Pratite nas

Vijesti

Bože čuvaj Hrvatsku, odo ja u Hercegovinu

Objavljeno

na

Ovo je priča jednog običnog čovjeka. Čovjeka koji je već preko dvadeset godina stanovnik Hrvatske. I na kraju čovjeka koji je odličio otići iz Hrvatske koja je danas Hrvatska samo po imenu.

[dropcap]U[/dropcap] Hrvatsku sam iz Hercegovine došao studirati i tu sam nakon studija ostao živjeti. Nije mi to bila namjera, ali desila se ljubav i kako u nas u Hercegovini kažu da si otamo odakle ti je žena, tako sam i ja ostao u Lijepoj našoj. Nikada nisam imao predrasuda preme nekome ili nčemu, ali za sve vrijeme moga života u Hrvatskoj bio sam obilježen kao netko tko tu ne pripada. Nisam puno obraćao pozornost na te stvari, i živio sam svojim životom u obiteljskom okruženju. Kada je došao rat odazvao sam se pozivu za obranu domovine. Nisam bio neki heroj, bezbroj puta sam se tresao od straha i molio Boga da izvučem živu glavu iz toga, ali sam do kraja ostao u postrojbama HV.

Nakon rata sam mislio da više niko nikada neće dovesti u pitanje neovisnost i samostalnost Hrvatske, te da nas Hrvate niko neće dijeliti po regijama ili po političkoj ideologiji. Ali da vrag nikada ne spava osjetio sam na svojoj koži dolaskom Mesića za predsjednika Hrvatske. Nevjerojatno je sa koliko je mržnje taj lihvar nastupao prema Hercegovcima, i ta mržnja se preselila i među običan puk. Počele su priče tipa vratite nam Srbe, eto vam Hercegovci, i slične baljezgarije odaslane od strane udbaških profesionalaca koje su vješto u medijima plasirali plaćeni novinarčići.

Ja i danas volim Hrvatsku kao svoju jedinu domovinu i nikakvi plaćenici i paćenici mi to ne mogu oduzeti. Nažalost moja domovina svakim danom počinje biti slična bivšoj državi iz koje smo izašli uz velik danak u krvi. Moja domovina danas omalovažava crkvu, vjeru, branitelje…Moja domovina omalovažava obitelj i propagira bolesne homoseksualce.

Ja u takvom okruženju ne vidim sebe, ni svoju obitelj i odlučio sam se skupa sa svojim najbližim i svojim obrtom vratiti u Hercegovinu. U Hercegovini je i dalje sveta crkva, sveta je obitelj i sveti su branitelji, i Hercegovina je raj na zemlji ma koliko neki to krili. Možda se jednoga dana moja djeca vrate u Hrvatsku u kojoj su i rođena, ali u Hrvatsku koja će opet biti slobodna i neovisna kao ona za koju sam se borio skupa sa tisućama domoljuba. Do tada dragi Bože čuvaj nam Hrvatsku…

Piše: Ante. M./HERCEGOVINA.info

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Vijesti

VIDEO – Navijači Srbije i Slovenije zajedno provociraju Hrvate

Objavljeno

na

Objavio

U finalu Eurobasketa večeras se sastaju Slovenija i Srbija, dvije reprezentacije koje su dosad pokazale najviše na turniru.

U Istanbulu se sprema spektakl, a i jedni i drugi imat će veliku podršku u dvorani.

No, i na dan kada igraju tako veliku utakmicu, njihovi navijači nisu propustili sjetiti se Hrvatske. Umjesto da uživaju u spektaklu, oni su se odlučili provocirati hrvate. Očito su u pitanju nekakvi kompleksi. “Tko ne skače taj je Hrvat”, započeli su navijači Srbije, a vrlo brzo su im se pridružili i Slovenci.

facebook komentari

Nastavi čitati

Kronika

Tijekom snimanja priloga napadnuti izvjestitelji Nove TV – VIDEO

Objavljeno

na

Objavio

U subotu su u Velikom Pašijanu pokraj Garešnice tijekom snimanja priloga za emisiju Provjereno napadnuti novinarka Nove TV Ema Branica, snimatelj Alan Novak i asistent snimatelja Goran Jaganjac, piše Dnevnik.hr.

Novinarka emisije Provjereno Ema Branica, snimatelj Alan Novak i asistent snimatelja Goran Jaganjac došli su u Veliki Pašijan kako bi nastavili priču o nizu prijevara za koje je optužen Ivica Sužnjević, zvan Šeki.

“Došli smo snimiti izjave još ljudi koji ga optužuju za prijevare. Dok smo snimali izjave prvo se pojavila majka optuženog i počela nas sve tući metlom. Potom se pojavio i njegov brat. Vikao je da će nas sve pobiti i da ‘ako imamo mu*a dođemo snimati kod njega u kuću’.  Potom me je snažno gurnuo u prsa i iščupao mi pramen kose. Pala sam u kanal i udarila glavom”, ispričala je novinarka.

“Cijelo to vrijeme je njegova majka i dalje prisutne tukla metlom, a brat je potom nasrnuo i na snimatelja i pokušao mu potrgati kameru. Pozvala sam policiju i on je priveden, a njegovoj je majci navodno pozlilo. No, nakon što je stigla Hitna pomoć prevezli su je tek 200-tinjak metara, do njezine kuće.”

facebook komentari

Nastavi čitati