Bez Sindičića na sudu Josipu Perkoviću povučeni iskaz ne pomaže

  2

  Neovisno što ustavne promjene nisu prošle, izgleda da se taktika neizručenja Josipa Perkovića Njemačkoj nije puno promijenila. I dalje se traži nestali Vinko Sindičić, čiji je iskaz na njemačkom sudu bio ključan za osudu Krunoslava Pratesa 2008. i koji je tada izravno teretio Josipa Perkovića. Sindičić je 2012. godine dok je živio u Hrvatskoj taj iskaz povukao, što je ovjereno kod javnog bilježnika.

  Međutim, bez da se to i sudski valorizira, odnosno bez Sindičića na nekom od sudova, Josipu Perkoviću povlačenje iskaza iz 2012. nije od pomoći. Jedini problem je što je Sindičić nestao.

  Večernji list najavio ‘intervju godine’ s Josipom Perkovićem

  Odvjetniku Nobilu je iznimno važno vođenje kaznenog postupka protiv Sindičića za davanje lažnog iskaza – piše tako danas Večernji list. Kada bi ishodio da se Sindičića osudi za laž na račun Perkovića i Mustača, odvjetnik Nobilo bi imao u rukama snažan adut kojim bi branio Perkovića pred njemačkim pravosuđem.

  U slučaju da se ukine zastara i Perkoviću sudi u Hrvatskoj, taj bi adut dodatno dobio na vrijednosti – zaključuje zagrebački Večernji list, zajedno s velikom najavom ‘intervjua godine’ “Josip Perković: Moja istina o Udbi, Đurekoviću, stvaranju Hrvatske”.

  Najava Večernjeg lista:

  [box_tip]

  Bivši šef tajnih službi Josip Perković samo dva dana prije no što će sud odlučivati o njegovu izručenju Njemačkoj u velikom životnom intervjuu Večernjem listu govori o ubojstvu Stjepana Đurekovića, terorističkim akcijama na Jadranu, početku pobune Srba u Hrvatskoj, svom odnosu s Tuđmanom, prvom osnivačkom Saboru HDZ-a, skupini Labrador, naoružavanju Hrvatske u vrijeme embarga, bombardiranju Banskih dvora, zlatnom kaležu Alojzija Stepinca, suparništvu s Aleksandrom Vasiljevićem, popisu suradnika UDBE i mnogim drugim temama iz novije hrvatske povijesti.

  Perković govori o operativnoj akciji nadzora Đurekovića te tko su mu bili suradnici koji su u Njemačkoj nadzirali bivšeg direktora Ine. Kako je uspostavljao suradnju, zašto su tadašnje službe pratili pripadnike emigracije, koja je bila u tome njegova uloga. Perković govori i o tome kako će se braniti pred sudom, zašto nije svjedočio pred njemačkim sudom u Munchenu, koje detalje iz presude smatra netočnima, te koja je bila uloga Krunoslava Pratesa, osuđenog na doživotni zatvor, u samom slučaju.  U prvom velikom intervjuu čovjeka zbog kojega se krenulo u izmjene Ustava otkriva se i kako je i kada krenula puzajuća agresija na Hrvatsku, kako se upoznao s Tuđmanom I koji su mu bili prvi zadaci.
  [/box_tip]

  facebook komentari

  • peppermintt

   eto ja nakon svega ne mislim da će se nešt bitno dogoditi i ako se Perković izruči, ne virujem da će on odati bilo koga iz struktura.

  • peppermintt

   eto ja nakon svega ne mislim da će se nešt bitno dogoditi i ako se Perković izruči, ne virujem da će on odati bilo koga iz struktura.