Pratite nas

Bandić s Ćirom otišao u Sarajevo – Napredak ga proglasio ‘doživotnim članom’ i dao potporu oko stava za treći entitet

Objavljeno

na

Zagrebački gradonačelnik Milna Badić kazao je u nedjelju u Sarajevu kako ostaje prijatelj cijele Bosne i Hercegovine ali i njenog glavnog grada bez obzira na činjenicu da mu je sarajevsko gradsko vijeće nedavno oduzelo titulu počasnog građanina.

“Evo me u Sarajevu, sretan kao malo dijete, sretan, svoj i prijatelj sva tri naroda. Zna narod o čemu se radi”, kazao je Bandić novinarima tijekom posjeta središnjici Hrvatskog kulturnog društva “Napredak” gdje ga je primio njegov predsjednik Franjo Topić.

Bandić je u Sarajevo stigao na poziv gradske uprave kako bi sudjelovao u obilježavanju 6. travnja koji se slavi kao dan tog grada a dolazak je iskoristio kako bi uz “Napredak” posjetio i vrhbosanskog nadbiskupa kardinala Vinka Puljića ali poglavara Islamske zajednice u BiH Huseina Kavazovića.

Tijekom obilaska “Napretka” društvo mu je pravio Miroslav Ćiro Blažević koji je iskoristio priliku kako bi u superlativima govorio o Bandiću proglasivši ga zaslužnim i za uspjehe što ih je ostvarila nogometna reprezentacija BiH.

“Hvala ti Bandiću što si me natjerao da dođem ovdje”, kazao je Blažević pred novinarima.

Kad je već ostao bez titule počasnog Sarajlije Franjo Topić je Bandića u nedjelju proglasio “doživotnim članom Napretka”. Bandić je ipak izjavio kako njemu ne trebaju priznanja jer važnijim od njih drži prijateljsku reakciju ljudi na koje je naišao tijekom šetnje Sarajevom. Dodao je kako to svjedoči koliko su važna njegovadjela a nevažne formalne titule.

Oduzimanje naslova počasnog građanina Sarajeva što je kazna koja ga je zadesila zbog zazivanja trećeg entiteta u BiH Bandić nije želio komentirati pozvavši tek sve zainteresirane da još jednom pogledaju njegov intervju televijskoj mreži Al Jazeera Balkans od 10. travnja.

“Mislite da gradonačelnik Zagreba kao rođeni sin BiH i osvjedočeni prijatelj BiH i svih građana nema pravo na svoje mišljenje? Pogledajte kompletan intervju i onda svjedočite”, poručio je Bandić.

U politici uvijek oprezni Franjo Topić Bandiću je ipak pružio izričitu potporu. “Svašta se pričalo i svašta je napisano o ovoj zemlji, tako da, ako je treći entitet rješenje, pa zašto da ne? To je priča o ravnopravnosti hrvatskog naroda u BiH”, kazao je Topić.

Hina

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Najave

Velimir Bujanec: Za novu sezonu Bujice – spremni!

Objavljeno

na

Objavio

Velimir Bujanec najavio novu sezonu popularne emisije!

S VESELJEM OBJAVLJUJEMO: NOVA SEZONA BUJICE STARTA U PONEDJELJAK 02. LISTOPADA!

Zbog mnogobrojnih upita vjernih gledateljica i gledatelja dužni smo vam objasniti da ove sezone krećemo s malim zakašnjenjem – u našem se studiju instalira nova, moderna oprema pa će emisija izgledati još bolje, a produkcija kvalitetnije i atraktivnije.

Bujicu će preuzimati i neke nove lokalne televizije, tako da se od listopada vidimo na više od 10 televizija u Hrvatskoj, Herceg-Bosni i u našem iseljeništvu!

Već u prvom tjednu emitiranja najavljujemo ekskluzivne i relevantne goste, sučeljavanja i teme od kojih će mnoge zaboljeti glava, a koje ne smiju obrađivati neki drugi mediji…

ZA NOVU SEZONU BUJICE – SPREMNI!

facebook komentari

Nastavi čitati

Pregled

Zahvala zračnim i kopnenim snagama u ime cijele Hrvatske

Objavljeno

na

Objavio

Zahvala zračnim i kopnenim snagama u ime cijele Hrvatske

Obraćajući se pripadnicima OSRH koji su sudjelovali u NOS-evima, ministar Krstičević je iskazao neizmjernu zahvalnost zbog svega što su učinili.

Izaslanstvo Ministarstva obrane i Oružanih snaga Republike Hrvatske koje su predvodili potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević te načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov danas je, u utorak, 19. rujna 2017. uz predstavnike DUSZ-a, vatrogastva i lokalne uprave i samouprave boravilo u vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku.

Osnovni cilj bio je dublji uvid u situaciju na terenu, kao i sve nedavne aktivnosti protupožarnih i protupoplavnih namjenski organiziranih snaga (NOS) OSRH koje su zajedno s drugim državnim institucijama i hrvatskim građanima radile na sprječavanju i sanaciji posljedica požara, poplava i suša koje su u zadnjih nekoliko mjeseci zadesile više područja Republike Hrvatske.

Tijekom posjeta vojarni, izaslanstvu su održane prezentacije o protupožarnoj i protupoplavnoj sezoni 2017., kao i o opskrbi pitkom vodom naselja koja su bila pogođena tim nepogodama i sušom.

Daljnje informacije predočene su tijekom pregleda postroja Protupožarne eskadrile 93. zrakoplovne baze i drugih pripadnika OSRH koji su bili angažirani u poplavljenim te sušnim područjima.

Obraćajući se pripadnicima OSRH koji su sudjelovali u NOS-evima, ministar Krstičević je iskazao neizmjernu zahvalnost zbog svega što su učinili.

“Svojim nesebičnim zalaganjem i angažmanom, koji je ponekad bio iznad uobičajenih ljudskih mogućnosti, vi piloti i tehničari, pripadnici pobjedničke Hrvatske vojske, stavili ste se na raspolaganje našoj Domovini.

Kao što je hrvatski vojnik bio uz svoj narod ’91. godine, tako ste i vi danas – kroz zadaće pomoći civilnim institucijama i stanovništvu, od gašenja požara pa do sanacije poplavljenih područja”, poručio je ministar.

Načelnik GS OS RH general zbora Mirko Šundov istaknuo je dobru suradnju i koordinaciju s DUZS-om, naročito vatrogastvom. “Prikupili smo naučene lekcije, preostaje nam da ih dobro izanaliziramo i implementiramo u svim područjima, od opreme do organizacije, sve s ciljem da budemo još učinkovitiji”, rekao je general.

Župan Zadarske županije Božidar Longin zahvalio je pripadnicima OSRH na svemu što su učinili za građane. “Bilo je to ljeto s mnogo nepogoda, suša, požara i poplava. Štete su velike, no najvažnije je da nije bilo ljudskih žrtava. Štete bi bile puno veće, da nije bilo vas, ne znam kako bi sve skupa završilo”, poručio je Longin vojnicima.

U sklopu programa posjeta, izaslanstvo je obišlo i novouređeni prostor za zrakoplovne tehničare koji rade na PP avionima Airtractor AT-802 A, kao i postroj akro grupe HRZ i PZO-a “Krila Oluje”. Ministar Krstičević tom je prilikom čestitao pilotima na osvojenoj nagradi za najprecizniji nastup na aeromitingu u Slovačkoj Republici.

Foto: MORH/ T. Brandt

facebook komentari

Nastavi čitati