Blokiran promet u Sarajevu: Automobilom među prosvjednike, dvoje ozlijeđenih

0

Oko stotinu demonstranata, mahom starijih građana, i u utorak se okupilo ispred zgrade Predsjedništva BiH u Sarajevu da izraze nezadovoljstvo radom aktualne vlasti.

Demonstranti prave buku pištaljkama i skandiraju ‘ostavke, ostavke’. Promet ispred zgrade Predsjedništva BiH je blokiran, a pripadnici MUPKS-a preusmjeravaju promet na alternativne smjerove.

Demonstranti koji su se danas okupili u Sarajevu putem razglasa koji su postavili na raskrsnici kod Higijenskog zavoda iznose svoje zahtjeve, među kojima su provjera porijekla imovine i revizija diploma bh. funkcionera.

Jedan od demonstranata rekao je putem razglasa da je policija nakon jučerašnjih prosvjeda jednu ženu koja je sudjelovala na njima tukla šest sati u policijskoj stanici.

Jedna grupa demonstranata postavila je na cestu cvijeće i knjigu žalosti za lidere bh. političkih stranaka koje su “sahranili”.

Na današnjim demonstracijama u Sarajevu desio se incident kada je jedan vozač pokušao da automobilom prođe raskrsnicom kod Higijenskog zavoda koji su demonstranti blokirali pri čemu je udario dvije osobe, a zatim se udaljio u nepoznatom smjeru.

Nakon što je automobil, u pokušaju da prođe kroz blokirano raskrižje kod Higijenskog zavoda udario dvojicu demonstranata, jedan od njih je odvezen kolima Hitne pomoći radi medicinskog zbrinjavanja, javio je reporter Agencije FENA s mjesta demonstracija.

Fena

facebook komentari