Pratite nas

Komentar

Bošnjaković o uklanjanju ploče: Nisu toliko ključni datumi

Objavljeno

na

Na burne reakcije koje je danas izazvao njegov intervju, večeras se u središnjem Dnevniku HRT-a, osvrnuo i prozvani ministar Dražen Bošnjaković.

Istaknuo je kako je uklanjanje ploče moguće i prije nego što povjerenstvo “odradi” dio posla vezan uz sveobuhvatno rješavanje pitanja simbola totalitarnih sustava.

“Dakle, vrlo je bitno kakav će stav zauzeti Ministarstvo uprave, koje razmatra to konkretno pitanje, i kakvo rješenje može predložiti”, rekao je ministar, napomenuvši kako tu “nisu toliko ključni datumi, koliko je ključno da se nađe jedno zakonito rješenje koje će biti u okvirima postojećeg normativnog sustava”.

Podsjetimo, u intervjuu za Večernji Bošnjaković je kazao kako se sporna ploča ”neće micati sve do donošenja novog zakona što neće biti prije ožujka iduće godine’‘. Njegova izjava izazvala je burne reakcije HDZ-ovih koalicijskih partnera HNS-a iz kojeg poručuju da za njihovu stranku “nije prihvatljivo partnerstvo u Vladi koja nije odlučna u provedbi postignutih dogovora, reformskih odluka i potpisanih sporazuma”.

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac ocijenio je da je “vrijeme za uklanjanje ploče u Jasenovcu, i ne samo u Jasenovcu, odnosno ustaškog pozdrava – isteklo”.

“Krediti koje smo dali premijeru i Vladi su što se nas tiče potrošeni, i svako drugo pristupanje tom pitanju za nas je neprihvatljivo. Ovo što je iznio ministar Bošnjaković nisu usuglašeni zajednički stavovi. Mi očekujemo da Vlada potvrdi stajališta koja imamo i ispuni ono što je dogovoreno, a to je – vremena da se čeka na uklanjanje ploče više nema”, rekao je Pupovac

Bošnjaković potvrdio: Ploča poginulim pripadnicima HOS-a ostaje

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Komentar

Stevo Culej o Pupovčevim i Milakovićevim Srbima: Terorist križanci četnika

Objavljeno

na

Objavio

Saborski zastupnik HDZ-a Stevo Culej na društvenoj mreži podijelio je tekst iz novina, a koji se odnosi na, kako tamo piše, izvješće CIA-e.

Terorist križanci četnika, kratko je prokomentirao Culej.

 

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Kolinda Grabar Kitarović: Nije dobro dizanje tenzija

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović komentirala je govor premijera Plenkovića u UN-u u New Yorku.

Žao mi je da premijer Cerar ne dolazi u Zagreb. Mislim da treba nastaviti razgovore, treba razgovarati čak i kada se ništa ne dogovori. Nije dobro dizanje tenzija, rekla je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Premijer Plenković je iznio hrvatske stavove, a stvar je njegovog izričaja kako je govorio u UN-u.

Podržavam hrvatske stavove oko kojih je postignut nacionalni konsenzus. Ubuduće ću zastupati poštivanje dogovora koji imamo u Hrvatskoj i konsenzusa o hrvatskom stavu o ovom i drugim pitanjima.

Što se tiče spora sa Slovenijom, riječ je o međunarodnom pitanju. Da, treba arbitražu poštivati, ali isto tako ona je kompromitirana postupcima slovenske strane, što je loša poruka drugim državama, rekla je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Cerar zbog Plenkovićeva govora u UN-u otkazao posjet Hrvatskoj

facebook komentari

Nastavi čitati