Bosanka rodila u autobusu na putu iz Zuericha!

2

autobus

U autobusu na relaciji Zuerich – Sarajevo dogodilo se nešto nesvakidašnje. Naime, autobus je jurio nedaleko od slovenske Postojne kada je jedna putnica Enisa Huseinović iz Sarajeva dobila trudove i iznenada počela rađati. Srećom, sve je prošlo dobro zahvaljujući improviziranim “babicama”, suputnicima rodilje koja inače živi u Švicarskoj. Majka i dijete ubrzo su prebačeni u ljubljansko rodilište.

Enisa čiji je muž ostao Zuerichu jer su dijete očekivali tek za mjesec dana, rodila je zdravu djevojčicu.

“Bila je panika i osjetio sam nervozu putnika, a bili smo na autocesti gdje se nisam mogao zaustaviti, ali sam nazvao hitnu pomoć”, ispričao je za Slovenske Novice vozač autobusa Fadil Skulić. Fadil je dodao da je poseban doživljaj napetosti situaciji dala i činjenica da se sve odvilo usred noći.

Sekulić je autobus zaustavio na prvoj benzinskoj crpki na koju su pozvali i medicinsko osoblje. No, za njih posla nije bilo mnogo, preostalo im je samo prerezati pupčanu vrpcu, a zatim majku i dijete prebaciti u rodilište u Ljubljanu.

“Babice su bile tri hrabre djevojke, ali pupkovinu nismo smjeli prerezati”, rekao je vozač Skulić.

“Drama je trajala oko pola sata, a svega se zapravo i ne sjećam od silne ‘frke’ koja je zavladala. Pritekle smo u pomoć i sve je dobro završilo, iako sam tek sada svjesna da je moglo završiti i drukčije”, izjavila je Aldina Karić iz Lukavca u BiH, jedna od suputnica koje su pomagale pri neočekivanom porodu.

facebook komentari

  • peppermintt

    Super, puno zdravlja i sriće bebaču i mami 🙂

  • Herceg-Bosna

    a diće vaditi ditetu rodni list?
    u autobusu :))