‘Bio sam uhljeb, plaća je bila 17.500 kn, a nisam radio ništa’

0

Alen Baščevan je u TV sučeljavanju rekao da je kao dožupan osjetio svu apsurdnost i čari uhljebljivanja, primao 17.500 kuna plaće, a nije radio ništa

[ad id=”68099″]

Alen Baščevan, nekoć član HSLS-a, danas ORaH-a, prošli je tjedan spontano i iskreno progovorio o “uhljebljivanju” u lokalnoj samoupravi. On je u televizijskom sučeljavanju rekao da je kao dožupan Bjelovarsko-bilogorske županije osjetio svu apsurdnost i čari uhljebljivanja, primao 17.500 kuna plaće, a nije radio ništa.

– Bit ću maksimalno izravan. Ja sam bio uhljeb. Četiri godine nisam radio ništa. Bio sam zamjenik župana. Moji roditelji su imali 22 muzne krave i prodavali su mlijeko. Zarađivali su oko 16.000 kuna mjesečno, a moja plaća je bila 17.500, i to sam dobivao za četiri godine paljenja svijeća i polaganja vijenaca – rekao je Baščevan.

Dodao je da tada nije bio u dobrim odnosima sa županom, te da je nakon isteka mandata otišao.

Baščevanovu ispovijed pogledajte na 1:05:36
[ad id=”68099″]

Baščevan je dobio podršku na društvenim mrežama zbog istupa, ali i pokudu jer je nastavio obnašati  tu dužnost i primati novac.

U razgovoru za Slobodnu Dalmaciju Baščevan je kazao da plaća zamjenika župana ne bi smjela biti veća od 1000 eura, a plaća načelnika općine maksimalno 5000 kuna.

facebook komentari