Borba protiv svih vidova kriminala – Akcija SIPA-e na širem području BiH

5

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) započeli su u petak određene aktivnosti na širem području Bosne i Hercegovine u borbi protiv najsloženijih vidova kriminala. Navedene aktivnosti provode se po naredbama Suda BiH, a o konačnim rezultatima javnost će biti naknadno informirana, saopćila je SIPA.

Trenutni rezultati akcije, kako doznaje Večernji List, “Lišeni su slobode osumnjičeni inicijala R.I. i M.S. koji je zaposlenik Tužiteljstva BiH za kojeg je utvrđeno da je u okviru provođenja istrage postupao nezakonito, mimo znanja nadređenih tužitelja, poštivanja utvrđenih zakonskih procedura, te počinio više nezakonitosti i povreda službene dužnosti”, navodi se u priopćenju.

Kako doznaje Večernji List, zaposlenik Tužiteljstva BiH je prenosio informacije ostalim osumnjičenim.

Tužiteljstvo BiH navodi da će uskoro objaviti i puni identitet osumnjičenog protiv kojeg će biti pokrenut kazneni i disciplinski postupak, a identitet u ovom trenutku nije otkriven, kako se ne bi ugrozile istražne aktivnosti koje se provode.

“Tužiteljstvo BiH odlučno je da se suprotstavi svim oblicima zloupotrebe službene dužnosti i najstrože osuđuje nezakonito djelovanje svog zaposlenika, koji će biti proceuiran i u kaznenom i u disciplinskom postupku. Ova aktivnost rezultat je dobre i odlučne suradnje Tužiteljstva BiH i Državne agencije za istrage i zaštitu. Tužiteljstvo BiH poduzelo je sve mjere osiguranja dokaza, kako navedeni osumnjičeni ni na koji način ne bi mogao ugroziti istragu koja se vodi”, navodi se u priopćenju.

[ad id=”40551″]

facebook komentari

  • EMINƎM

    prvo racije i hapšenja a potom govore o akciji, ovi rade sve naopako da akcija ne uspije , sipa se prosipa

  • Bravo Čoviću

    Možda će nekome zvučati nestvarno, međutim, u nekim sarajevskim krugovima je procurilo kako je gordi zagovornik temeljite prekompozicije Centralne banke, odnosno stvaranja posve novog CB-a, nitko drugi nego lider HDZ-a BiH i bivši federalni ministar financija Dragan Čović. Istina, Čović nije nigdje javno istupio s takvom idejom, ali se dosta pouzdano zna da je na nekim neformalnim sastancima promovirao i tu ideju. Da bi se ona i ostvarila, mora se pribaviti i suglasnost RS-a i nekih drugih političkih i financijskih sponzora. Ta bi nova Centralna banka svakako imala i tu potrebnu ulogu supervizije i nadzirala bankarstvo i financijsku stabilnost u zemlji u punom kapacitetu. U sadašnjem rascjepkanom bankarskom sustavu se lovi u mutnom, a po običaju sve po leđima građana, koji su možda i sami dijelom krivi za svoje nedaće, a koji nisu zaštićeni upravo od svoje države.