BiH treba mijenjati logiku

8

Sadašnje stanje u Bosni i Hercogovini je neprihatljivo i ona mora krenuti “od daytonske prema bruxelleskoj logici”, a činjenica da u sljedećih pet godina neće biti proširenja ne znači da će za to vrijeme proces proširenja mirovati, izjavio je u utorak kandidat za povjerenika za europsko susjedstvo i pregovore o proširenju Austrijanac Johannes Hahn.

Hahn je tijekom trosatnog saslušanja pred Odborom za vanjske poslove Europskog parlamenta ponovio riječi novoga predsjednika Europske komisije Jeana-Claudea Junckera da za vrijeme mandata sljedeće Komisije nijedna zemlja neće ući u EU-u, ali da to ne znači da će “proces proširenja mirovati”, niti da će se sadašnji pregovori sa zemljama kandidatima zaustaviti.

Hahn je, piše Hina, rekao da se mora prevladati sadašnji zastoj u reformama u Bosni i Hercegovini te najavio da će na početku svog mandata posjetiti tu, kao i druge zemlje koje imaju europsku perspektivu.

“Sadašnje stanje u BiH je neprihatljivo i ona se mora pokrenuti od daytonske prema bruxelleskoj logici”, rekao je Hahn.

Hahn je istaknuo važnost stabilizacije zapadnog Balkana, dodajući da se ne može dopustiti “postojanje rupa u željezničkoj, cestovnoj i energetskoj mreži” unutar te regije i između nje i EU-a, prenosi Hina.

S obzirom na to da u mandatu sljedeće Komisije neće biti proširenja, Juncker je odlučio promijeniti i naziv resora, iz kojeg je vidljivo da je proširenje palo u drugi plan.

facebook komentari

 • Mukelefa

  Kopaju Mujo i Haso nekakav kanal. Kopa Mujo, a par metara za njim Haso odmah zatrpava. Tako naidje neki covjek, pa zacudjeno zapita:
  Sta radite to ljudi, pa to nema logike?
  Ima logike – odgovori Haso, al’ nema Ibre da postavlja cijevi.

  • wolf

   😀

  • wolf

   Obloka se Ibrahim sinoc,nema haira od njeg danas:D

 • wolf

  Ovo me podsjeca kad je mujo baca cetvrtasti kamen u vodu i vice:Nema logike,nema logike,ja bacam cetvrtasti kamen a iz vode izlaze okrugli mjehurici 😀

  • Logika je sama napustila teren, a matematika je dobila crveni karton

   • HRSmoock

    Snimite sliku gore. Neki se drže za nos. Da nije Alija? Nešto usnama miče…

    • kako su im lijepo susretljivi službenici uprli prstom gdje treba ‘šarnit’

     • HRSmoock

      Samo najbolje za najveće sinove naroda i narod(od)nosti!