Pratite nas

BiH

BiH se priprema za terorističke napade

Objavljeno

na

Obavještajno-policijske službe u Bosni i Hercegovini aktivno kreću u provedbu strategije borbe protiv terorizma usmjerene na četiri stupa djelovanja – sprječavanje, zaštitu, progon i odgovor.
To je u potpunosti u skladu sa strategijom Europske unije koja naglašava važnost suradnje s trećim zemljama i međunarodnim institucijama, a sve se dodatno ubrzalo zbog procjena kako je terorizam više nego realna prijetnja našoj sigurnosti

Teroristi su već tu

Teroristički napadi nisu nova pojava u BiH. Nažalost, na tlu BiH proteklih godina imali smo konkretne primjere terorističkih djelovanja radikalnih islamista, od napada Mevlida Jašarevića na zgradu Veleposlanstva SAD-a u Sarajevu, do napada Harisa Čauševića Oksa na Policijsku postaju u Bugojnu.
I dok ravnatelj Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH Almir Džuvo upozorava na tri tisuće osoba koje su potencijalna sigurnosna prijetnja, bivši šef Službe državne sigurnosti u BiH (UDBA) i odlazeći ministar civilnih poslova Sredoje Nović, koji je dobio novi mandat u Domu naroda Parlamenta BiH, čak tvrdi kako su se “teroristi infiltrirali u same institucije BiH”.
Služba za poslove sa strancima BiH potvrdila je pak kako su tijekom proteklog razdoblja u našu zemlju ušle osobe koje nose rizik u smislu “mogućeg terorističkog djelovanja ili vjerskog radikalizma i netolerancije” te kako policijske i sigurnosne agencije prate situaciju. Dragan Mektić, direktor Službe za poslove sa strancima BiH, upozorio je i na još jednu opasnu pojavu – stranci dolaze u BiH s ciljem vrbovanja ljudi za odlazak na strana ratišta, što predstavlja veliki sigurnosni rizik za državu.
-Najprije djelujemo tako da im onemogućimo ulazak u BiH, a ako neki sigurnosno zanimljiv stranac i dođe, provjeravamo koristi li on svoj boravak u svrhu za koju je dobio odobrenje, kazao je Mektić za Dnevni list. Tako se u Gornjoj Maoči, planinskom selu između Tuzle i Brčkog, pedesetak kilometara od sjeveroistočne granice, vijori zastava takozvane “Islamske države/ISIL-a”, kod Bužima na sjeverozapadnoj granici Hrvatske i EU-a jača slična selefistička utvrda, više od 300 mladih iz BiH se bori na strani ISIL-a u Siriji ili Iraku, tridesetak ih je poginulo i, prema nekim procjenama, trećina ih se već vratila u BiH.
Zvono na uzbunu već godinama zvoni. Prvi konkretniji koraci, nakon izmjene Kaznenog zakona BiH kojim se odlazak na strana ratišta ili vrbovanje kažnjava zatvorskom kaznom i do deset godina, poduzeti su pa smo već imali akcije “Damask” Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH u kojima je uhićeno dvadesetak osoba koje čekaju na suđenje. Prema procjenama europskih obavještajno-policijskih službi, više od pet tisuća osoba borilo se na strani ISIL-a. Zabrinjavajući je podatak prema kojemu se od 2009. do 2013. godine, bez dakle posljednjih napada u Francuskoj, u zemljama EU-a dogodilo 1010 neuspjelih, onemogućenih ili izvršenih napada, u kojima je ubijeno gotovo 40 osoba. Povrh toga, terorističke skupine diljem svijeta otele su ili ubile na desetke europskih građana.
Europske, ali i naše domaće obavještajno-policijske službe nemaju nikakvu dvojbu da će se i u sljedećim godinama nastaviti pojava “boraca” koji putuju na različite lokacije kako bi sudjelovali u “džihadu”, koji su izravna prijetnja sigurnosti po povratku.

Nova strategija

Europska unija je donijela, a BiH ju također prihvatila, strategiju za borbu protiv terorizma koja je, rekosmo, usmjerena na prevenciju, zaštitu, progon i odgovor nakon napada. U tim stupovima strategija prepoznaje važnost suradnje s trećim zemljama i međunarodnim institucijama.
Što se tiče prevencije, koja uključuje borbu protiv radikalizacije i novačenja s fokusom na društvene mreže, komunikacijske kanale i općenito internet. U tu svrhu, BiH bi trebala od europskih obavještajno-sigurnosnih agencija dobiti opremu i posebne softvere za presretanje komunikacije te instruktore koji će naše službe dodatno obučiti u provođenju ovakvih terorističkih aktivnosti u BiH.
Drugi prioritet strategije za borbu protiv terorizma jest zaštita građana i infrastrukture te smanjenje izloženosti napadima. To uključuje zaštitu granica, unaprjeđenje sigurnosti prometa, zaštitu strateških ciljeva i smanjenje izloženosti kritične infrastrukture. U tom području EU trenutačno radi na zakonodavstvu kojim bi se regulirala uporaba podataka iz registra putnika, a očekuje se da i BiH donese slične zakone.
Kao treći prioritet ističe se “umanjivanje sposobnosti terorista u planiranju i organiziranju. Ovo se izravno odnosi na eventualno poboljšanje zakonodavstva, kakvo smo već imali izmjenama Kaznenog zakona BiH, te provođenje akcija obavještajno-sigurnosnih agencija. Naše agencije, osim jačanja vlastitih sposobnosti uz pomoć europskih i američkih službi koje svakodnevno rade s našim operativcima te dostavljaju potrebnu opremu, rade na jačanju praktične suradnje i razmjeni informacija između obavještajno-policijskih i pravosudnih tijela kao i s europskim partnerima, prije svega Europolom i Eurojustom. Fokus je i na borbi protiv financiranja terorizma, odnosno lišavanju terorista sredstava kojima izvršavaju napade ili koriste za financiranje komunikacija pa se tako, osim praćenja bankovnih transakcija, pojačava i praćenje “keša” koji se prenosi preko graničnih prijelaza, a čemu smo svjedočili proteklih tjedana.
Četvrti je cilj strategije za borbu protiv terorizma pripremiti se, u duhu solidarnosti, za upravljanje i smanjenje posljedica terorističkog napada. Taj se cilj, kako je navedeno, postiže poboljšanjem sposobnosti bavljenja posljedicama, koordinacijom odgovora te potrebama žrtava. Prioriteti u tom području uključuju razvoj aranžmana EU-a za koordinaciju odgovora na krize, reviziju mehanizma za civilnu zaštitu, razvoj procjene rizika ili razmjenu najbolje prakse u pogledu pomoći žrtvama terorizma, čemu je, trenutačno, u BiH posvećena gotovo nikakva pozornost.

Četiri stupa djelovanja

1. PREVENCIJA Borba protiv radikalizacije i novačenja s fokusom na društvene mreže, komunikacijske kanale i općenito internet
2. ZAŠTITA Dodatno jačanje graničnih kontrola, unaprjeđenje sigurnosti, zaštita strateških ciljeva i smanjenje izloženosti kritične infrastrukture
3. PROGON Jačanje praktične suradnje i razmjene informacija između obavještajno-policijskih i pravosudnih tijela kao i s europskim partnerima,      borbi protiv financiranja terorizma, odnosno lišavanje terorista sredstava
4. ODGOVOR Bavljenje posljedicama te potrebama žrtava, revizija mehanizma za civilnu zaštitu i razvoj procjene rizika čemu je, trenutačno, u BiH    posvećena gotovo nikakva pozornost

Međunarodna suradnja

S obzirom da te prijetnje ne poznaju granice, mora ih se suzbijati i na nacionalnoj i međunarodnoj razini. U odnosima između EU-a i trećih zemalja borba protiv terorizma prisutna je na mnogo načina, preko političkog dijaloga na visokoj razini, donošenjem klauzula i sporazuma o suradnji ili specifičnih projekata pomoći strateškim zemljama. Suradnja sa SAD-om temeljna je sastavnica strategije EU-a, odnosno BiH. Posljednjih godina postignuti su sporazumi o suradnji u područjima kao što su financiranje terorizma, prijevoz i granice, uzajamna pravna pomoć ili izručenja. Vlasti sve više i sve bolje surađuju s Europolom i Eurojustom. Još jedan važan dio vanjske dimenzije borbe protiv terorizma uključuje usku suradnju s drugim međunarodnim i regionalnim organizacijama, uključujući UN, na izgradnji međunarodnog konsenzusa i promicanju međunarodnih standarda u borbi protiv terorizma.

[ad id=”40551″]

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

BiH

Božo Ljubić: Belgijski model, kojeg za BiH predlaže Asdown i sam sam bezbroj puta zagovarao

Objavljeno

na

Objavio

Božo Ljubić: Belgijski model, kojeg za BiH predlaže Asdown i sam sam bezbroj puta zagovarao

Ovakva Bosna i Hercegovina je najveći problem svojim građanima bez obzira kojoj naciji pripadaju

Predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog Narodnog Sabora BiH i zastupnik u Hrvatskom saboru dr. Božo Ljubić smatra izuzetno važnim što je u tako važnoj zemlji, kao što je Ujedinjeno kraljevstvo i u tako važnoj instituciji, kao što je Dom lordova raspravljano o BiH, pri čemu je bivši visoki predstavnik u BiH lord Paddy Ashdown kazao upravo ono na što već godinama upozoravaju hrvatski političari u BiH, da je Bosna i Hercegovina disfukcionalna država i da će se raspasti bez ustavnog preuređenja. Uz to, lord Ashdown kao riješenje za BiH predložio je belgijski model, kojeg godinama predlažu upravo Hrvati.

-Ovakva Bosna i Hercegovina je najveći problem svojim građanima bez obzira kojoj naciji pripadaju ali kao što vidimo iz zbivanja u BiH i oko BiH zadnjih godina pa i zadnjih dana, da spomenem samo aferu nezakonitog prisluškivanja vlastitih i susjednih dužnosnika, ona sve više postaje problem za susjedstvo a time i za Europu, kaže dr. Ljubić za Hrvatski Medijski Servis.

Ono što se moglo čuti u više navrata u ovoj debati lordova je to što su oni Bosnu i Hercegovinu okarakterizirali kao distopijsko društvo i državu. Ljubić kaže kako mi koji živimo tu realnost u BiH na svojoj koži osjećamo što to znači.

-Lord Asdown se ne zadržava na konstataciji stanja već kao netko tko je u stanju problem Bosne i Hercegovina malo „dublje zagrebati“, predlaže i put rješenja i s time se potpuno slažem. Naravno ne i sa svime što je uradio i ostavio kao nasljeđe svog mandat u BiH, kaže dr Ljubić.

Predsjednik GV HNS BiH dr Božo Ljubić: Slažem se s Peddy Ashdownom kako je potrebno da se taj proces odvija uz pomoć SAD-a i EU uz sudjelovanje susjednih država Hrvatske i Srbije

I sam je, veli, nebrojeno puta, o tome govorio, spominjući Belgiju kao najbliži model za državno uređenje Bosne i Hercegovine.

-Ja, koji nisam politolog, to bih definirao kao dvodimenzionalnu Federaciju tj. federaciju teritorijalnih jedinica-entiteta, republika…- u kojima bi, svaki, jedan od tri naroda bio većina te drugu dimenziju federalizma tj. federaciju tri zajednice, od kojih svaka ima vlastiti kulturni, religijski i jezični identitet, što bi omogućilo svakom od tri naroda da u potpunosti realiziraju svoj identitete bez obzira, da li će živjeti u entitetu(republici) vlastite ili heteroetničke većine, kaže Ljubić.

Ono gdje se još slaže s Peddy Ashdownom je potreba da se taj proces odvija uz pomoć SAD-a i EU uz sudjelovanje susjednih država Hrvatske i Srbije, kao potpisnica Daytonskog mirovnog sporazuma.

On smatra kako je ova debata britanskih lordova bila važna.

-Iako, nitko od sudionika nije eksplicitno to ustvrdio, iz sadržaja debate nalazim potvrdu za svoju tezu, koju treba uporno ponavljati našim partnerima iz EU i SAD kao i susjedima; pokušaj zadržavanja statusa quo je za Bosnu i Hercegovinu i sve nas mnogo veći rizik nego poduzimanje korjenite ustavne reforme.

Lordovi uzburkali duhove zbog izjava da BiH prijeti raspad

facebook komentari

Nastavi čitati

BiH

Prisluškivanje gospodarstvenika bio je očito paravan da bi se motrilo poteze političara

Objavljeno

na

Objavio

U skladu sa Zakonom o zaštiti tajnih podataka BiH i Zakona o Obavještajno-sigurnosnoj agenciji BiH, Sud bi povrijedio navedene zakone ukoliko bi odgovarao na pitanja koja su postavljena”.

Tako su iz Suda BiH odgovorili na naše pitanje o tome je li Obavještajno-sigurnosna agencija (OSA) ove zemlje prisluškivala i pratila političke dužnosnike i gospodarstvenike iz Hrvatske i BiH da bi spriječila “ekonomsko podrivanje zemlje”, što je ustvrdio ministar sigurnosti Dragan Mektić, piše VečernjiList

Tjednik Nacional objavio je da agenti OSA-e, kojom upravlja Osman Mehmadagić Osmica, blizak suradnik vladajuće bošnjačke obitelji Izetbegović, prisluškuju gospodarstvenike, ali i državni vrh Hrvatske vezano za Agrokor i Konzum, Aluminij iz Mostara i njegovu privatizaciju te Elektroprivredu Herceg Bosne. Doznaje se da su upravo na meti bili i direktori Konzuma BiH, Velproa, Aluminija, a onda preko njih Vladin povjerenik Ante Ramljak, ali i potpredsjednica Vlade te ministrica gospodarstva Martina Dalić, a onda po logici stvari i sam premijer Andrej Plenković.

Prisluškivanje gospodarstvenika bio je očito paravan da bi se motrilo poteze političara. Zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić ustvrdio je da nije znao za tajne operacije OSA-e. – Činjenica jest da je u posljednje vrijeme jako velik pritisak na Hrvate u BiH, posebice na one koji obnašaju dužnosti na različitim razinama. OSA se ne smije miješati u takve aktivnosti jer ćemo svi platiti cijenu tih zloporaba. OSA nije privatna institucija, nego institucija BiH koju financiraju porezni obveznici – rekao je Krešić. Najspornije su tvrdnje koje je iznio Večernjakov sugovornik, bivši obavještajni djelatnik, da unutar struktura još uvijek postoje parastrukture nekadašnje bošnjačke tajne službe AID-a, kao i srpske službe pod nadzorom vladajućih stranaka. Sve donedavno bošnjačka politika u BiH pod svojim nadzorom imala je sve alate represivnog aparata, od toga da bi izabranu metu prisluškivala OSA, “hapsila” stranačka policija, optužnicu podizali podobni tužitelji i presuđivali suci po mjeri.

U sadašnjoj su strukturi OSA i Federalna uprava policije (FUP) stranački aparat SDA. Smjenom glavnog državnog tužitelja Gorana Salihovića i predsjednice Suda Meddžide Kreso doslovno je prekinuta ta nit od kompromitiranja dužnosnika preko namještanja dokaza do osude. U posljednje dvije godine u više navrata pokušavalo se na različite načine kompromitirati hrvatske dužnosnike, a ponajprije je meta bio hrvatski lider u BiH Dragan Čović – od pokušaja da ga se poveže s ubojstvom doministra unutarnjih poslova Joze Leutara, zatim s korupcijskom aferom smijenjenog direktora Uprave za neizravno oporezivanje Kemala Čauševića do tvrdnji da su njegovi suradnici povezani s otmicama ili tvrdnje da su Hrvati u BiH zagovornici ruske strane, a protiv članstva u NATO-u i EU…

Posljednja afera izašla je na vidjelo kada je BiH na vrhuncu kriza u odnosima bošnjačkih i hrvatskih stranaka, kao i dužnosnika SDA Bakira Izetbegovića i HDZ-a BiH Dragana Čovića o izmjenama sudbonosno važnih odredbi Izbornog zakona BiH koje bi trebale dovesti do jednakopravnosti bh. Hrvata, te prepucavanja predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i bošnjačkog vodstva o opasnostima od radikalnih islamista i njihova broja u zemlji.

Bošnjačka strana odbacila je prijedloge o izmjenama Izbornog zakona kako bi nastavili političko nasilje nad malobrojnijim Hrvatima po receptu Srba u bivšoj Jugoslaviji. I to upravo u vrijeme kada administracija SAD-a pokazuje ambicije da mijenja Daytonski sporazum da bi se i riješilo hrvatsko pitanje. Kako bi političko Sarajevo to spriječilo, kroz obavještajno podzemlje bh. Hrvate prikazuje se kao rusku ekspozituru.

 

facebook komentari

Nastavi čitati