Bandić popustio: Trg maršala Tita mijenja ime

9

Po svemu sudeći, Milan Bandić je prelomio – Trga maršala Tita odlazi u povijest.

Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik, sazvao je konferenciju za novinare na kojoj će predstaviti svoj prijedlog imena aktualnog Trga maršala Tita.

Konferenciju će održati upravo na tom, kako ga i sam naziva, “najljepšem i najvažnijem zagrebačkom trgu”. U najavi stoji da će Bandić prezentirat i “prijedlog novog imena”.

Podsjetimo, najveći okidač za ovakvu odluku bili su Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović čijih je pet zastupnika Milanu Bandiću nužno potrebno za većinu u Skupštini.

Esih i Hasanbegović su zahtjevali preimenovanje Trga maršala Tita kao uvjet za pregovore o suradnji, a nihovu inicijativu podržali su i HDZ – ovi zastupnici. Iako je Bandić nudio referendum kao kompromisno rješenje, beskompromisni dvojac ovu ideju je rezolutno odbio.

“Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić poziva vas danas, 26. lipnja, u 18,00 sati, na Trgu maršala Tita ispred Glazbene akademije, na konferenciju za novinare na kojoj će biti prezentiran prijedlog novog imena najljepšeg i najvažnijeg zagrebačkog trga”, stoji u pozivu kojeg su mediji dobili iz Ureda gradonačelnika.

Prema nekim neslužbenim informacijama, Bandić bi mogao predložiti da se današnji Trg maršala Tita preimenuje u Trg Republike Hrvatske.

Zlatko Hasanbegović: Sve što baštini zločin i nijekanju ljudskih prava ne treba biti utkano u temelje hrvatske države

facebook komentari

 • damirphr

  KONACNO!

  • Istina

   Ja još ne vjerujem.

 • Dusko Besenic

  Hahahaha…pa, nije valjda netko očekivao da će od Bandića doživjeti principijelnost, bez obzira na cijenu??? Dajte ga najte :)))))

  • Vladimir Dananić

   Bandić je principijelno neprincipijelan. Dijalektika je to, a to je samo za „inicirane“. U Bandiću se nalazi dijalektičko jedinstvo principijelnosti i neprincipijelnosti. Jedinstvo i borba suprotnosti, negacija negacije, sve je nekako međusobno povezano, i takve fore.
   Kažem ti, nije to za svakoga.

   • Dusko Besenic

    Potpuno si u pravu, a najbolja ti je ova duhovita prezentacija psihološkog profila druga-gospodina Bandića :)))

 • Sve to stoji što pišu u ovom članku, ali fali jedna velika istina, a ta ISTINA je du su držacotvorne Hrvtice i Hrvati tu na istom mjestu preko deset uzastopnih godina i više prosvjedovali i otvoreno, demokratski i na uljudbeni hrvatski način tražili da se taj sramotni trg ubojice Hrvata ukloni. Šutke se je prelazilo preko tih prosvijeda, i sada kada se je led probio, mučki se šuti i zaobilaze imena prethodnika te inicijative. ja ću spomenuti samo nekoliko NJIH:
  Maja Runje, Ante Beljo, Mladen Schwartz, Marin Sopta, Zdravla Bušić/Logarušić i mnogi drugi.
  Nemojmo sada i njih kao začetnike te danas VELEBNE PROMJENE prešućivati i zaobilaziti oko ISTINE kao što se prešućuje i zaobilazi ISTINA o Poglavniku, Ustašama i NDH:
  Mile Boban, Otporaš.

  NIKAD PRIJE VIĐENA SLIKA UBOJICE GEN. DRINJANINA – ILIJE STANIĆA
  otporas.com/1966-2

  Nikad prije viđena slika ubojice generala Drinjanina Ilije …
  kamenjar.com/nikad-prije-videna-slika…ilije-stanica
  Ovo je jedna od rijetkih i do sada nikad viđene slike Ilije Stanića, ubojice posljednjeg Zapovjednik Hrvatskih Oružanih Snaga Nezavisne Države Hrvatske Vjekoslava …

  JOŠ O SMRTI GENERALA LUBURIĆA – HRVATSKA DRŽAVA, br. 174 …
  otporas.com/jos-o-smrti-generala-luburica-hrvatska…
  JOŠ O SMRTI GENERALA LUBURIĆ – HRVATSKA DRŽABA, br. 174 srpanj 1969., (drugi (2) dio) Nepoznata častna sestra, Maks Luburić, s lijeva na desno: Domagoj (1954 …

  • Karolina Mueller

   Pa naravno da ih sve znamo i da bez njih ne bi bilo ni Hasanbegovića ni Brune Esih. Oni su se pojavili na političkoj pozornici kao rezultat djelovanja Maje Runje, Ante Belje itd….. Jer se vidjelo da ne će biti promjene imena bez političke grupacije koja će uzdrmati postojeću Partiju.

 • Istina

  Trg maršala Tita konačno će završiti tamo gdje mu je i mjesto, tj. na smetljištu povijesti, što isto želim i njegovim sljedbenicima.

 • Omnes Omnibus

  Stari Titov prijatelj, mutikasa Chuchhill bi rekao:
  “This is not the end, this is not even beginning of the end, this is just the end of the beginning.
  Ili optimisticno: “Ipak se krece!”