Pratite nas

Pregled

Bošnjaci iz Sandžaka i BiH podržali konvoj potpore turskom premijeru Erdoganu

Objavljeno

na

Konvoj koji je organizirala Unija europskih turskih demokrata je u četvrtak krenuo iz Beča u namjeri da podrži turskog premijera Recepa Tyyipa Erdogana.

Konvoj sačinjen od Turaka iz dijaspore iz Austrije, Njemačke, Mađarske i Bosne i Hercegovine koji je krenuo iz Beča u četvrtak kao potpora turskom premijeru Recepu Tyyipu Erdoganu, stigao je u Beograd u petak.

Šef Unije europslih turskih demokrata i voditelj bečkog ogranka koji je organizirao konvoj, Abdurrahman Karayazili je izjavio da su anti-korupcijska djelovanja od 17. prosinca iscrpila kako Tursku, tako i Europu, ali ipak žele da se stabilnost u Turskoj nastavi bez obzira na sve.

Bošnjaci s područja Sandžaka na jugu Srbije i iz Bosne i Hercegovine također sudjeluju u konvoju.

Karayazili je izjavio da su ovaj događaj organizirali da bi izrazili potporu nacionalnim zahtjevima i pozvali sve muslimane na zajedništvo i jedinstvo.

Očekuje se da će konvoj sačinjen od stotina vozila stići na granicu Kapikule između Bugarske i Turske kasnije tijekom dana.

[box_warning]

SAMO U BIH SE MOLI ZA OKUPATORA: Danas u Bosni i Hercegovini zajednička molitva za Erdogana i Tursku

Na inicijativu studenata Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (IUS), a povodom aktualnih zbivanja u Turskoj, danas će nakon klanjanja džuma-namaza u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu biti održana molitva za podršku turskom premijeru Recepu Tayyipu Erdoganu, javlja Anadolu Agency (AA).

Inicijativu studenata podržali su i iz Unije turskih studenata (MTTB), učenici Gazi Husrev-begove medrese i brojni pojedinci.

Musa Kose, jedan od organizatora aktivnosti, je za AA kazao da su pokušaji slabljenja Turske počeli protestima u Gezi parku u maju 2013. godine, a kulminirali događajima potkraj decembra, te da su turski studenti u saradnji sa bosanskim kolegama odlučili da na ovaj način pruže podršku, kako premijeru Erdoganu, tako i poštivanju volje turskog naroda.

Istakavši da je Erdoganova izjava „Nama su dovoljne molitve iz BiH“, koju je izgovorio na skupu u Ankari po povratku iz Pakistana, bila vodilja inicijative, Kose je kazao da će se studenti i drugi građani nakon klanjanja džume-namaza okupiti ispred džamije i pomoliti se za premijera Erdogana i Tursku.

Ukazavši da direktni uticaj napretka Turske na poboljšanja života i u BiH, Kosen je kazao da će, u slučaju da to odobri Islamska zajednica u BiH, slične aktivnosti biti provedene i u drugim bh. džamijama.

Uporedo s tim, ovoj akciji se pridružio i Halil Brzina, predvodnik nakšibendijske tekije u sarajevskom Mejtašu, čijom inicijativom će u 34 bosanskohercegovačke tekije biti održana molitva podrške premijeru Erdoganu i Turskoj.

Nekoliko zeničkih udruženja građana najavilo je da će naredne sedmice uputiti zajedničko saopćenje podrške Erdoganu i Turskoj.

Podsjećamo da je prošlog petka, odlukom Islamske zajednice Crne Gore, u svim džamijama te zemlje održana molitva za Erdogana i Tursku.

[/box_warning]

(Anadolija/av)

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Pregled

Oglasio se DORH: Provodi se pretraga kod 15 osoba

Objavljeno

na

Objavio

DORH se oglasio o policijskoj akciji u Kulmerovim dvorima.

“Povodom interesa i upita predstavnika sredstava javnog priopćavanja, Državno odvjetništvo Republike Hrvatske, sukladno članku 206.f Zakona o kaznenom postupku, odgovora kako je u tijeku postupanje nadležnog Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu i policije odnosno u tijeku su izvidi i kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv gospodarstva i krivotvorenja.

Tijekom ove faze poduzete su zakonom predviđene radnje odnosno ishođeni su nalozi suca istrage nadležnog županijskog suda radi provođenja pretraga kod petnaest osoba, koje su u tijeku.

Naglašavamo kako je ovo postupanje nastavak višemjesečnih izvida na temelju provjerenih i potvrđenih činjenica te je početak opsežne istrage koja obuhvaća složene poslovne odnose u poslovnom subjektu.

Informacije o daljnjem tijeku izvida kao i odluke, državno odvjetništvo će pravovremeno objaviti na internetskoj stranici sukladno zakonskim odredbama”, stoji u objavi.

Policija rano jutros počela s pretresima u Todorićevim Kulmerovim dvorima

facebook komentari

Nastavi čitati

Pregled

Policija rano jutros počela s pretresima u Todorićevim Kulmerovim dvorima

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Hrvoje Krešić/N1)

Zbog afere Agrokor od ranog jutra krenuli su pretresi na više lokacija. Policija je između ostalog ušla u Kulmerove dvore Ivice Todorića.

U tijeku je pretres doma bivšeg šefa financija Agrokora, Ivana Crnjca.

Rano jutros krenula je Akcija Agrokor. Državno odvjetništvo već mjesecima provodi izvide, a jutros nešto prije 6 sati – policija je stigla u Kulmerove dvore, rezidenciju Todorićevih.  U kompleks Kulmerovih dvora ušla su dva policijska i dva osobna vozila, a jedno stoji ispred ograde. U Kulmerove dvore stigli su Jadranka Sloković i Čedo Prodanović, odvjetnici Ivice Todorića.

Policija je ušla i u kuću Ivana Crnjca na Šestinskom vrhu te kuću Ljerke Puljić izvršne dopredsjednice Agrokora. Crnjac je bivši član Agrokorove uprave i bivši izvršni potpredsjednik za financije, strategiju i tržišta kapitala.

Prema dostupnim informacijama, Ivica Todorić nije u Hrvatskoj. Todorić se jučer na blogu oglasio čak četiri puta. Upitao je hoće li Vlada nacionalizirati i Lidl jer je Schwartz grupa u Hrvatskoj već sada veća od Konzuma, koji je u potpuno neravnopravnoj tržišnoj utakmici parirao najvećim europskim lancima. Ponovno iznosi optužbe na račun Martine Dalić i kaže kako je lex Agrokor učinio golemu štetu koncernu. Proziva i predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića kojega pita kako zna da će DORH pokrenuti istragu protiv njega. Todorić također prijeti novim kaznenim prijavama i sumnja u neovisnost revizije Price Water Housea.

Dok Ivica Todorić svoj blog redovito puni novim objavama – i dalje se postavlja pitanje odgovornosti tvrtke koja je prije obavljala reviziju za koncern, zbog golemih nepravilnosti u njegovim bilancama. Mnogi dioničari i investitori dovedeni su u zabludu.

facebook komentari

Nastavi čitati