Bit će posljedice za sve one koji javno budu podržavali sve one koji nisu kandidati HDZ-a

14

“Bit će posljedice za sve one koji javno budu podržavali sve one koji nisu kandidati HDZ-a. Očekujem od kandidata HDZ-a da imaju podršku svih naših članova”, poručio je šef HDZ-a i premijer Andrej Plenković.

U razgovoru za Novu TV premijer Plenković, između ostalog, komentirao je situaciju oko Agrokora i kandidaturu Brune Esih za gradonačelnicu Zagreba.

Zakon kojim bi se spašavale velike kompanije, a koji je u petak najavila ministrica gospodarstva Martina Dalić, tvrdi, napravljen je po uzoru na neke druge zemlje.

Prije svega želim ponoviti da se Vlada, kada je riječ o trenutnim okolnostima vezanim za Agrokor, ponaša izrazito odgovorno i u komunikacijskom i radnom smislu, procesu konzultacija kojeg vodimo. Želimo da komapnija osigura likvidnost, da krene u projekt i plan restrukturiranj, te u konačnici održivost poslovanja.

Na temelju iskustava drugih zemalja, kada je riječ o ovakvim situacijama kad imate jednu značajnu, veliku kompaniju čije je poslovanje važno za ukupne sistemske posljedice na gospodarstvo i financijski sustav, onda želimo napraviti jedan plan, a to je odgovarajući zakonodavni i institucionalni okvir, koji bi nam omogućio prije svega da zaštitimo interese države, ali i interese zaposlenika, dobavljača, vjerovnika i same kompanije. Sve što radimo bit će u cijelosti i u skladu s Ustavom”, kaže premijer.

Komentirao je podršku Zlatka Hasanbegovića Bruni Esih u utrci za gradonačelnicu Zagreba: “Svi oni koji u svom aktivizmu kane podržavati kandidate koji nisu iz HDZ-a ili se javno za njih zalagati, da to ne mogu raditi. “HDZ je odgovorna stranka”.

Upitan što će onda napraviti s Hasanbegovićem, kazao je: “Bit će posljedice za sve one koji javno budu podržavali sve one koji nisu kandidati HDZ-a. Očekujem od kandidata HDZ-a da imaju podršku svih naših članova, naših županijskih i gradskih organizacija i pri tome ćemo voditi računa kako će se pojedini naši članovi ponašati.”

Na pitanje je li moguće isključenje Hasanbegovića iz stranke, odgovorio je: “Ako netko kani na izborima podržavati opcije koje nisu HDZ, sretan mu put, otvorena su mu vrata.” (N1)

facebook komentari

 • Agromentum

  Pa dobro, je li on uopće svjestan koliko je besmisleno kandidirati Prgometa? I kako izgleda, traži već sad “obračun” s Hasanbegovićem za neuspjeh.

  • Sivooki

   Nije on badava stavio Prdometa.
   Podržava Bandića preko te kandidature, a Esih mu je pomrsila račune.
   Sad je izgubio živce i progovorio rječnikom koji poznaje i ideologijom kojoj se svi udbaši klanjaju.” Tko drukčije kaže, taj kleveće i laže”!
   Pa ti reci nešto poslije toga!

   • kršni

    Je, ali mu je trbuh sada mekši i ranjiviji…a činjenica je da možemo komentirati, ovako ili onako. A Esih i Hasanbegović bili su mu stupovi pobjede, pa ih je marginalizirao. E da vidimo kako će narod reagirati!

   • Agromentum

    Da, Prgomet nije ništa drugo nego podvala s ciljem diskreditiranja hdz-ovih birača.

    • Sivooki

     Smatram da pljunki s guštom rastače stranku koja je bila simbol držatvornosti.
     Taj je na istoj liniji sa Sanaderom, iako je ćaća bio čak i maher za ovog lika.

  • kvaternik

   preko Trgometa Plenky je sklopio savez s Bandićem! to je očito!

 • Omnes Omnibus

  “pri tome ćemo voditi računa kako će se pojedini naši članovi ponašati”
  Ako ovo nije partijsko jednoumlje, ne znam sto jest. A usput je pobrkao svog osobmog kandidata s kandidatom HDZ. “Drzava, to sam ja” je vec videno u originalu, sto ce nam bljeda kopija?

 • bakran

  Jadne riječi jadnog lika. Svega smo već otrpjeli na vlasti u Hrvatskoj; likova koji su bili antipatični, odiozni, pokvareni, itd. Ali ja se doista moram dobro potruditi želim li naći nekog tko mi se više gadio, u pravom smislu te riječi, od briselskog ćate.

 • Dusko Besenic

  Konačno je jugodesni centrista,Plenković,pokazao pravo lice i da su mu usađeni komunjarski maniri, od gospođe “vojne lekarke”, t.j. da mu je jednoumlje duboko u genima! ON pronašao najproblematičnijeg lika,koji NEMA NIKAKVIH ŠANSI za gradonačelnika,jer se je do sada i previše jasno “predstavio” koliko je vjerodostojan političar i čovijek i njega će gurati samo onaj tko NAMJERNO ŽELI IZGUBITI na izborima! Tih par pravih ljudi i Hrvata,iz vrha HDZ-a treba se odvojiti i formirati novu HRVATSKU stranku,a Plenković i njegova jugobraća neka nastave ispunjavati udbaški plan!

 • Ja mislim i to je moje iskreno uvjerenje da su komentari jedno lijepo i veliko ogledalo općenitog mišljenja različitih pogleda Hrvata na našu hrvatsku problematiku. Za tu svrhu prilažem link koji je vrijedno pročitati i na isti komentirati.
  TKO NEĆE HRVATA ZA BRATA, HOĆE SRBINA ZA GOSPODARA. OPĆEHRVATSKI I VOJNIČKI DESETI TRAVNJA.
  http://otporas.com/2563-2/

 • kvaternik

  umišljeni diktator!
  Karamarko, nazad!!!

 • rođeni

  ništa novo, osim što je javno
  bahatiji od el bahatog

 • damirphr

  u slijedecih par dana ocekujem Vasin napad na Brunu i Zlatka – Vaso odradjuje te prljave poslove za svakog gazdu – ako ga ne bude znak je da se Vaso opametio – IDEMO BRUNA!

 • Ivan Tetkovic

  Nije lako ispraviti gresku,ali jos uvijek mozes nagovoriti TRGOMETA da se povuce sa liste i podrzi BRUNICU inace Vam je ostalo samo da se brundate i da se kajete.