Bivša Karamarkova ministrica dr.sc. Nada Šikić dobila je presudu u Ženevi

21

Međunarodna organizacija rada u Ženevi odbacila je tužbu Sindikata udruženja umirovljenika Srbije. Sindikat je, naime, prije dvije i pol godine pokrenuo postupak ne bi li za više od 80 tisuća umirovljenika dobio navodne zaostatke mirovina koje im Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje nije isplaćivao tijekom Domovinskoga rata i sve do 1998. Za to vrijeme primali su mirovine preko fondova tzv. SAO Krajine.

Hrvatsko je stajalište, a potvrdili su ga i međunarodni sudovi, da su te mirovine već isplaćene iz fondova tzv. SAO Krajine te nema govora o dvostrukim isplatama. Iznos koji su tražili umirovljenici iz tzv. SAO Krajine iznosio je više od 30 milijardi kuna.

Predan rad prema Hrvatskoj recept je dugoročnog uspjeha

Preuzimanjem Ministarstva rada i mirovinskog sustava od bivše Milanovićeve vlade potvrđenu ministricu u Hrvatskom saboru iz Karamarkove vlade nije dočekala niti jedna bilješka o procesu koji je trajao od 2012. godine. Naime, Kukuriku koalicija je u svom Planu 21 obećala SDSS-u nadomjestak mirovina koje su primali od 1991. – 1995. odnosno 1997. godine iz parafondova tzv. SAO – krajine.

Do tog perioda su izgubili sve sudove u Republici Hrvatskoj uključujući i US. Izgubili su i sve sudske postupke pred Međunarodnim sudom za ljudska prava EU. Tadašnja Vlada RH premijera Zorana Milanovića osniva Povjerenstvo za pomoć umirovljenicima sa područja bivše tzv. SAO krajine. Odlaze u Beograd na konzultacije, a njih i odvjetnike plaća Republika Hrvatska. Nakon puno truda i muke dosjetili su se da je mirovina posljedica rada i tako osnovali sindikat, obratili su se Međunarodnoj organizaciji rada u Ženevi (ILO), koja je tijelo UN-a. Na taj način su izbjegli EU. U sindikat je uključeno oko 80 tisuća umirovljenika.

U slučaju gubitka spora minimalna šteta za RH iznosila bi oko 35 milijardi kuna. Kako nisu svi učlanjeni u sindikat očekivana je šteta od 100 milijardi kuna. Na intenciju bivše ministrice dr.sc. Nade Šikić rok za odgovor Hrvatskoj prema najnovijim je zahtjevima srpskih agresorskih zahtjeva za isplatu takvih dvostrukih mirovina sudu Međunarodne organizacije rada u Ženevi bio do 31. prosinca 2016. godine radi poznate društveno političke situacije.

U vremenu pada Vlade RH, izbornog ozračja u zemlji i mogućeg gubitka spora bivša ministrica resornog ministarstva dr. sc. Nada Šikić osjećala se usamljeno. Na nizu sjednica bivše Vlade ili u kontaktima s vrhom bivše Vlade, pokušala je dići uzbunu zbog ovih skandaloznih otkrića koja su je dočekala u njenom resoru , ali tada je na nju krenula medijska sotonizacija u lovu na vješticu kako bi se skrenula pozornost sa stvarnog problema.

Prepuštena sama sebi i vlastitom timu unutar resornog ministarstva, jer od nikoga nije imala pomoći bivša ministrica dr.sc. Nada Šikić predala je Državnom odvjetništvu prijavu protiv Vlade RH kojom je predsjedavao premijer Zoran Milanović jer je protivno pravnoj stečevini RH kao i EU podigao optužnicu na štetu građana koje predstavlja u Vladi RH.

Zatim se u postupak uključio DORH kao i Ministarstvo vanjskih poslova. Uz puno truda i entuzijazma presuda je donesena u korist Republike Hrvatske. Sada bi svakako trebalo nastaviti postupak protiv Zorana Milanovića i podizanje tužbe radi izdaje nacionalnih interesa, no postavlja se retoričko pitanje koliko je to izvjesno s obzirom da je Andrej Plenković u koaliciji s Miloradom Pupovcem?

Neka vam bivša ministrica dr.sc. Nada Šikić bude uzor u borbi za domovinu, jer rijetko tko bi se na taj način zalagao u situaciji tehničke Vlade RH, a da ne govorimo da je izložila sebe u trenutku kada je predala predmet DORH-u, a nije je imao više itko zaštititi prilikom pada Vlade RH.

Do trenutka kada ne ostanete sami teško je da možete zamisliti kakav je to osjećaj, jer osim što je smijenjena pitanje je da li joj je uopće itko iz Vlade RH čestitao na angažmanu koji je rezultirao dobivanjem prve presude u korist Republike Hrvatske, a što može biti inspiracija za podizanje svih drugih optužnica. Čisto sumnjam da je premijer RH Andrej Plenković čestitao ministrici koju je i sam smijenio, jer tada bi si javnost postavila pitanje iz kojih razloga je smijenjena, a djelovala je u interesu Republike Hrvatske?

Neka mi još netko kaže kako Tomislav Karamarko nije imao iskrene namjere u ljubavi prema domovini, a dokaz tome bio je predani rad bivših ministara poput dr.sc. Zlatka Hasanbegovića, dr.sc. Mire Kovača, dr.sc. Nade Šikić, a u konačnici i najuspješnijeg ministra turizma Antona Klimana koji je očigledno morao otići radi ostvarenih povijesnih rezultata u jeku lanjske turističke sezone.

Isto tako možemo iz konteksta zaključiti kako niti jedan medij nije se ispričao bivšoj ministrici koja je ukazivala na ozbiljnost problema koji je na kraju polučio uspjeh dok je trajao permanentan lov na izmišljenu vješticu iz resornog ministarstva bivše Vlade RH.

Stoga čestitam vam na moralnoj pobjedi u borbi Davida protiv Golijata, a pritom uživajte u vlastitoj satisfakciji budući da ste spriječila bankrot državnog proračuna Vlade RH koja se diči gospodarskim uspjesima, a pritom zaboravlja javnosti predočiti vaš angažman u borbi ispred Međunarodnog suda u Ženevi, jer za očekivati je da bi pali na prepreci važnoj od interesa za Republiku Hrvatsku.

Da ovo nije uspjeh ministarstva za vrijeme vašeg djelovanja za pretpostaviti je kako bi ova pobjeda pred Međunarodnom organizacijom rada u Ženevi (ILO) bila prezentirana uspjehom, a ovako vidimo nitko se ne oglašava iz Vlade RH u javnosti, jer potrebno bi bilo odgovoriti na upit novinara o vašoj smjeni.

Sanjin Baković/Kamenjar.com

Odbijen zahtjev umirovljenika tzv. SAO Krajine za isplatom mirovina iz Hrvatske

facebook komentari

 • miro

  Plenkoviću jeli ti znaš za ovo šta mi čitamo i ostale malverzacije i krađe od bivše jugo Hrvatske vlade na čelu sa Muljanovičem i zašto ništa ne poduzimaš prema DORHu da se istraži njihove malverzacije i rad na uništavanju Hrvatske države ? Umjesto da su mnogi u Remetincu oni nam svaki dan sole pamet a radili su sve kako upropašćivati Hrvatski narod.

  • Sivooki

   Ruka ruku mije, obraz obadvije.

  • kostresh

   plenko igra isto, zikino

 • Karolina Mueller

  Aha, aha, nije ni taj Karamarko crn kako mu kaže ime.
  Čestitke Šikić! Domoljubna Hrvatica!
  Nju treba čekati jedno mjesto u sljedećoj vladi.
  Milanovića treba pričepiti na sva mjesta.
  Veleizdajica!

  • Maks

   A sta sam ti ja govorio cijele 3 godine.:-)

   • Karolina Mueller

    Red bi bio da i mi Hrvati imamo jednoga vlastitog agenta u svim tim neprijateljskim vladama koje su nas bile obuzele…
    Ja se tomu uvijek nadam.

    • Maks

     Vlade su onakve kako narod glasa. Sjecam se kad su na Narod hr Nadi Šikić podmetali da je za lgbt i pljuvali – ja sam je branio .

     • Karolina Mueller

      Daj link.
      Toga se ne sjećam. Al se sjećam što je govorila o srbaljskim penzijama i dizala opravdanu paniku.

     • Maks

      Sve su skratili clanke , izbrisani svi komentari skrivanjem tragova.:-) Mislim da je priznala homosexualcima socijalno ili naslijediti penziju . Evo ti ovdje – od page 2 nema uopce komentara – page 3, 4 , 5 ima samo na novim…………. http://narod.hr/page/2?s=Nada+%C5%A0iki%C4%87

     • Karolina Mueller

      E pa kud bi oni znali tko je tko.
      A i ti bi lgbt branio da si na vlasti.
      Sigrno ih je branila.

     • Maks

      Nije ih branila , priznala im neka prava po zakonu koji je donio Milanovic – nisam siguran ali mislim da se radilo o socijalom osiguranju ako samo jedan partner radi, ili naslljedjivanju mirovine. Taj Milanovicev zakon nije mjenjan , Oreskovic nije dao – Bartulica rekao nemamo namjeru mjenjati u ovom mandatu . Mostovka Alajbegovic je izjavila da je ponosna na zakoni nisu je napadali. Ja osobno ne diram u homosexualce , hetero brak je nesto pravo , prirodno – njihov nije i to je to. Pedofilni loby je to sve vodio , njih zlorabio.

     • Karolina Mueller

      Svega se sjećaš.

     • Maks

      Sjecam se i kad nam je Karolina stigla u pomoc na Jutarnji list , ima pet godina , tema bila dr Judith Reisman. Bila si dobro pojacanje!

     • Karolina Mueller

      Ništa se ne sjećam. Malo sam ja pisala u JL.

     • Maks

      Ubrzo je postalo zabranjeno komentiranje pa smo se preselili na dnevno hr .Jasam imao profi sa ovom slikom
      https://uploads.disquscdn.com/images/efb57fd0d44f3fd092e2428fd8112833ad07e80063bce588f7c333911bdd0481.jpg

     • Karolina Mueller

      Koja dobra slika!
      A što majmna birga. On ima love i to je to.

     • Maks

      Nije lova sve u zivotu – bivsi predsjednik postao izdajnik i nacionalna sramota , ne bi se se s njim mjenjao.

     • Karolina Mueller

      Rijetki bi se s njim mijenjali. Ali on tako najviše voli, biti izdajica i mažnjavati čekove.

     • Maks

      Sumnjam da je zadovoljan, iako se vidi da mu najvise nedostaje lova koju vise ne prima.

 • kostresh

  da su plenkici slutili ishod, vec bi oni njoj puno toga smijestili u drugarskoj kuhinji f/f-a
  dijeca i nasljednici komunistickih vampire i dalje jasu. hrvate…

 • Ivan Tetkovic

  Nemojte se mnogo radovati,Pupcati ce dobar dio tog novca izvuci preko svoji uigranih kanala,a sve zahvaljujuci puzevima golacima iz HDZ-A koji su izdali KARAMARKA,ali dat ce Bog i vratit ce se nas TOMA ponovo doma