Pratite nas

Gospodarstvo

Barel nafte ispod 50 dolara prvi put od svibnja 2009.

Objavljeno

na

Cijene nafte padaju peti trgovinski dan zaredom, a od početka tjedna već su u minusu više od 10 posto. Od lipnja 2014. pale su oko 57 posto uslijed rasta zaliha, dok istodobno naftni kartel OPEC ne pokazuje namjeru smanjivati razinu svoje proizvodnje
Cijena barela nafte pala je u srijedu na londonskom tržištu ispod razine od 50 dolara po prvi put od svibnja 2009. godine, pod pritiskom velike ponude i istodobno slabe potražnje u svijetu.

Na londonskom je tržištu cijena barela pala 1,04 dolara u odnosu na prethodno zatvaranje, na 49,66 dolara, što je njezina najniža razina od svibnja 2009.
Na američkom tržištu barelom se trgovalo po 40 centa nižoj cijeni od 47,53 dolara, a u jutarnjoj trgovini cijena mu je bila potonula i na najnižu razinu od travnja 2009. godine od 46,83 dolara.
Tempo rasta globalne industrije krajem 2014. godine usporio je na najnižu stopu u zadnjih godinu dana, pokazao je najnoviji indeks svjetske industrije koje izrađuju zajedno JPMorgan i londonski Markit.
Slaba gospodarska aktivnost povećava strah od deflacije, a taj strah podupiru i najnoviji podaci Eurostata o padu potrošačkih cijena u eurozoni u prosincu za 0,2 posto, i to ponajviše zbog pada cijena energenata. Riječ je o prvom padu potrošačkih cijena na godišnjoj razini od 2009. godine.
“U 2015. će dnevni višak u proizvodnji iznositi između 1 i 1,5 milijun barela, u odsustvu naznaka da bi OPEC mogao intervenirati rezanjem proizvodnje u vrijeme smanjene potražnje”, rekao je Bjarne Schieldrop iz norveškog SEB-a. Također, kaže da zasad nema naznaka da bi ove cjenovne razine mogle utjecati na američku proizvodnju nafte iz škriljaca.
Pad cijena nafte povećava bojazni zbog deflacije, što dodatno opterećuje izglede za globalnom potražnjom. Nobuyuki Nakahara, bivši visoki dužnosnik Bank of Japan, očekuje nastavak pada cijena crnoga zlata.
“Cijene nafte vjerojatno će nastaviti padati uslijed sporijeg rasta kineskog gospodarstva te zbog toga što se cijena godinama držala iznad 100 dolara što povijesno gledano nije bilo normalno”, kazao je, dodavši da se ne bi iznenadio ni da cijena potone na svega 20 dolara.
Odvojeno, OPEC je na svojim internetskim stranicama objavio da je cijena barela košarice njegove nafte u utorak petak 46,69 dolara, što znači da je potonula 2,3 dolara u odnosu na prethodni trgovinski dan.
Hina

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Gospodarstvo

Kineski proizvođač baterija ulaže 30 milijuna eura u Rimac Automobile

Objavljeno

na

Objavio

CEO Camela Liu Changlai rekao je da su nakon dubinskog proučavanja tržišta zaključili da je Rimac savršeni partner jer je lider tehnologije električnih vozila na mnogim područjima.

Od ukupnog uloženog iznosa, 3 milijuna eura ide u Greyp

Najveći azijski proizvođač baterija, Camel Group, sklopio je ugovorni sporazum o investiciji 30 milijuna eura s tvrtkama Rimac Automobili i Greyp Bikes te njihovim osnivačem i čelnikom Matom Rimcem, čime je zaključeno najveće izravno strano ulaganje u jednu hrvatsku tehnološku tvrtku, priopćili su jutros iz Rimca.

Od ukupnog uloženog iznosa, 3 milijuna eura ide u Greyp. Ulaganje će biti upotrijebljeno za pokretanje novih proizvoda, širenje proizvodnog kapaciteta i globalno širenje tvrtki.

Ulaganje će nam pomoći za daljnje ubrzanje rasta, uvođenje novih proizvoda na tržište i proširenje naše globalne prisutnosti. Dva su ključna područja izgradnja nove vrhunske proizvodne jedinice za tehnološku stranu našeg poslovanja i pokretanje električnog superautomobila nove generacije koji ćemo predstaviti svijetu iduće godine – rekao je Mate Rimac.

CEO Camela Liu Changlai rekao je da su nakon dubinskog proučavanja tržišta zaključili da je Rimac savršeni partner jer je lider tehnologije električnih vozila na mnogim područjima.

Tijekom brojnih posjeta Hrvatskoj, najviše su ostali impresionirani dubokom vertikalnom integracijom u tvrtki, dodao je.

 

Foto: Rimac

Jeremy Clarkson: Rimac mi je promijenio mišljenje, Concept One je briljantan!

 

 

facebook komentari

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Za gradnju Pelješkog mosta pristigle tri ponude

Objavljeno

na

Objavio

U Hrvatskim cestama su otvorene ponude tri ponuditelja za izgradnju prve faze Pelješkog mosta – talijanskog Astaldija i turske tvrtke IC Ictas, njemačkog Strabaga te kineskog konzorcija pod imenom “China road and bridge Corporation”.

Od mogućih osam ponuditelja koji su prošli prvu pretkvalifikacijsku fazu, tri su navedena ponuditelja predali svoje ponude za izgradnju prve faze Pelješkog mosta, čija je vrijednost zajedno sa pristupnim cestama procijenjena na 1,8 milijardi kuna.

Zajednička ponuda Astaldija i turske tvrtke iznosi 2,55 milijardi kuna bez PDV-a, odnosno 3,19 milijardi kuna s PDV-om. Stragabova doseže 2,62 milijardi kuna bez PDV-a, odnosno 3,28 milijardi kuna s PDV-om.

Kineski konzorcij “China road and bridge Corporation” dao je ponudu od 2,08 milijardi kuna bez PDV-a odnosno 2,6 milijardi s PDV-om. U tom su konzorciju CCCC Higway Consultants, CCCC Second Higway Engineering i CCCC Second Harbour Engineering.

Talijanski Astaldi već je u Hrvatskoj izvodio radove na autocesti Zagreb Goričan, dok je njegov turski partner gradio jedan od mostova preko Bospora. Prva faza izgradnje mosta obuhvaća izgradnju samog mosta i pristupnih cesta. Rok za evaluaciju ponuda iznosi 120 dana no, kako je istaknuto u Hrvatskim cestama, s pregledom ponuda krenuti će se odmah kako bi se što ranije odredio izvođač.

Projekt “Cestovna povezanost s južnom Dalmacijom” predviđa izgradnju mosta preko Jadranskog mora u Malostonskom zaljevu, čime će se povezati Dubrovačko-neretvanska županija s ostatkom zemlje. Most će olakšati neometan protok roba i ljudi tijekom cijele godine, posebice tijekom turističke sezone.

Pelješki most proglašen je projektom od iznimnog strateškog značaja za zemlju. Ukupna vrijednost projekta je 526 milijuna eura s uključenim PDV-om,  vrijednost prihvatljivih troškova 420 milijuna eura, od čega se sredstvima Europske unije sufinancira 85 posto, dakle sa 357 milijmilijuna eura. Odluku o sufinanciranju najvećeg hrvatskog projekta ikad Europska komisija donijela je u lipnju ove godine.

Izgradnja samog mosta, dugog 2,4 kilometra, i visokog 55 metara, trebala bi trajati 36 mjeseci od početka radova. Most će imati četiri prometna traka.
Europska unija financira i popratnu infrastrukturu: pristupne ceste, tunele, dodatne mostove i vijadukte kao i obilaznicu kod grada Stona dužine 8 kilometara. Isto tako, poboljšat će se postojeća cesta D414. Svi radovi trebali bi završiti do 2022. godine.

Prvu fazu pretkvalifikacijskog natječaja zadovoljilo je  osam tvrtki koju su u drugoj fazi trebali dati obvezujuće financijske ponude. Hrvatske ceste kao investitor u drugi krug natječaja pozvale su osam tvrtki odnosno konzorcija koji su zadovoljili uvjete tehničke, pravne i financijske sposobnosti. Ukupno je u prvom krugu natječaja interes za gradnju Pelješkog mosta iskazalo 12 tvrtki, no četiri nisu zadovoljile uvjetima.

Svi uvjeti za izgradnju mosta trebali bi se ostvariti najkasnije do kraja ove godine.

facebook komentari

Nastavi čitati