Bez korektnog odnosa sa Sarajevom, dalje neće ići

  0

  Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je da ima korektan odnos sa srpskim predstavnicima, koji prati i ljudski odnos pojedinih predstavnika dva naroda na različitim nivoima vlasti, što je uveliko pomoglo i u relaksiranju odnosa dva naroda u BiH.

  “Moje nastojanje je da nešto slično učinimo i u odnosima hrvatskog i bošnjačkog naroda. Bez toga, mislim, dalje neće ići”, rekao je Čović za “Večernji list”.

  Čović je naveo da je većina srpskih predstavnika svjesna da će, ako Bošnjaci uspiju do kraja eliminirati ili marginizirati politički život Hrvata u BiH, tada sigurno pažnju usmjeriti prema srpskoj politici.

  On je istaknuo da stranke iz Republike Srpske imaju vrlo jasan stav u Sarajevu i da se on u značajnoj mjeri podudara sa hrvatskim.

  Čović je napomenuo da ima korektan partnerski odnos sa strankama u Republici Srpskoj, te da ni u Federaciji BiH neće biti problema kada tako uredi odnose i sa Sarajevom.

  Lider HDZ-a konstatirao je da “četvorka” u FBiH ne funkcionira, jer nije do kraja preuzela odgovornost za ono što je trebalo provesti.

  Srna

  facebook komentari