BEZ REFERENDUMA O LUSTRACIJI NEMA USKRSNUĆA KROACIJI!

60
Ilustracija

Još uvijek smo u znakovitom vremenu Kristovog Križnog puta, muke i Njegovog uskrsnuća koje nam je dalo vječnu nadu u vječni život, dokaz za postojanje vječne Domovine i vječnog života.

Svjedoci smo kako nam je naša draga Domovina i danas još uvijek na svojevrsnom Križnom putu prema konačnom uskrsnuću, na Križnom putu koji je simbolično započeo na Bleiburgu, prelamao se preko burnih događaja u Hrvatskom proljeću 1971. godine, svjedoci smo krvi, kazamata, patnji i smrti hrvatskih domoljuba, uznika, muke i smrti bojovnika u Domovinskom ratu, svjedoci smo jedne krvave epopeje za koju smo se samo naivno nadali da je završila na Golgoti vukovarske Ovčare, misleći kako je priznanjem Hrvatske konačno Domovina uskrsnula u svom punom sjaju. Svjedoci smo da još uvijek padamo pod vlastitim križem na ne znam kojoj postaji hrvatskog Križnog puta, a neke mračne, lažljive  sile ne daju nam ustati i vračaju nas deset koraka unatrag, kada smo se već ponadali konačnom uskrsnuću u istini.

Nakon pet proteklih burnih političkih godina u Hrvatskoj, kada su na čistac iz svojih vučjih jazbina istjerani predvodnici tih istih vučjih čopora, kada smo konačno doznali tko je pravi King Kong, kada smo doznali tko je i zašto gazio hrvatske domoljube, branitelje, Crkvu, Željku Markić, Predsjednicu  Kolindu Grabar Kitarović, Tomislava Karamarka i sve nosive stupove hrvatske suverenosti, kada smo doznali tko je i zašto stišavao  glas domoljubnih pobjeda i pobjednika, vraćeni smo na prvu postaju Križnog puta, bačeni smo na margine društva u tom vječnom cikličnom ponavljanje tragične hrvatske povijesti. Čim uzmognemo dići glavu, zakucaju nas još dublje pod zemlju. I da apsurd bude još veći to su učinili upravo oni koji tvrde da su naši, koji traže naš glas, koji se iščuđavaju kada pročitaju o sebi kritički osvrt, koji misle da je sve prije njih bilo loše i bezvrijedno, koji misle da nova povijest počinje s njima kao da nikada povijesti nije bilo.

Zgaženo je i ismijano domoljublje, zgažene su sve inicijative „Hrvatskog nacionalnog etičkog sudišta“ koje je hrabrim i neumornim radom kompetentnih vrhunskih intelektualaca iznjedrilo najznačajnije javne, etičke osude nacionalnim veleizdajnicima, mega zločincu Titu i njegovim sljedbenicima, zgažena je Željka Markić i referendum o braku, zgaženi su branitelji iz nebeskog šatora Nevenke Topalušić, zgažena je prolivena krv vukovarskog branitelja Darka Paičića, zgažen je Stožer za obranu Vukovara, njihovi prosvjedi na trgovima, kolone  nezadovoljstva u Vukovaru i Kninu, veličanstveni doček Gotovini, brilijanta pobjeda Kolinde Grabar Kitarović nad veleizdajnikom Josipovićem, zgažen je Roman Leljak koji je dao svoj život za istraživanje istine, zgažen je Jakov Sedlar taj neumorni domoljub koji je svojim filmovima bio i ostao na pravom tragu konačne istine, na tragu uskrsnuća Hrvatske. Zgažen je Tomislav Karamarko peterostruki izborni pobjednik i proglašen je hrvatskim neprijateljem broj jedan, zgažen je zato, jer se na krilima domoljublja usudio pobjeđivati stvarne neprijatelje Hrvatske. Zgažen je i prevaren hrvatski narod koji je podržavao i glasovao za sve zgažene, onaj hrvatski narod koji iskreno vjeruje u uskrsnuće Kristovo, u vječni život, koji vjeruje u uskrsnuće svoje vlastite Domovine!

Kao što je Poncije Pilat oprao ruke i ostrašćenoj rulji predao Krista umjesto Barabe, isto tako je veleizdajničkoj rulji predan Zlatko Hasanbegović umjesto Milorada Pupovca. A sve u ime stabilnosti, u ime borbe za budućnost bez propitivanja prošlosti, u ime gospodarskog napretka, demografije, u ime smanjivanja jaza u hrvatskom društvu. „Izručenjem“ Hasanbegovića valjda se željelo reći da je on, koji je provodio državotvorne  Karamarkove politike, glavna smetnja svekolikom napretku Hrvatske!?

A onda se događaju  čudni presedani!? Hrvatska gubi arbitražu s mađarskim Molom, Vlada „prodaje“ HEP kako bi otkupila INU, a zapravo smiruje strasti, zatim se otvara pandorina kutija neminovnog sloma Agrokora, bankari pišu „Lex Agrokor“ pogodujući sebi, zatim iz Švicarske dobivamo račun od 210 milijuna kuna troškova koje moramo platiti za izgubljenu arbitražu, a sve u iščekivanju još jednog gubitka arbitraže u Washingtonu u istom predmetu INA-MOL! Onda nam Slovenci stvaraju neviđene kolone na granicama po europskoj direktivi koju su iznjedrili Grci i Talijani, a vrlo brzo će im se pridružiti i Mađari!?  I gdje je tu stabilnost, ekonomska budućnost, prosperitet, demografija, radna mjesta? Hoćemo li sutra pisati „Lex Zagrebački holding“ ili „Lex Kujundžićevo zdravstvo“? Eto, od velike diplomatske akrobatike nemamo ni sigurnost, nemamo stabilnost, nemamo prosperitet! Ali nemamo ni domoljublje, zapravo imamo jedno veliko demagoško ništa, produbljenu depresiju i strah od budućnosti! Umjesto svehrvatskog zajedništva na čijim krilima smo bili nošeni zadnjih pet godina mi imamo svehrvatski raskol demokršćana iniciran od onih koji su navodno protiv  podjela u hrvatskom društvu.

Referendum o braku, heroine Željke Markić, ne bi nikada uspio niti bi bio realiziran bez snažne potpore HDZ-a! Usuđujem se tvrditi i to potkrijepiti dokazima! Bez snažne potpore HDZ-a i svih domoljubnih stranaka i udruga ne bi bilo prikupljeno ni dovoljno potpisa što je bila osnovna pretpostavka za uspjeh tog referenduma. Stvoreno je domoljubno zajedništvo, a svi neprijatelji Hrvatske pokazali su svoje nakazno lice i na svijetlo dana izašle su njihove stvarne političke namjere, a  zahvaljujući Tomislavu Karamarku stvorena je nova jaka politička platforma za lustraciju mentalno komunističke bulumente, tih istih odnarođenih tlačitelja koji su pokazali svoje lice i jasno rekli koju su sudbinu namijenili Hrvatskoj. Jugoslavensku!?

Referendum o promjenama izbornog zakona nije uspio, jer nije imao podršku HDZ-a iz poznatih razloga. HDZ-u u izbornoj godini nije odgovarala zabrana predizbornih koalicija koju je predlagala Željka Markić, jer svi koalicijski sporazumi HDZ-a sa partnerima bili se već čvrsto potpisani. Članak 45. Ustava RH koji ovim izbornim zakonom nije obuhvaćen izmjenama  u smislu vraćanja prava dijaspore na 12 zastupnika također nije bilo prihvatljivo rješenje za HDZ i to su osnovni razlozi što HDZ nije podržao tu inicijativu i što nije prikupljen dovoljan broj potpisa za realizaciju toga referenduma.

Za referendum protiv monetizacije autocesta prikupljeno je i više nego dovoljno potpisa, jer je HDZ snažno podržao tu inicijativu protiveći se SDP-ovom suludom potezu.

Zaključak je jasan! Referendum koji podrži HDZ prolazi, a onaj kojega ne podrži ne prolazi.

Donijeti zakon o lustraciji u Hrvatskom saboru nemoguća je misija u ovakvom odnosu političkih snaga, jer upitna je natpolovična većina i kod nekih puno benignijih slučajeva. U Hrvatskom saboru se ne može donijeti zakon o lustraciji, ne može se donijeti zakon o izmjeni izbornog zakona, ne može se smijeniti Cvitana, ne može se donijeti zakon o regionalnom preustroju i ne može se donijeti niz važnih zakona za budućnost i stabilnost Hrvatske, jer je hrvatski parlamentarizam u vječitom partitokratskom sukobu sam sa sobom.

Ako se ne može donijeti zakon o višeslojnoj lustraciji, jer nema političke volje odnosno dovoljno ruku u Saboru, a ako pak s druge strane svjedočimo da svaki referendum kojega snažno inicira ili podrži HDZ objektivno može proći, postavlja se pitanje zašto HDZ uz pomoć hrvatskog naroda ne krene u tu inicijativu donošenja zakona o lustraciji na demokratskom referendumu? Nakon ovako radikalno postavljenog pitanja nema više isprike! Može li nas netko uvjeriti da lustracija nije potrebna, da je lustraciju nemoguće provesti, može li netko tvrditi nakon svih sukoba s mentalno komunističkom bulumentom da lustracija ne bi bila korisna za hrvatsko društvo. Pri tome se uopće ne moramo pozivati na iskustva zemalja koje su lustraciju provele, jer sve dokaze imamo u svom dvorištu. Naprotiv, možemo s punom odgovornošću tvrditi da slučaja INA-MOL ne bi bilo da je provedena lustracija, jer slučaj INA ima svoje duboke korijene koji sežu  do ubojstva Stjepana Đurekovića! Ubijen je, jer je razotkrio udbašku pljačku u INI! I dok nam je njemačko pravosuđe dalo snažan alat u ruke za obračunati se sa organizatorima tog monstruoznog ubojstva nitko osim Perkovića i Mustaća nije ni dotaknut. Zašto?

Ni  slučaja Agrokor ne bi bilo da je provedena lustracija, a hrvatska ekonomija bila bi tržišna, a ne projugoslavenska, ne bi bila dogovorna, ne bi bilo robne  razmjene kao iz doba  prvobitne zajednice. Bez lustracije hrvatsko gospodarstvo nije hrvatsko već jugoslavensko, premreženo udbaško komunističkim interesnim lobijima i ne trebamo se bojati neke treće Jugoslavije, jer ona u sferi ekonomije i politike već funkcionira punom parom. Tko se boji lustracije i zašto oni koji imaju snagu svojom infrastrukturom poduprijeti i donijeti taj povijesni akt ne poduzimaju ništa? Naprotiv, u slučaju Agrokora, na djelu je podmetanje pod tepih silnog udbaškog kriminala iz vremena pretvorbe i privatizacije koji dominira ovim tragičnim slučajem. Možda bi napokon trebale biti ustrojene hrvatske postrojbe Eliota Nessa koje su lovile All Caponea i konačno ga slomile zbog porezne prijevare. Za poreznu prijevaru u Hrvatskoj bi trebala biti predviđena kazna doživotnog zatvora!

Oni koji snažnim demokratskim referendumskim alatom mogu mijenjati ovo društvo ultimativno traže naš glas na predstojećim lokalnim izborima, a nemaju hrabrosti stvari nazvati pravim imenom, nemaju hrabrosti maknuti Tita s najljepšeg trga u Zagrebu, nemaju hrabrosti za Tita reći da je mega ubojica koji je organizirao i zapovijedio genocid nad hrvatskim narodom, nemaju snage reći istinu o Jasenovcu, nemaju snage otvoriti arhive već ih novim zakonima zapravo zatvaraju, nemaju snage dodatno zaštititi najljepši braniteljski pozdrav „Za dom spremni“ već ponižavaju akademika Josipa Pečarića jednog od najvećih matematičara u povijesti Hrvatske dozvoljavajući da se s njim našutavaju bijedna partijska novinarska piskarala na čelu s veleizdajnicima iz Srpskih novosti, a ti isti veleizdajnici  debelo su plačeni iz državnog proračuna. Oni koji traže naš glas kako bi „zaplavili Hrvatsku“ Titov zločinački režim nazivaju nedemokratskim režimom, lustriraju domoljube koje su kao smokvine listove iskoristili na izbornim listama.

Analogno tome možemo postaviti pitanje je li ovaj politički režim vladajućih u Hrvatskoj demokratski ili nedemokratski uzimajući u obzir vojsku bijedno plačenog bijelog trgovačkog roblja u Agrokorovim prodavaonicama, uzimajući u obzir more blokiranih, obespravljenih, onih koji rade, a ne primaju zasluženu plaću, onih koji glasuju za imena i prezimena kojima vjeruju, a onda bivaju prevareni, uzimajući u obzir one koji u kolonama autobusa napuštaju ovu demokratsku državu. Šta bi tek mogli reći o demokraciji u hrvatskim mainstream medijima u kojima vlada gebelsovska propaganda i cenzura, a ista takva cenzura vlada i na portalima koji su pod strogom kontrolom vladajućih. Koliko slobodnih medija mi imamo? Svaki režim i usred demokracije može biti nedemokratski, ali Titov režim bio je ciljano zločinački protiv hrvatskog naroda i jedini je lijek lustrirati taj sustav, lustrirati tu ideologiju koja je i danas preko Titovih sljedbenika duboko ukorijenjena u svim sporama hrvatskog društva i onda generira Agrokor, a bez lustracije generirati će nove i nove  Agrokore. Ne demokracija usred proklamirane demokracije neminovno će generirati nove sukobe!

I šta nam onda vrijedi „zaplaviti Hrvatsku“ njegujući kult jedne stranke i kult njenog vođe klanjajući se toj ispraznosti  kao „zlatnom teletu“. Nismo li već dovoljno plavi od siline mentalno komunističkih udaraca, a udarati nas ne prestaju i ne će prestati dokle god budu upravljali našim sudbinama uz poznatu kukavičku hrvatsku šutnju?

Vrijeme je za izbore, vrijeme nam je djelovati, mijenjati Hrvatsku, a promjene moraju početi u Zagrebu. Zagreb moramo vratiti u kolijevku Domovine, Zagreb konačno mora postati Hrvatska kakvu smo stoljećima sanjali!

Kazimir Mikašek-Kazo/Kamenjar.com

facebook komentari

 • Karolina Mueller

  Zašto HDZ ne podrži referendume i ostale lipe stvari?
  Zato, Kazo, jer su tamo isti komunisti kao i u SDPju. Još i opasniji.
  Štoš kukati….. nema vođe i možeš se samo moliti svetom Anti….
  Sretan Uskrs, Kazo!

  • Maks

   Zeljkin drugi referendum je bio samo trik da se zaustavi Karamarkovo marsiranje prema dvotrecinskoj vecini ni ja ga nebi podrzao.

  • Kazimir Mikašek – Kazo

   Sretan Uskrs Karolina!

 • Dora

  Naš Kazo kao i uvijek izvrstan!

 • rođeni

  takav referendum neće poteči od nasljednika kp, koji su se vrtili na grbači naroda 27 godina u ovom obliku, dvopartijskog sustava partija poteklih iz jedne partije
  možda ako uio poikrene nešto takvo, od njih jedino možemo očekivati tako nešto

  • Maks

   Maminjo , u vrijeme Karamarka koristio si Josipovicevu krilaticu “HDZSDP, malo si se popravio, napisali ti novi tekst .

 • goranka

  Ovako kako kipi u ovom odličnom tekstu, kipi i u jednom dijelu naroda. Koliki je taj dio? Smije li uopće referendumsko pitanje biti: Jeste li za to da se osude i iz javnog života uklone svi koji su provodili i podržavali zločin, tj. još uvijek to rade? To nije pitanje za izjašnjavanje u normalnom društvu! Ali ako bi to bio način da čir pukne, može, samo bojim se da od deset Hrvata njih osam misli da lustracija ima neke veze s lusterima.
  Mi smo potonuli prvenstveno moralno: prevladavaju tupi, nezainteresirani, bezvoljni ljudi. Vidjet će se to po izlaznosti na lokalnim izborima, na okupljanju na Krugu za trg, vidi se to na svim tribinama gdje nema mlađih od 40 … mogla bih ovako unedogled.
  Kaže Tomislav Ivančić da nešto gadno ne štima s vjerom ako toliki broj katolika tako lako pristaje na zlo. Nečinjenjem.

  • Maks

   Dok sam bio na portalu Narod sto puta sam im savjetovao da provedu referendum za lustraciju, oni se radje bavili s drugim stvarima zavadili s HDZom i rusili Karamarka, osnivali Cupriju. Ne postoji udruga koja to hoce i moze provesti , jedino mozda Stozer za obranu Vukovara.

   • goranka

    Ne postoji (još) narod koji bi to htio.

    • Maks

     Neznam tko da to provede i bojim se da ce sve ostati na ovom sto provodi Plenkovic, Most je protiv lustracije UiO 100% za most.

    • Kazimir Mikašek – Kazo

     Uz dobru pripremu i dobru volju najveće stranke narod bi vrlo brzo shvatio o čemu se tu radi. Potencijalno i statistički imamo dvije trećine u glasačkoj bazi samo treba postojati stranka koja će narod ohrabriti.

     Meni se čini da smo bili složniji kada smo bili u opoziciji!?

     • goranka

      Jesmo, jer sad imamo dvije oporbe suverenizmu: lijevu i središnju. Desnica je u rinfuzi.

     • Kazimir Mikašek – Kazo

      :))))))

     • rođeni

      samo nedostaje volja najveće stranke, kako 1990 tako i danas

   • Dusko Besenic

    Mislim da je Kazimir dobro zaključio kako ni jedan referendum ne može proći ako ga ne podrži HDZ,a to govori samo za sebe…govori da glavne snage u HDZ-u NE ŽELE takav referendum! Sam si odgovori zašto i tko ga u HDZ-u ne želi.

    • Maks

     HDZ bi ga podrzao prije tri godine da ga je Zeljka htjela provesti mi bi imali dobru i jaku vladi i danas gomilu problema manje, ne bi bio potreban ni Pupavac u vladi, njoj je bilo vaznije rusiti Karamarka. HDZ ih nece nikada podrzati barem jos 5 do 10 godina, to se nezaboravlja.

     • Dusko Besenic

      Marko,kada nešto voliš,ili ne voliš,ČINI mi se da ti objektivnost postaje slaba točka?! Ja se često pitam jeli ispravno mislim,pa zato skoro uvijek naglasim da je to moje mišljenje,ali vidim da ti uvijek nešto tvrdiš,a ponekad je to jako subjektivno.Vidim da ti je,uz SDP i MOST(što je u redu),glavni neprijatelj Markićka! Moraš prihvatiti razne nijanse u stavovima,kao što ih ima i među nama i niti je sve kako ja mislim,a nit kako ti misliš,osim ako smo nerealno samouvjereni,a onda je to nešta sasvim drugo.Niko nije savršen…ni Karamarko savršeno dobar,ni Markićka savršeno loša,kao ni ti ni ja.LP

     • Maks

      Boli me glava sto ti mislis , ja pisem istinu i gotovo a ona i jest problem jer i danas radi za most. Stozeru za obranu Vukovara nije ponudila pomoc za referendum, Mijatu Stanicu se nudila i on je odbio , osramotio nije htio s njom imati posla. Ja prihvacam nijanse , ona je jednostavno neka druga “nijansa .

     • Dusko Besenic

      Sigurno se jako dobro osjećaš kada si tako SIGURAN da je sva istina na tvojoj strani?Sva sreća što nikada nisam podržavao one koji su bili “vlasnici istine”.a i nisu me zabrinjavali…ni malo. Istina Bog,nisam upućen toliko u sve tajne politike kao ti,nego samo pokušavam razumijeti javno dostupne informacije i njihovu pozadinu,na osnovu činjenica,pa možda i griješim?! Je.iga,ne možemo svi biti “savršeni” :)!

     • Maks

      Ajde mi navedi jednu neistinu kad si tako objektivan.

     • Dusko Besenic

      Hajde ti meni navedi jednu činjenicu koja govori u prilog tome da je vodstvo HDZ-a postupilo mudro prema Markićki,da joj je pružilo bilo kakvu logističku podršku (ili jaku političku podršku,a ne kalkulantski se držati malo po strani!) i da ima jednu izuzetno korisnu udrugu ČVRSTO uza sebe,koja je mogla obaviti nemjerljivo korisnog posla?? Ljudi su krvavi ispod kože,pa tako i ona,pa je povrijeđeno reagirala na glup način,a sve skupa je na našu štetu! Ni ti ni ja ne znamo sve detalje toga odnosa,a nije baš sve bilo javno dostupno.Ljudi povrijeđene taštine mogu počiniti svakakve gluposti iz inata.

     • Maks

      Prvo i prvo njen referendum o izbornom zakonu je bio anti drzavni + specijalno protiv HDZa !! Drugo ignorirala je potpuno dijasporu, trece u zemljama s takvim izbornim zakonom caruje lgbt , Bartulica je izjavio “manje drzave vise demokracije, mi bi htjeli Orbana ili NE, ne ide to jedno s drugim? Cetvrto, Zeljkin izborni prag doveo bi nam jos 50 Pernara u sabor to joj je i bio cilj – Milanovic je jednom izrekao jednu jedinu pametnu – izborni prag dignuti na barem 7 %. Ja sam tu udrugu branio, pisao i Bujancu , Brkicu itd kad su je napadali, bio sam glup i vjerovatno im se zamjerio.. Pitaj Kazu kako su njega progonili i banirali na tom portalu, nikad nije bio nepristojan, ja sam uvijek pomogao, ovdje je , pitaj ga.

     • Tyrex Rex

      Vas dvoje nikako da nađete zajednički jezik.Promatram vas danima.Dogovorite se više.!

     • Dusko Besenic

      Dobro uočeno,a i činjenica da sam relativno “friški” na portalu,sa spoznajama i razmišljanjima kakva jesu,a Marko je valjda odlučio da mi prilagodi mišljenje svojemu,pa ga temperament tjera na to.Obično kada mi nečije mišljenje ne odgovara,zaobiđem ga i ne lajkam ga,osim ako je neko sa izrazito protuhrvatskim stavom.Hvala na pažnji.LP

     • Maks

      Ne moras se ti meni nikad prilagoditi ali moras podnijeti raspravu, mozda jednom pobjedis.:-)

     • Maks

      Dusko se pravi važan, sta mu ja mogu.:-))))

     • Tyrex Rex

      Duško je u redu !

     • Maks

      Oko nekih stvari nemamo isto misljenje, to je u redu.

     • Agromentum

      ma jašta je nego u redu, i sa ženom se uvik ne slaže pa se opet živi zajedno 50 i više godina 🙂

     • Maks

      žene su mi draže.:-))

     • Sivooki

      Nu, zar ste slavili zlatni pir??? Mi nikako dotjerati do srebrnoga!!!

     • Agromentum

      Nemoj me pozlaćivat’, i onako godine prolaze brzo, a malo se toga uradilo. 🙂

     • Dusko Besenic

      Nasmijao si me…da bi se pravio važan trebao bih “pucati” od taštine,a takvi ljudi nikada ne priznaju neku svoju slabost,što ne? Marko Vujoviću… ima pomalo sličnosti među nama…skloni smo da naša “bude zadnja” (nekad osnovano,a nekada ne)…sada mi još nešta “posoli”,a ja obećajem da neću odgovoriti :)))))

     • Maks

      Ja sam puno radio od kad je Jaca Kosor fingirala referendum za ulazak u EU , onda protiv Milanovica , pamtim dobro tko je sta radio , poznam i gomilu komentatora, stotine, imam gomilu dokumentacije samnom je tesko. Ne razlikujemo se mi puno, osim dvije tri stvari isto misljenje – lako za podnijeti.

     • Dusko Besenic

      Ovo što si napisao ima smisla.Dati ću si malo truda da pogledam (koliko mogu i znam) arhivu događanja,jer,pošteno rečeno,nisam bio puno upućen u njezin rad. Ipak,mišljenja sam da se mora uložiti puno veći trud na okupljanju svih domoljubnih snaga,pa i onih koliko-toliko domoljubnih,jer ovo što imamo,kao neprijateljsku stranu,u Hrvatskoj je previše organizirano i opasno da bi se svi mi iz domoljubnog spektra rasipali na stvarima koje je moguće pravilno kanalizirati !

     • Maks

      Ona radi za most, dok ne napada most radi svjetonazora jednako kao Plenkovica ja joj ne vjerujem, neka trazi od mosta reformu pravosudja DORHa i Mupa ali vjerodostojno ne onako malo iz aliby potrebe – ja cu to prvi pohvaliti , do tada nismo zajedno.

     • Kazimir Mikašek – Kazo

      Kada će već referendum o zabrani pobačaja? Prvi ću dati svoj potpis! :))))

     • Maks

      Za RTL je izjavila da je potpuna zabrana pobacaja nemoguca, Kolindi su i ona i njezina svita to “zamjerali kajo bi pomogli Josipovicu.:-))) http://hrvatska-danas.com/2016/11/20/zeljka-markic-tek-nakon-sedam-puta-ponovljenog-pitanja-rekla-svoj-stav-o-zabrani-pobacaja/

     • Kazimir Mikašek – Kazo

      Domoljublje bi trebalo biti jače od taština, a u ovom slučaju taština i osvetoljubivost su pobijedile. Nije jedini Karamarko loše prošao u takvim i sličnim igricama!?
      Činjenica je da HDZ nije nikako mogao podržati taj referendum, a još veća je činjenica da je taj refrendum zaustavio SDP uz pomoć HDSSB-a uputivši zakon u redovnu proceduru i time stavio Ustavni sud pred svršen čin.

  • Kazimir Mikašek – Kazo

   “Krug za trg?” Vidjet ćemo hoće li nam se pridružiti Bruna Esih, a otvoren poziv ima!? Čini mi se bit će joj velika grješka ukoliko ne bude sa svojim glasačima.
   Nasuprot tom događaju medijski mami veliki predizborni skup HDZ-a, “Alka” u Vukovaru, naravno plačeno iz đepova poreznih obveznika. Nemam ništa protiv spoja te dvije povijesne bitke, ali imam protiv toga da vukovarske radnice Borova ne primaju redovitu plaću dok se elite naslikavaju pod svjetlima reflektora.

   Gle čuda, odjednom su povijest i povijesne bitke važne onima koji su rekli “ne ćemo o prošlosti”!?

   • goranka

    I ja sam se to pitala dok sam je jučer slušala. Mislim da o njoj i njezinoj kandidaturi ne treba ni zucnuti do izbora, jer kad mi Hrvati počnemo trančirati …

    • goranka

     Osim na kavi, na uho, nakon skupa 🙂

   • Bobo Mostarac

    Bruna se jasno izjasnila u svezi Marshala sinoc u emisiji “Iza zavjese”!
    Najprije Zagreb, a onda i cijela Lijepa Nasa!
    Bruna je nasa nada, svjetlo, put i snaga!

 • Dusko Besenic

  Svaka čast Kazimire!Kao da nas je ista majka rodila…do u detalj iste misli. Stalno se naivno nadamo i očekujemo da se u Hrvatskoj radi u skladu sa hrvatskim interesima i…nikako da dočekamo,a ni shvatimo (tu izuzimam vrijeme dok je g.Tuđman imao neku vlast i moć!)! Za ona dva mandata komunjara to nismo ni očekivali,ali šta je sa preostalim mandatima HDZ-a?? To je meni problematično i znakovito,a znakovito ukazuje na to da u širem vrhu HDZ-a ima ne mali broj onih koji imaju prošlost (ili prošlost svojih najbližih) koju žele ZAŠTITITI ! Zato nema lustracije,zato su “maknuli” Karamarka! Mogli su mediji i SDP-ovci,sa svojim satelitima (od kojih je sada glavni MOST) urlati protiv Karamarka do mile volje i ne bi ga uspjeli smijeniti,da ključnu ulogu nisu odigrale “krtice” u HDZ-u,jer “afera” je bila umobolno klimava i lako oboriva! Mislim da je Karamarko shvatio da mu je najveći problem u vlastitoj stranci,a boriti se protiv vlastite stranke on nije mogao,jer bi se možda polučila udbaška zamisao (o raskolu HDZ-a) po ekspresnom postupku,a to nije želio i zato je onako naizgled mirno odstupio!? Od početka govorim da je,po mojem dubokom uvjerenju,MOST jako uspješan udbaški projekt,a još uspješniji je Plenković! Bio bih presretan da sam potpuno u krivu!

  • EMINƎM

   znam da ovaj međed od policije ima prste u “topničkim dnevnicima” zbog toga i jeste nagrađen foteljom s medom

  • rođeni

   jedino još ne vjerujem da je most udbaški projekt, ali počinju se ponašati kao najveći udbaški projekt, dvojedina partija hdzsdp kako reče ovaj trol što svima koji mu ne pašu dijeli epitete po udbo komunističkom receptu

   • EMINƎM

    ako most nije udbaški projekt, zbog čega je mjerilo krađu za Petrova na nuli a vaga kaže drugačije, dok za Karamarka su bila dovoljna novinarska naklapanja lijevih novinara

    • rođeni

     ne znam o čemu je riječ

     • EMINƎM

      zar nisi čuo kako je Petrov pumpao kredit za izgradnju nove kuće s bratom i njegovom curom, pa kada su javno obznanili njegovu laž nije se osjećao kao muljator i lažac a u isto to vrijeme je on Karamarka napadao za nedjela koja su pripremili neprijatelji Hrvatske.
      kamo sreće da lustracija se dogodi pao bi most i komunistički mostobran

   • Maks

    Maminjo ti si ih podrzavao iako su protiv lustracije i podrzali Cvitana, prije mosta podrzavao sin svaku opciju protiv “adezeja, jedini neprijatelj ti je oduvjek Karamarko, i ovdje si ga nazvao udbasem jer si notorni lazov i crveni provokator.

   • Kazimir Mikašek – Kazo

    Kadroviranje u resorima Mosta provode ortodoksni orjunaši i udbaši iz doline Neretve i Makarske. Imaju više političkog utjecaja nego za vrijeme Karamarka, a Plenković šuti. Petrov vješto koristi instituciju predsjednika Hrvatskog sabora.

    • rođeni

     možete li navesti neka imena?
     za karamarka znam da je šurovao s mesićem, to je za mene sve ista banda kao i sanader, milanović, račan, kosorka, pa i nova udbo instalacija na vrhu hdza plenki

     • Kazimir Mikašek – Kazo

      Braća Pivac, Roglić, braća Orepić, Ante Čikotić iz ortodoksne obitelji SKOJ-evaca i orjunaša………
      Nije bitno s kim je Karamarko šurovao, bitno je da su zaustavljene politike koje su promovirali Karamarko i Hasanbegović. Nitko nije rušio Karamarka već njegove politike!

     • rođeni

      hvala, ajd da vidim redom
      za braću pivac ne znam kakvi su, znam da imaju mesnice po dalmaciji, koliko znam rade pošteno pa do zore
      roglić je koliko sam vidio prgometov pajdo i nema veze s čuprijom, osim ako baš na silu neko oće
      orepić mi nikad nije lego, njega bi brzo mjenjo, ali ne bi da je netko tko ima veze ni s hdzom ni s sdpom, stavio bi gotovinu možda ili tako nekog tko se neće savijati, ne znam ni da ima braća
      a čikotića znam, i on je poštenjačina po meni, iako ne znam kakva mu je obitelj
      on je bio i u hrastu prije, a mislim da je blizak i sa uio
      meni je to dobar znak
      znači jedino orepić je loš i ima direktne veze s mostom, naspram sto hiljada članova koji uvijek najgore udbaše izaberu za vrh hdza, sitan i za državotvorni hdz lako riješiv problem
      kad bi imali takav hdz, nema ga dvaest godina

     • Kazimir Mikašek – Kazo

      Volio bih da ste u pravu, ali imam potpuno drugačije informacije. U stvari Mostovi kadrovi sve govore, a Pauletićev izlazak iz utrke za Split ima svoju duboku pozadinu.

     • rođeni

      a nisam ni znao da je odusto, radite li možda na tome, pozadini toga?
      za njega i se čini da je ok, pametan je momak koliko znam, toga nam je nedostajalo
      opet će kerum tamo dobit, to ko da se bira što luđeg izabrati

     • Maks

      Mesic je tada bio “Ustasa, uz Karamarka prevario je Marijanu Petir, podrzavao ga Paraga, Prkacihn. Karamarko je puno ucinio za Hrvafsku ti i tvoja pasmina nista .

 • EMINƎM

  Svi moraju znati da osovina Perković-Mustać-Špiljak još nije smrvljena u komadiće špene, zbog toga udbaško-ciganska kola voze Hrvatsku ravno u ralje smrtnom neprijatelju.
  Ako se ne provede lustracija sva krv i trud za stvaranje voljene nam Hrvatske države ode uzalud.

 • Politička klima u Hrvatskoj još je uvijet takova da bilo tko bude izabran za Čelnika grada Zagreba, bojim se reći da će MORATI ići stopama predhodnog čelnika Milana Bandića. Žalostno ali istinito. Bože daj da sam u krivu, ali mentalitet iz titovih klupa i školskih knjiga još uvijek lebdi hrvatskim podnebljem…Bruna, ja ju od milja nazivljem LIEPA PLAVKA neće moći mnogo izmijeniti, pa zato i ne obećaje, kako je to američki 45th predsjednik Donald Truma obećavao za vrijeme svoje predizborne kampanje za predsjednika…

  IN MEMORIJAM:

  DVIJE SLIČNE SMRTI: RUS LEON TROTSKI I HRVAT MAKS LUBURIĆ
  https://otporas.com/wp-admin/post.php?post=2742&action=edit

 • Pročitajte sadržaj priloženog linka koji je 56 godina star.

  Od Rakovice do Sydneya
  http://otporas.com/od-rakovice-do-sydney-a/