Bogati poduzetnici koji još nisu završili ni srednju školu

0

 

Nick D’Aloisio je 17-godišnjak koji je nedavno svoj servis za praćenje i sažimanje vijesti Summly prodao trvtki Yahoo za 30 milijuna dolara

Photo: EPA/TOBIAS HASE
Photo: EPA/TOBIAS HASE

Komplicirane tinejdžerske godine mogu biti još kompleksnije ako uz uobičajene mladenačke probleme morate brinuti i potrebama vaše rastuće kompanije. Umjesto da razmišljaju o izlascima, ovi se tinejdžeri svakodnevno suočavaju s problemima odraslih i uspješnih poduzetnika.

Nick D’Aloisio je 17-godišnjak koji je nedavno svoj servis za praćenje i sažimanje vijesti Summly prodao trvtki Yahoo za 30 milijuna dolara i posao u kompaniji.  Poduzetnički duh krasi i 15-godišnju Madison Robinson čiji je biznis s japankama mladoj Amerikanki donio zaradu od milijun dolara.

Forbes donosi listu najpoznatijih tinejdžera bogataša:

Justin Bieber

Justin Bieber jedan je od najpoznatijih tinejdžera koji su naglo obogatili. Svoj zvjezdani status iz svijeta glazbe je prenio u tehnološki sektor pa danas ima udio u brojnim satrt up kompanijama. Prema procjeni časopisa Forbes, u dvije je godine 19.godišnji Bieber zaradio čak 108 milijuna dolara.

Nick D’Aloisio

Mladi je poduzetnik sa samo 17 godina svoju mobilnu aplikaciju prodao tvrtki Yahoo gdje je danas i zaposlen.

Brian Wong

Sa 19 godina Digg ga je angažirao kao voditelja razvoja poslovanja nakon čega je osnovao mobilnu mrežu za nagrađivanje Kiip, koja je izazvala revoluciju u mobilnom oglašavanju.

Cameron Johnson

Danas 27.godišnji Cameron Johnson svoj je prvi biznis započeo s devet godina izrađujući pozivnice za zabave svojih roditelja. Nakon  nekoliko godina prodajom čestitki i oglasnog prostora na internetu, zaradio je svoj prvi milijun. Sa 15 godina postao je najmlađi član uprave tokijske kompanije Ty poznate po proizvodnji plišanih igračaka.

PoslovniDnevnik

facebook komentari