Bandićev odvjetnik: Želi se skrenuti pažnja sa suđenja Perkoviću

3

Nakon višesatne pretrage stana, gradonačelnik Milan Bandić odveden je u policijski USKOK gdje je proveo noć zajedno sa 16 suradnika. Sumnjiči ih se za veći broj koruptivnih kaznenih djela zloporabe položaja i ovlasti te trgovanje utjecajem.

Bandićev odvjetnik Krešimir Krsnik potvrdio je da je pretres Bandićeva stana trajao gotovo sedam sati. Istovremeno, pretraživane su i kuće Pripuza i Ljubičića na Pantovčaku, a jutarnjim satima očekuju se pretresi njihovih ureda.

Krsnik je izjavio da je Bandićev stan pretraživan do dva sata u noći. Za njega je indikativno to što su se ova uhićenja poklopila s početkom suđenja Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču. Ovim se želi skrenuti pažnja javnosti s jednog velikog i prevažnog suđenja koje se vodi u Njemačkoj, izjavio je Krsnik. Naglasio je i da će tražiti od USKOK-a da definira što je u istragama nejavno, a što tajno, jer, kaže, kad im to odgovara – dijele informacije s novinarima.

Mate Matić Pripuzova kuća pretražena je još sinoć, djelatnici USKOK-a već se nalaze na terenu u CIOS-u. Ta će pretraga vjerojatno trajati više od sedam sati jer prema novim odredbama svaki dokument koji policija uzima, treba parafirati osumljičenik, rekao je Krsnik.

Krsnik nije mogao reći za što se tereti Petar Pripuz. Međutim, izrazio je uvjerenje da iza ovog slučaja stoje neki skriveni motivi.

Istaknuo je i kako Pripuz nema dodirnih točaka s onim za što se Bandića tereti.

hrt.hr/Kamenjar.com

 

facebook komentari

 • Zdenka

  jel dobra?

  • Da je drugi tajming još bih im i povjerovao! Ovako sve smrdi na spin

   • Zdenka

    Ne mari! Nek se kotrlja, pa kako god…