Pratite nas

Zanimljivosti

Barbie više nije najvažnija lutka na svijetu, a djeca se igraju na tabletima

Objavljeno

na

Pad traje od 2009. kada je Barbie bila tako popularna da je svaka četvrta lutka kupljena u SAD-u bila neko od njezinih izdanja.Život najpoznatije plavuše svih vremena koju nije dotaklo ni peto desetljeće više i nije toliko u znaku njezine omiljene boje – ružičaste

Popularnost lutke Barbie ozbiljno je ugrožena.

Sustigle su je virtualne igre, ali i lutke napravljene po novom, vrlo uspješnom crtiću kompanije Walt Disney’s “Snježno kraljevstvo”. Barbi je srušena s trona najpopularnije igračke generacija djevojčica, a to je donijelo ozbiljne probleme njezinu proizvođaču, tvrtki Mattel.

Bryan Stockton, izvršni direktor Mattela, dobio je otkaz nakon što su objavljeni rezultati poslovanja i kada je objavljen pad profita od vrtoglavih 59 posto.

No, nevolje su u barbikinu svijetu prisutne posljednjih desetak godina, a počele su kada je službeno objavljen prekid veze između zanosne plavuše i njezina svevremenskog zaručnika Kena. Tada je popularnost lutke prestala rasti, ali neko vrijeme još nije padala, što ju je održalo među najpopularnijima igračkama svijeta.

Još 2009. godine Barbie je bila svaka četvrta lutka među svim prodanima u SAD-u, da bi 2013. postala svaka peta. No, posljednjih pet kvartala pokazali su se kobnima za Mattel i vrijednost njegovih dionica, a lani je izgubio primat najvećeg svjetskog proizvođača igračaka, koji je preuzeo Lego. Pokazalo se da nije trebalo sve snage uložiti u jednu lutku. Mattel, naime, osim igračaka za predškolsku djecu iz linije Fisher-Price i autića Hot Wheels, većinu svojih kapaciteta troši na Barbie i sve što prati njezin “život”: od odjeće, kuća, jahti pa čak do ružičastog tenka i maskirne mreže prekrivene ružama.

No, djevojčice se danas više ne igraju lutkama, nego su prešle na igre na tabletima, a Mattel nije svojim proizvodima slijedio nove trendove i stil života.

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Zanimljivosti

U VUKOVARU PODIGNUT SUHOZIDNI ZAVJETNI KRIŽ

Objavljeno

na

Objavio

U Vatikanskoj ulici nasuprot Vodotornja u Vukovaru, hrvatski  branitelji  s otoka Paga  izgradili su suhozidni križ, koji je posvetio gvardijan fra Ivica Jagodić iz Župe sv. Filipa i Jakova u Vukovaru.

“Skupa s našim braniteljima UHVDR-a već smo napravili puno suhozidnih križeva, a sada smo željeli jedan  pokloniti gradu Vukovaru. Ovo je bilo nešto posebno, Vukovar je grad heroj i svi oni koji su sudjelovali u izgradnji ovog križa napravili su ga s puno emocija. To je hrvatski simbol koji je grad Vukovar zaslužio i ovaj križ za Vukovar predstavlja svu patnju i sve ono što su Vukovar i njegovi branitelji prošli tijekom Domovinskog rata. Križ koji je rađen u Vukovaru, bio je gotov za tri sata, a radilo ga je 54 hrvatska branitelja s otoka Paga”, istaknuo je Ante Fabijanić, gradonačelnik Paga, javlja Glas Slavonije.

Foto/Grad Vukovar

Davor Fabijanić, predsjednik Udruge hrvatskih veterana Domovinskoga rata s Paga i zamjenik gradonačelnika, rekao je da su se za ovu lokaciju odlučili jer je nedaleko od prepoznatljivog vukovarskog simbola stradanja- Vodotornja s kojeg će se vidjeti suhozidni križ koji je podignut kao simbol žrtve i patnje, ali i simbol zajedništva.

 

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava za ovu hvale vrijednu akciju izrazio je riječi zahvale… pa je i na Facebooku poručio:

 

“Posvetili smo suhozidni križ koji su Vukovaru na dar izgradili prijatelji s Paga na čelu s gradonačelnikom Antom Fabijanićem i udrugom HVIDR-a Pag.

Ovaj je križ simbol patnje koju su Vukovarci i hrvatski branitelji Vukovara podnijeli. Grad Vukovar rado je prihvatio ovaj hrvatski simbol i promiče vrijednosti iz Domovinskog rata. Također, ovo je autentična priča o hrvatskom zajedništvu izraslom upravo na tim vrijednostima.

Hvala vam, dragi prijatelji što Vukovar uvijek nosite u srcu i što ste s velikom energijom i pijetetom Vukovarcima učinili ovu gestu te ugradili dio sebe kao trajni podsjetnik na značaj koji Vukovar ima u srcima pravih domoljuba diljem Hrvatske i šire!”, napisao je Ivan Penava.

facebook komentari

Nastavi čitati

Zanimljivosti

(VIDEO) Iznenađenje za mladu i goste: Njemački mladoženja po prvi put pričao na hrvatskom jeziku i sve oduševio

Objavljeno

na

Objavio

Na jednoj svadbi mladoženja je priredio iznenađenje za mladu.

Obratio se mladi i svim svatovima na hrvatskom jeziku, priznajući na kraju da hrvatski ne razumije i da je sve naučio napamet.

Simpatični je mladić priznao da je svoj govor naučio napamet, a supruzi Mariji nije rekao da će ga držati kako ona ne bi bila nervozna. I iz njenih se reakcija vidi da je iznenađena. A ako ga nakon ovog govora ostavi, rekao je, otići će živjeti s ujakom u Livno i biti čoban.

Pogledajte video koji je objavio Foto studio Micko:

facebook komentari

Nastavi čitati