanata Podravke te zahvalio Podravki, što je kao vodeća domaća prehrambena kompanija kao svoje partnere prepoznala i hrvatske branitelje te im na ovaj način pruža svoju podršku.

„Potpisivanje današnjeg Sporazuma je i prilika da se javnost upozna s jednim od najboljih načina zapošljavanja i socijalnog uključivanja hrvatskih branitelja, gdje se zadrugarstvo pokazalo kao uspješan model razvojnih, gospodarskih i poduzetničkih potencijala hrvatskih branitelja koji dovodi do njihovog osnaživanja jer u zadrugama
pronalaze priliku za novi početak, doprinoseći održivosti sela i razvoju naše Domovine.“

„Daljnja suradnja s braniteljskim zadrugama i partnerstvo s Ministarstvom hrvatskih branitelja još je jedan iskorak prema povećanju udjela domaće sirovine u proizvodima Podravke, što je jedan od strateških ciljeva Podravke u budućem periodu.“ – istaknuo je Marin Pucar, predsjednik Uprave Podravke.

facebook komentari

Nastavi čitati