Biskup Košić: Nikad nigdje nisam ni rekao ni napisao, a kamoli koristio crkveni prostor, da promičem bilo kojeg kandidata

2

Čuo sam ujutro na HR1 u Mreži prvoga kako je izvjesni drug mene spomenuo kao onoga koji je izgubio u Sisku i kako su Crkvi građani dali pouku jer je to, što je pobijedila dosadašnja drugarica gradonačelnica, pobjeda sekularne države. Čudim se, doista. Pa nisam ja bio u kampanji niti protivnik bilo kojem kandidatu.

A to što sam kritizirao pojedince, i jedne i druge (ne samo jedne), bilo je zbog moje odgovornosti da branim svoju katoličku zajednicu koju se marginaliziralo, dapače progonilo. Što će sada biti, vidjet ćemo.

Ja nikad nigdje nisam ni rekao ni napisao, a kamoli koristio crkveni prostor, da promičem bilo kojeg kandidata. Ako bi to bila istina, dotični bi drug sveznajući analitičar trebao meni čestitati što je u Kutini pobijeđen SDP-ov dosadašnji gradonačenik. A ja sam s njim imao dobre odnose jer on nije našu katoličku Crkvu napadao niti izrugivao, kao što je to činila drugarica gradonačelnica do sada. Tko zna možda sada progleda. Ja se Bogu molim i za nju.

Znate – prema onoj anegdoti – kako je Ivica napisao domaću zadaću o kućnim životinjama. Pročitao je naslov: “Moja je maca omacila tri mačića, svi tri su komunisti”. Učiteljica se naljutila, izgrdila Ivicu i dala mu jedinicu – jer bilo je to u prošlo, komunističko vrijeme.

Zadala mu je obvezu da sutra donese drugu zadaću. I sutra Ivica čita temu svoje nove zadaće: “Moja je maca omacila tri mačića, od toga su dva komunisti.” – Kako sad to? – opet viče na njega učiteljica. Pa jučer su bila tri a sad su dva komunista!? Ivica odgovori: “Jedan je progledao.” Eto, možda netko i progleda. No, nije se tome lako nadati.

Ali mi vjernici se uvijek nadamo i molimo se za bolji svijet. A što se tiče moje analize sisački izbora, ja ću samo kratko reći sljedeće: rezultat izbora za gradonačelnika /gradonačelnicu nije posljedica dobrog rada dosadašnje gradonačelnice nego je to posljedica lošeg rada ostalih sisačkih političara, prije svega najjače stranke koja je međusobno posvađana. Dixi.

facebook komentari

 • Zdravko Sondic

  Biskup Kosic I Komarica su jedini koji kriticno i moralno zele uvjeriti politiku da je vrijeme
  da se okrenu istini i Bogu da progledaju umom razuma za boljitak cijelog hrvatskog drustva.Osobito komentiram biskupa Komaricu jer da nema njega u Banja Luci, nebi
  danas bilo ni jednog hrvata na tim prostorima. Procitajte njegovu knjigu”U obrani
  obespravljenih”pa ce vam biti sve jasno.Velika potpora ovim dragim pastirima koji se
  zalazu samo za istinu za svoj napaceni hrvatski narod.

  • Begovi-i-Age-Glamocchhaaaa

   Zivla Bosna