Biskupi pozvali vlasti da spriječe iskorjenjivanja katolika u RS i dijelovima F BiH

1

Biskupi Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine održali su 4. i 5. studenog u Sarajevu svoje 62. redovito zasjedanje pod predsjedanjem banjolučkog biskupa Franje Komarice, javlja KTA.

Tom prigodom biskupi su se osvrnuli na Opće izbore održane 12. listopada u BiH, te istaknuli kako potiču na što brže formiranje vlasti na svim razinama u skladu s iskazanom izbornom voljom birača.

Pozivaju sve predstavnike vlasti, a posebno one iz hrvatskog naroda, da se aktivnije zauzmu protiv iskorjenjivanja katolika i Katoličke crkve u RS i dijelovima Federacije BiH te njihov sve češći odlazak iz cijele Bosne i Hercegovine. Očekuju od svih budućih nositelja vlasti da svi zajedno konačno počnu raditi za dobro svih u BiH otvarajući perspektive ne samo za ostanak nego i za povratak onih koji se žele vratiti.

Tijekom zasjedanja, s biskupima se susreo apostolski nuncij u BiH mons. Luigi Pezzuto te ih upoznao s temeljnim smjernicama za predstojeći pohod ad Limina Apostolorum (pohod Apostolskim pragovima) u Vatikanu i Rimu predviđen za 2015. godinu. Ovaj pohod uključuje službeno izvješće dijecezanskih biskupa, susret biskupa s papom Franjom kao i niz službenih razgovora u kongregacijama i drugim institucijama Svete Stolice. Biskupi Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine posljednji put boravili su u pohodu ad Limina od 23. do 28. veljače 2006. (HMS)

facebook komentari

  • sred.bosna

    Najveći neprijatelji Hrvatima jesu JUDE-izdajnici tipa zubak, lijanovič,jurišići, smrdljivi kao ahdnamaši-istina jedan je manje krepao je-markešić.
    Onda islamisti tj oni koji provode islamističku politiku utemeljenu na islamskoj ideologiji u kojoj dugih osim muslimana može biti samo onoliko koliko njima treba tj onoliko koliko ih sada ima na prostorima naseobine što se zove BiH pod kontrolom tzv ABiH- čitaj ISIL-a.
    dokle god se ne riješimo izdajnika, gore nabrojanih, i lopova i prevaranata tipa Čovića i čovčića Hrvati će velikom brzinom nestajati s ovih prostora jer ih goni SILA okolnosti koju oni stvaraju.