Pratite nas

Politika

Bit će posljedice za sve one koji javno budu podržavali sve one koji nisu kandidati HDZ-a

Objavljeno

na

“Bit će posljedice za sve one koji javno budu podržavali sve one koji nisu kandidati HDZ-a. Očekujem od kandidata HDZ-a da imaju podršku svih naših članova”, poručio je šef HDZ-a i premijer Andrej Plenković.

U razgovoru za Novu TV premijer Plenković, između ostalog, komentirao je situaciju oko Agrokora i kandidaturu Brune Esih za gradonačelnicu Zagreba.

Zakon kojim bi se spašavale velike kompanije, a koji je u petak najavila ministrica gospodarstva Martina Dalić, tvrdi, napravljen je po uzoru na neke druge zemlje.

Prije svega želim ponoviti da se Vlada, kada je riječ o trenutnim okolnostima vezanim za Agrokor, ponaša izrazito odgovorno i u komunikacijskom i radnom smislu, procesu konzultacija kojeg vodimo. Želimo da komapnija osigura likvidnost, da krene u projekt i plan restrukturiranj, te u konačnici održivost poslovanja.

Na temelju iskustava drugih zemalja, kada je riječ o ovakvim situacijama kad imate jednu značajnu, veliku kompaniju čije je poslovanje važno za ukupne sistemske posljedice na gospodarstvo i financijski sustav, onda želimo napraviti jedan plan, a to je odgovarajući zakonodavni i institucionalni okvir, koji bi nam omogućio prije svega da zaštitimo interese države, ali i interese zaposlenika, dobavljača, vjerovnika i same kompanije. Sve što radimo bit će u cijelosti i u skladu s Ustavom”, kaže premijer.

Komentirao je podršku Zlatka Hasanbegovića Bruni Esih u utrci za gradonačelnicu Zagreba: “Svi oni koji u svom aktivizmu kane podržavati kandidate koji nisu iz HDZ-a ili se javno za njih zalagati, da to ne mogu raditi. “HDZ je odgovorna stranka”.

Upitan što će onda napraviti s Hasanbegovićem, kazao je: “Bit će posljedice za sve one koji javno budu podržavali sve one koji nisu kandidati HDZ-a. Očekujem od kandidata HDZ-a da imaju podršku svih naših članova, naših županijskih i gradskih organizacija i pri tome ćemo voditi računa kako će se pojedini naši članovi ponašati.”

Na pitanje je li moguće isključenje Hasanbegovića iz stranke, odgovorio je: “Ako netko kani na izborima podržavati opcije koje nisu HDZ, sretan mu put, otvorena su mu vrata.” (N1)

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Politika

Željko Glasnović: Vodi se specijalni rat protiv Hrvata izvan domovine (VIDEO)

Objavljeno

na

Objavio

Prije rasprave u Hrvatskom saboru o prijedlogu novog zakona o reviziji pet je zastupnika zatražilo stanku.

Razlog su diskriminacija u javnom prostoru, situacija u Agrokoru, položaj liječnika, požari i zastupničke zakonske inicijative.

Nezavisni zastupnik Željko Glasnović u ime Kluba Nezavisni za Hrvatsku govorio je o porasti diskriminacije u Hrvatskoj, o čemu nitko ne govori. Riječ je o porastu mržnje Hrvata i specijalnom ratu prema Hrvatima izvan domovine i Hrvatima u BiH. Sve to, po njemu, ima veze s devedesetima i postotkom srpskih kadrova u vojsci, MUP-u i sindikatima. S tim je povezao i “pokušaj” ukidanja saborskih mandata dijaspore. Danas je stvorena druga generacija iseljenika, a oni stari nisu poželjni, kazao je Glasnović. Posebno se osvrnuo na status pripadnika HVO-a.

General Glasnović prosvjednicima na Markovom trgu: UDBA vam vodi državu (VIDEO)

facebook komentari

Nastavi čitati

Politika

Dragan Čović se u New Yorku sastao s Donaldom Trumpom

Objavljeno

na

Objavio

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović, nalazi se u New Yorku gdje je sudjelovao na prijmu za šefove vlada i država povodom Generalne debate 72. zasjedanja Opće skupštine UN-a.

Čović je jučer nazočio nizu bilaterlanih sastanaka, koji ga očekuju i danas, a u ime Bosne i Hercegovine će se obratiti skupštini. “Govor je nešto duži, balansiran.

Govorit ću u interesu BiH, našoj ulozi u mirovnim misijama, borbi protiv terorizma, značaju transformiranja UN-a, i potrebi služenja malim nacijama, u kakve spada i Bosna i Hercegovina”, kazao je jučer za N1.

Čović se jutros susreo s Donaldom Trumpom, predsjednikom SAD-a koji su i organizirali prijem u Općoj skupštini UN-a.  Dragana Čovića očekuje niz sastanaka, kako se europskim dužnosnicima, tako i s predstavnicima UN-a.

facebook komentari

Nastavi čitati