Biskup Komarica čestitao i poručio predsjednici što od nje očekuje

1

Biskupi će pozorno pratiti sve poteze za koje očekuju da će biti na dobrobit i svih Hrvata u Bosni i Hercegovini kao i Hrvata koji žive u brojnim drugim zemljama širom svijeta.

Franjo-KomaricaPredsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, banjolučki biskup Franjo Komarica uputio je u nedjelju čestitku u ime svih biskupa iz te zemlje novoj hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović povodom njezine današnje inauguracije, te je izrazio očekivanje da će poduprijeti jednakopravnost, opstanak i povratak prognanih bosanskohercegovačkih Hrvata.

U čestitki koju je objavila Katolička tiskovna agencija BiH se navodi kako će bosanskohercegovački biskupi pozorno pratiti sve poteze za koje očekuju da će biti na dobrobit svih građana Hrvatske, ali i svih Hrvata u Bosni i Hercegovini kao i Hrvata koji žive u brojnim drugim zemljama širom svijeta.

‘Slobodan sam izraziti uvjerenje da ćete, u skladu sa svojim ovlastima, učiniti sve da poduprete opstanak onih koji žele ostati u ovoj zemlji i povratak onih koji se žele vratiti na svoja ognjišta’, napisao je biskup Komarica predsjednici Grabar Kitarović.

Pritom je naveo da je položaj hrvatskog naroda i Katoličke Crkve u BiH težak jer je za vrijeme rata i poraća došlo do gotovo potpunog nestanka Hrvata katolika u polovici zemlje, ‘a umjesto povratka, nestajanje se nastavlja’.

‘Katolička Crkva je činila i čini puno na planu opstanka i povratka’, dodao je biskup Komarica. Izrazio je očekivanje i da će novoizabrana hrvatska predsjednica pomoći da Hrvati, koji su autohtoni narod u BiH, budu jednakopravni s drugim narodima i građanima.

[ad id=”40551″]

facebook komentari

  • Daiđa

    Daiđa nema Hrvata do u Hercegovini.