Bojkot komemoracije ili kome smeta istina

5

Jasenovac,  umjesto tišina, klečanja, svijeća i molitve opet ucjene. Da bi pokrenuo lavinu potrebna je najobičnija grudva, ovaj put ta grudva je istina, a istina je najopasnija za onog tko živi u laži, okružen totemima prošlosti i  uvjerenju da istina pripada samo onima koji su stvorili tu istinu. Ali , krenimo malo redom.

[ad id=”93788″]

Izgleda da u Hrvatskoj nitko ne razumije razlog politizacije i bojkota. Nitko ne spori da su se u Jasenovcu dogodili zločini i o tome u Hrvatskoj postoji konsenzus, Problem nastaje onog trenutka kada se pojavljuje film Jakova Sedlara u kojem se pojavljuje podatak da je Jasenovac postojao i od 1945 do 1951 i da su se i u tom vremenu događali zločini. Samo spominjanje tih zločina i podatak gdje su ostaci tih žrtava, te mogućnost da su se ti zločini pripisali ukupnom broju žrtava Jasenovca digli su svu tkz antifašisičku kliku na noge jer istina o tome je otvaranje pandorine kutije, čije otvaranje može izazvati rušenje teze o Hrvatima o genocidnom narodu i gubljenje uporišta u konstantnim ucjenama..

                Previše se događanja poklopilo ovih dana , od za neke šokantnog filma Jakova Sedlara,  objavljivanja nove knjige kvazi povjesničara Golstajna do blokade hrvatske blokade Srbije u otvaranju poglavlja 23.  Nabijanje kolektivne krivnje Hrvatima za Jasenovac  i pumpanje broja žrtava  postaje aktuelno tek od 1991, postaje javno jer do tada je to bilo tajno, bila je to tabu tema , koja se ni u Srbiji nije otvarala ali od proglašenja hrvatske neovisnosti postaje isključivo sredstvo ucjena i pritiska na Hrvatsku.  Tako se sredinom prošlog desetljeća srbijanska diplomacija trudi da na svakom koraku, pogotovo internacionalizacijom Jasenovca proizvesti kod Hrvatskog naroda sindrom kolektivne krivnje i prikazati hrvatski narod genocidnim . Sjetih se jednog detalja na koji hrvatska diplomacija nije nije reagirala, da nebi bilo zabune, bila je to diplomacija SDP-e vlasti, ali vlasti u kojoj joj je partner HNS i njegova predsjednica  Vesna Psić i koja je tada bila u kampanji za glavnog tajnika UN-a. Tako je 20 veljače 2015 godine u Londonu  održana izložba konferencija,  i predstavljanje knjige Dragane Mijatović Tomašević  „Ivan Hans Merc, rimokatolicka „crkva“ i istinite lazi“. Ništa nebi bilo neobično u toj knjizi od detalja da se spominju neke čudne brojke koje izazivaju podsmjeh svih relevantnih svjetskih povjesničara, kažem čudne brojeke, a  autrica knjige kaže da su brojke temelje na istraživanju međunarodne komisije, zanimljivo bez predstavnika Hrvatske . Ovaj detalj iz navodnog izvješća prenosim u orginalu, na engleskom:

 The International Commission for the Truth on Jasenovac (in which there were no representatives from the territory of the former Yugoslavia) chaired by the American professor Bernard Klein in the meeting in New York collected and published over 1,400 names of Roman Catholic priests and nuns who were personally slaughtering, torturing and murdering Serbs, Jews and Rome , and among the victims were over 700,000 Serbs, 23,000 Jews and 80,000 Roma.

Croatia is the only country in the world that had extermination camp for the children.

Amongst the victims of Jasenovac system of concentration camps were 110,000 children less than 14 years of age.

                Sigurno se pitate zašto sam ubacio ovaj podatak, vrlo je bitan jer kompletna srpska politika prema Hrvatskoj u posljednjih godinu dana, temelji se na ovim lažnim, izmišljenim podacima. Ne samo da se zvanična srpska politika, njihovi kvazi istoričari služe ovim podacima već tim se služi i oni koji „predstavljaju“ srpski narod u Hrvatskoj. Pupovac se tim podacima koristi po sistemu ili novci ili mi plasiramo našu istinu, ili novci ili mi mobiliziramo sve one koji trebaju novce.  Sve to pade u vodu onog dana kada se održala premijera filma Jakova Sedlara. Dva dana trajala je tišina, u ta dva dana smišljana je nova taktika kako ucjenuti čuvara hrvatske lisnice. Treći dan su shvatili, u velikoj opasnosti je njihova istina, ovu istinu treba rušiti jer ova istina može uništiti sve njihove snove. Jakov Sedlar iznio je samo istinu, istinu temeljenu na dokazima, neoborivu. Pandorina kutija hrvatske povijesti ne povratno i zauvijek se otvorila. Otvorila su se usta unih koji su godinama šutjeli, strah od istine uhvatio je i hrvatsku povjesničarsku elitu sa Jakovinom, Klasićem i njihovim sljedbenicima sa Filozofskog fakulteta.  Njihov strah  veći je tim više što o počinjenim zločinima u Jasenovcu postoji konsenzus u hrvatskom narodu, što hrvatska vlast na čelu sa predsjednicom, predsjednikom vlade i čelnicima najvećih političkih stranaka to ne negira već potvrđuje. Strah je sve veći jer nitko ne osporava žrtvu, ali sad svi postavljaju pitanje gdje su Jasenovačke žrtve od 1945 do 1951.  Jakov Sedlar otvorio je pandorinu kutiju, sad netko treba dati odgovore.

                Svi ti pokušaju ucjene, mi nećemo sa vama, mi ćemo sami održati komemoraciju, sve je to pokušaj zaustavljanja otvorenog pitanja, a pitanje je vrlo jednostavno, gdje su žtrve Jasenovačkog logora od 1941 do 1951.  Odgovor na to pitanje zatvoriti će zauvijek korištenje Jasenovca u političke svrhe i ucjene, a nadam se da će se netko u nadležnim institucijama sjetiti da se za laž i zločin mora odgovarati. Vrijeme je da se krimen prošlosti trajno prebaci na drugu stranu.

[ad id=”93788″]

Komemoracija u Jasenovcu održati će se onda kada je Vlada Republike Hrvatske planirala. Održati će se onako kako doliči, mirno, dostojanstveno, ponizno prema žrtvi, bez političkih govora i zvižduka, a oni koji žele održati svoju komemoraciju i istu pretvoriti u dernek i orgijanje neka zatraže od hrvatske policije zahtjev za održavanjem skupa i neka ga organiziraju svojim novcima, bez novaca hrvatskih poreznih obveznika.

Ante Rašić/Kamenjar.com

facebook komentari

 • Ivanita

  Iza svega ovoga s bojkotom Jasenovca stoji Pupovac glavom i bradom.
  Pupovac je sa sobom povukao i Židove jer je znao da ne bi zvučno odjeknulo i ne bi ništa postigao da
  su samo Srbi bojkotirali. S obzirom da je zadnjih mjeseci skoro svaki čas u Beogradu, vjerojatno
  tu svoje prste ima i srbijansko državno vodstvo. A i onaj psihopat Milanović budući da nam je obećao pakao. Žalosno je samo da na to nasjedaju i mlin na vodu im daju naše vlasti.

  • Sivooki

   To je najgadnije.
   Ima li u našoj vlast ijedan čovjek s kralježnicom???

   • Ivanita

    Nema, Sivi. Eno jučer nam došao gospodar, zapovjedio da se pospemo sa 100 tona pepela i nije mu se dalo opet dolaziti pa odmah naredio da se nacrtamo i pred Srbima. A i Premijer i Predsjednica odmah po 100 tona pepela i po sebi i po nama pa trk Vučiću na noge. Hej, u 2016.god., kad je malo tko i bio rođen u doba NDH, Premijer ima obraćanje naciji povodom Jasenovca!? Luđaci! Ali znaš što? Čak i ovo zlo bi se moglo preokrenuti protiv Pupovca a na dobro za RH. Samo kad bi HR vlast sad krenula jačati utjecaj onih Srba okupljenih oko onog Vlahovića (jesi čuo njegovu izjavu od jučer?) koji su najavili dolazak u Jasenovac, a paralelno s tim marginalizirati Pupovca i njegovo krdo. Ali kako takvo što očekivati od beskičmenjaka i slugana koji ni na vlastitoj koži nisu skužili da što više Pupovcu i “antifašitima” popuštaju i podilaze, što više se ispričavaju to ih oni više pljuju i napadaju. Od onih koji umjesto da kopaju i serviraju u javnost afere oporbe, oni iste puštaju da ih na sav glas prozivaju ustašama. Naši em su beskičmeni em su sluge em su nesposobni em su glupi.

    • Sivooki

     Ja ti velim da bi svatko zdrave pameti u politici sve lako stavio na svoje mjesto.
     Zašto toga nema, Ivanita, ne trebam ti razlagati… Dugi su igrači u sjeni…

 • Otporaš

  Svi ovi mudrijaši koji na sve što je državotvorno hrvatski prkosno djeluju, milse, žive i rade, sada bojkotiraju doći se pomoliti žrtvama u Jasenovcu, oni to sračunato rade jer su uvjereni da je tu najviše bilo žrtava mržnje, Hrvatica i Hrvata, civila i vopjnika, pa iz velike mržnje prema hrvatskim žrtvama ne žele im se pokloniti. To je stvar MRŽNJE a ne nekog ljudskog odgoja, kršćanske civilizacije, svjetske uljudbe ili pijeteta prema žrtvama. Sve je to proizvod: fašizma, nacizma, boljševizma, jugoslavenstva, sve sakupa povezano sa našim ističnim susjedom. Dobro sam rekao u jednini, jer svi drugi istočni susjedi Hrvatske nemaju mržnju prema Hrvatskoj i Hrvatima kao ovi susjedi u JEDNINI.