Pratite nas

Politika

‘Bevanda svečano odvojio građane BiH od EU’

Objavljeno

na

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda, predsjednik Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje BiH Nikola Špirić i direktor te uprave Miro Džakula otvorili su danas novoizgrađeni granični prijelaz Bijača.

995679_10152912973460062_274233404_n_002Granični prijelaz Bijača jedan je od dva europska prijelaza za izvoz žive stoke i proizvoda životinjskog podrijetla, bilja i proizvoda biljnog podrijetla na tržište EU-a, te robe koja podliježe inspekcijskom pregledu.

Da bi stoka i stočne prerađevine mogle uz carinsku kontrolu prelaziti u Europsku Uniju od 01. Srpnja Građani BiH su platili s kamatama i mnogo više od 8 Miliona Konvertibilnih Maraka. Pojedini mediji pišu kako je  ta sredstva osiguralo Vijeće ministara BiH. Pa tako i direktor Uprave za indirektno oporezivanje Miro Džakula kaže : “Granični prelaz Bijača omogućit će uvoz i izvoz dobara preko luke Ploče. Zahvaljujući Vijeću ministara BiH u izgradnju je uloženo osam miliona KM, a očekujemo i 5,5 miliona od IPA fonda Europske komisije. Tek tada će prelaz zasijati punim sjajem”, istakao je Džakula s ove strane ograde.

[pullquote_right]Do punog sjaja za 13,5 mil KM[/pullquote_right]

K.K./Kamenjar.info

 

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Politika

(VIDEO) Verbalni okršaj Marasa i Radina u Saboru: Kaj ćeš ti meni govoriti da sjednem!?

Objavljeno

na

Objavio

Tijekom današnje sjednice Sabora došlo je do svađe SDP-ova Gordana Marasa s Furiom Radinom koji danas predsjeda saborskom sjednicom.

Maras je pokušavao odgovoriti ministru obrane Damiru Krstičeviću, koji ga je, među ostalim, pitao da li je služio vojni rok.

Radin Marasu nije dopuštao da se za to koristi institutom povrede Poslovnika tvrdeći da to ne može učiniti na izlaganje ministra.

Maras je odbijao sjesti nakon što mu je Radin uskratio riječ i dao riječ Željku Glasnoviću.

I HDZ-ovi zastupnici su Marasu  iz klupa također dovikivali da sjedne. “Neću sjesti! Kaj ćeš mi ti govoriti da sjednem?”, govorio je Maras no na kraju je sjeo. Iako je još jednom dignuo ruku da se javi za riječ, to mu nije bilo dozvoljeno.

facebook komentari

Nastavi čitati

Politika

Zdravko Marić će tužiti Marasa? ‘Prevršio je svaku mjeru!’

Objavljeno

na

Objavio

Ministar financija Zdravko Marić komentirao je Marasov ‘napad’ na njega u Saboru.

U Saboru je danas SDP-ov Gordan Maras rekao da ima dokaz da je Vijeće za financijsku stabilnost upozoravalo ministra financija Zdravka Marića na preveliku izloženost Agrokora.

Na te je optužbe odgovorio sam ministar.

“Vidjet ćete prezentaciju, ja isto imam taj dokaz. Nije to specijalan dokaz, to je prezentacija. Isto stoji u prezentaciji za 2015. i 2016. To nije tijelo koje nalaže bilo kojoj instituciji, odnosno regulatorima da nešto čine.

Naprotiv, regulatori čine to Vijeće. Ne vidim koja je poanta tih upozorenja. Nikad se na tom Vijeću ne spominju pojedini primjeri.

Inače što se tiče njegovih istupa gospodina Marasa, mislim da je prevršio svaku mjeru. I u javnosti govori o tome, radi se o javnom blaćenju i obezvređivanju mene osobno.

Razmislit ću o konkretnim aktivnostima. Mislim da je prevršio svaku mjeru. Neću s njim polemizirati.

U Saboru sam mu već nekoliko puta argumentirano odgovorio. Razumijem što je politička arena, ali ovo je značajno ispod pojasa”, rekao je Marić.

facebook komentari

Nastavi čitati