Bandić stopira financiranje svih zagrebačkih ‘antifašista’!

13

Gradonačelnik Milan Bandić zaustavio je financiranje svih projekata zagrebačkih udruga Saveza antifašističkih boraca i antifašista.

Najgore je počelo još u doba premijera Oreškovića i tadašnjeg ministra Hasanbegovića koji je izjavio da je antifašizam floskula, tada su već počela drastična rezanja novca namijenjenog antifašistima.

Moram reći otvoreno – Bandić se dosad dokazivao kao antifašist, obećao je uređenje zgrade SABA-e, pomoć u osnivanju Muzeja antifašizma, povoljnije uvjete za rad i redovito financiranje, ali nakon posljednjih lokalnih izbora i koalicije s HDZ-om i Hasanbegovićem, više ga ne prepoznajemo i ne djeluje s nama, dramatično je upozorenje Stjepana Šafrana, jednog od čelnika SABA-e i tajnika najmoćnije gradske udruge antifašističkih boraca i antifašista – UABA Jug Zagreb.

‘Zaboravljena’ uplata

Prema njegovim riječima, sve je bilo jasno nakon lokalnih izbora i zaboravljanja” uplate, usudimo se reći, za Grad Zagreb skromnih i već odobrenih ovogodišnjih 55.000 kuna za prihvaćene projekte sedam zagrebačkih udruga antifašističkih boraca i njihove krovne zajednice – ZUABA-e.

Taj novac, ključan za rad gradskih antifašista, obično je bio uplaćivan u lipnju, najkasnije u srpnju, a sada se unatoč požurnicama Bandiću – ne događa uplata. Bez tog novca, ističe naš sugovornik, upitno je financiranje rada antifašista, ali i daje se znakovita simbolička poruka, a naročito nakon sklopljenog sporazuma Bandić-Hasanbegović-HDZ o zajedničkom formiranju gradske vlasti, piše Zagrebački vjesnik, prenosi Kamenjar.com

Ministar Hasanbegović: Antifašizam je floskula i nema ga u Ustavu

facebook komentari

 • Ili je Bandić opametnio, ili se je osvijestio, ili je hrvatski progledao, ili mu je stalo do položaja pa se prilijeva kao voda za svaku potrebu, ili se je Milan Bandić uistinu odrekao svakog titizma, komunizma, antifašizma, jugoslavenstva, te poslije svih lutanja i vrludanja približio se svojem naravnom i jedinom HRVATSTVU KAO HRVAT IZ HRVATSKE HERCEGOVINE…

  • Maks

   Da Bandic nije bio kakav je bio Zagreb bi bi u rukama SDP , imali bi najveci proracun u svojim rukama , time i cijelu Hrvatsku. On nije ni lijeno ni desno, to ga ne zanima ono mu je vjerovatno zadnji madat, ne zanimaju ga vise glasovi crvenih i to je odprilike sve.

   • Maks, koliko god to trenutno odgovaralo današnjoj istini, svakako treba zadovoljiti i prošlu istinu kada je Milan Bandić bio druga persona grata SDP-a. Kada je htio prigrabiti vodstvo SDP-, kako se je tada pričalo, uz pomoć Mesića i drugih, izbacili su ga iz partije. Bandić je danas u dobrim rukama i nadati se je da ćega potpuno izliječiti titova idolopoklonstva. Badževi koje je Bandić nosio i nasao na svojem kaputu to svijedoče dovoljno.
    Maks, ako ja nisam sve popunio, želio bih da drugi nastave i dopune ostalo, jer došlo je naše HRVATSKO VRIJEME da moramo izići S POTPUNOM ISTINOM NA ČISTAC.
    http://otporas.com/tko-zlatko-skrlec/

    • victor

     On je sve bio i sve moze biti samo covjek nije nikad bio niti ce bit!

 • Dusko Besenic

  DAJ BOŽE !!!

 • Zdravko Sondic

  Neka ih financira drug Mesic, Josipovic,Pupovac,Pusic,Habulin,Stazic i ostala antifi
  skupina koji zive na teret hrvatskih poreznika i koji cmizdre za Jugom.Prosla su njihova vremena sa nadom da ce zavrsiti u repotarnici povjesti.Bandicu nikada nisam
  vjerovao pa necu ni ovaj puta.Ujutro sa svecenickim klerom a poslije podne sa
  komunjarama.Samo se sjetimo njegovog bedza sa slikom drga Tita u drustvu sa
  Mesicem. Pametnom dosta.

 • Sivooki

  Poznavajući Bandinja, to će biti jedno izvjesno vrijeme, a poslije… potiho po starome…

 • Omnes Omnibus

  Ovo zvuči suviše dobro da bi bilo istinito

 • Henri

  Ideoloski antifasisti su mrzitelji parlmentarne demokracije i ljudskih prava. U drzavama EU antidemokratske udruge nikad ne dobivaju navac iz bilo kojeg javnog proracuna.

 • Istina

  Ne sijećam se baš dobro, ali čini mi se da Bandić stoji iza uklanjanja cigla s imenima poginulih i nestalih na Mirogoj i to u noćnim satima. Možda griješim, ali ako netko bolje zna neka kaže.

 • kršni

  Neka si nađu dobročinitelje, simpatizere, dakle sponzore…

 • Pingback: Veliki zaokret u Zagrebu: Antife na aparatima... - Croative.net()

 • Pingback: Veliki zaokret u Zagrebu: Antife na aparatima… | Utopija()