Biskup Košić: Molite i postite da dobijemo poštene i dostojne predstavnike lokalne vlasti

1

Sisački biskup Vlado Košić uputio je u ponedjeljak poziv svim upraviteljima župa, svećenicima, redovnicama, redovnicima i vjernicima Sisačke biskupije na post i molitvu za poštene i dostojne predstavnike lokalne vlasti.

Dragi župnici, upravitelji župa, dragi svećenici, redovnici, redovnice i vjernici Sisačke biskupije!

U nedjelju, 21. svibnja 2017. održat će se lokalni izbori za čelnike općina, gradova i županija u našoj Biskupiji. I mi vjernici smo i te kako zainteresirani tko će doći na ta mjesta jer o tome sljedećih 4 godine ovisi i naše mjesto u ovom hrvatskom društvu, a također jer nam je stalo da naša Domovina na svim područjima napreduje, da se oslobodi svih totalitarizama, da se naš narod ujedini te da svim našim vjernicima i državljanima bude bolje.

Stoga molim da se u petak, 19. svibnja u svim župama moli za nove čelnike naših općina, gradova i županija.

Također određujem da se taj dan na tu nakanu i osobno moli i posti, da dobijemo poštene i dostojne predstavnike lokalne vlasti.

U nedjelju pak neka svećenici na kraju misa s vjernicima pozovu vjernike da u što većem broju ispune svoju građansku dužnost i pristupe biralištima.

Zazivajući na sve vas Božji blagoslov u Gospodinu vas pozdravlja

Vaš biskup

+Vlado Košić

facebook komentari

  • Dusko Besenic

    Dragi i dobronamjerni biskupe,žao mi je ali vas moram upozoriti da u tom političkom “paklu” molitve ne pomažu. Samo “bič” naroda!!!