BiH se predstavlja na sajmu Automechanika 2014 u Istanbulu

0

USAID-Sida FIRMA projekt podržat će odlazak bh. privrednika na sajam Automechanika 2014, koji će biti održan u Istanbulu od 10. do 13. travnja.

Radi uspostavljanja novih poslovnih kontakata te praćenja najnovijih trendova u oblasti automobilske industrije, sajam će posjetiti firme Unis Tok iz Kalesije i Famos iz Istočnog Sarajeva. Također, FIRMA projekt dijelom podržava i samostalno izlaganje firme Pobjeda d.d. iz Tešnja na ovom sajmu.

Sajam Automechanika Istanbul vodeći je međunarodni euroazijski sajam automobilske industrije. Svake godine sajam okuplja vodeće regionalne stručnjake iz sektora automobilske proizvodnje, distribucije i popravki, te pruža mogućnosti malim i srednjim poduzećima “da uđu” na tržište.

Prošlogodišnje izdanje sajma Automechanika Istanbul 2013 ostvarilo je do sada vodeće rezultate: na sajmu je sudjelovalo više od 1.200 izlagača, a posjetilo ga je gotovo 44.000 gostiju iz cijelog svijeta, ističu iz FIRMA projekta.

USAID-Sida FIRMA projekt je petogodišnji projekt koji podržava održiv ekonomski rast, zapošljavanje i povećanje prihoda domaćinstava u Bosni i Hercegovini, a financijski je podržan od američke i švedske vlade, putem agencija za međunarodni razvoj, USAID i Sida.

FIRMA projekt se fokusira na tri sektora bh. privrede , drvnu preradu, turizam i metaloprerađivačku industriju. Radi osiguranja održivosti i učinkovitosti, USAID-Sida FIRMA projekt svoje aktivnosti provodi putem mreže domaćih partnera, nastojeći da revitalizira i ubrza ekonomski rast metaloprerađivačkog sektora.

Fena

facebook komentari