Božidar Alić HDDU-u: “Trenutno me brišite iz tog sramnog članstva Kozaračkog kola”

27

‘Dobra večer, Hrvatice i Hrvati. Moja potpora gospođi Kolindi Grabar Kitarović jer sam dragovoljac Domovinskog rata, Hrvat i katolik, i Bogu hvala da je pobijedila gospođa Kolinda Grabar Kitarović protiv ove udbaške, srbofilske i četničke struje. Živjeli’, prokomentirao je pobjedu HDZ-ove kandidatkinje glumac Božidar Alić u izravnom prijenosu sa HRT-a.

Nedugo nakon ovog komentara iz HRT-a su poslali priopćenje u kojem navode kako se ograđuju od izjava gospodina Alića, koje su po njima govor mržnje, a nedugo zatim uslijedila je i reakcija Hrvatskog društva dramskih umjetnika. Božidar Alić je, po njihovom mišljenju, prekršio Statut strukovne udruge, te su najavili pokretanje postupka protiv njega pred Etičkim povjerenstvom HDDU-a.

Kako navode, potaknuti izjavom glumca Božidara Alića na HTV-u u izbornoj noći, Hrvatsko društvo dramskih umjetnika izdalo je Ispisnicu i priopćenje u kojem se ”ograđuje i duboko se protivi govoru nacionalne netrpeljivosti, uvredama kao i svakoj netoleranciji”.

Apeliramo na sve svoje članove da u javnom prostoru budu svjesni da i u svojim osobnim izjavama zastupaju struku, te da je kultura ona vrijednost koja bi trebala biti iznad dnevne politike, stoji u dopisu kojeg potpisuje predsjednik HDDU-a, Boris Svrtan.

Kako je Alić već ranije najavio na društvenim mrežama uslijedio je odgovor kojeg prenosimo  u cijelosti:

Moj odgovor njima:

Božidar Alić

prima HDDU

ispisnica“Poštovani”, moj promišljeni odgovor na Vaše “ograđivanje” od moje izjave dane “HRT-u”, ili točnije radmanovoj udbaškoj televiziji, u noći izborne Pobjede gospođe Kolinde Grabar Kitarović glasi: ” Trenutno me brišite iz tog sramnog članstva Kozaračkog kola u koje ste se, razvidno je, preobrazili iz nekad časne Hrvatske udruge dramskih umjetnika, što od dolaska veleizdajnika Stipe Mesića, te njegova nasljednika, također veleizdajnika Ive Josipovića, zastupate tu istu srbofilsku četničku struju ograđujući se od mene Hrvata, dragovoljca Domovinskog rata i katolika.

U, Vama i Vašima spornoj izjavi, rekoh: “Dobra večer Hrvatice i Hrvati. Moja potpora gospođi Kolindi Grabar Kitarović je najnormalnija, jer sam dragovoljac Domovinskog rata, Hrvat i katolik i Bogu hvala da je pobijedila gospođa Kolinda Grabar Kitarović protiv ove udbaške , srbofilske i četničke struje. Živjeli! ”

Stojim iza svakog izgovorenog slova, kao što stojim iza svog života, te svih odigranih, mahom glavnih uloga , u svim medijima i govornim područjima poput njemačkog, engleskog, talijanskog i materinskog mi hrvatskog, o čemu Vi i Vaši članovi možete samo sanjati nikad dosanjani san.
W. Shakespeare iz Koriolana (kojega igrah na Dubrovačkim ljetnim igrama): ” JA VAS PROGONIM ! “

Indikativno je kako ste mi taj Vaš jadni e-mail uputili o dvadesetitreću obljetnicu Međunarodnog priznanja Hrvatske u čijoj sam središnjoj proslavi u Koncertnoj dvorani “Vatroslav Lisinski ” sudjelovao vodeći program s gđom Anjom Šovagović Despot, pred našim, do danas jedinim Predsjednikom gospodinom doktorom Franjom Tuđmanom i naravno jedinom Hrvatskom vladom do dana današnjega.

Danas, unatoč protivljenju Vaših i Vama sličnih imamo prvu hrvatsku Predsjednicu gospođu Kolindu Grabar Kitarović, koja će nastaviti započeto djelo dr. Franje Tuđmana i izvedeno uz mnogobrojne žrtve nas dragovoljaca Hrvatskog obrambenog rata, u kojem su takovi poput Josipovića, Pupovaca, Teršelićke, Pusićevih i ostalih mnogobojnih srbočetničkih i udbaških spadala, bili i jesu u redovima agresorske srbočetničke vojske.

Član sam Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u dijaspori (HAZUD), te Hrvatskog nacionalnog etičkog sudišta, koje je već osudilo (javno) Ivu Josipovića za veleizdaju, radimo i na osudama Vesne Pusić, Milorada Pupovca , Vesne Teršelić i drugih.

Vi i Vaša udruženje, očito je, postalo ispostava Teršelićkine Documente i ove nenarodne trenutne vlasti u Hrvatskoj.

Kako biste bili vjerodostojni, predlažem Vam promjenu imena Vašeg Udruženja i predlažem da se nazovete pravim imenom koje Vam odgovara, a to je LGBT Udruga nacionalnih manjina i polutalentiranih udbašića.

U svakom ste slučaju manjina.

Odavno ste se ogradili od hrvatskog puka kojeg ljubim iznad svega, Hrvatica i Hrvata.
Kazališta Vam zjape prazna, nitko ne gleda Vaše pribedaste, sramotne sapunice i nepismene filmove.
Nitko ne pamti vaša imena. Ni po čemu. Uistinu ste se dobro ogradili.
Hrvati pamte i pamtit će gospodu poput Fabijana Šovagovića, Vanje Dracha, Borisa Dvornika, Josipa Gende, Zvonimira Rogoza, Jovana Ličine, Uglješe Kojadinovića, Zvonimira Torjanca, Zvonimira Zidarića, Zvonka Strmca ( i još mnogih koje ovaj tren ne mogu prizvati u pamćenje ) i još Bogu hvala živućeg Zlatka Viteza, Dragana Despota i moje malenkosti.

Članovi Hrvatskog etičkog sudišta jesu : prof. dr. Zvonimir Šeparović, prof. Josip Jurčević, prof. Zdravko Tomac, akademik Josip Pečarić, odvjetnici Zvonimir Hodak i Željko Olujić, gđa. Branka Šeparović, Zdravko Vladanović i uz moju malenkost , još mnogi časni i čestiti Hrvati. Za razliku od Vas i Vaših, iznimna mi je čast i priznanje, biti u njihovom društvu.

Siguran sam kako i u tom Vašem Kozaračkom kolu ima još poneki šutljivi i čestiti Hrvat, ili Hrvatica koji se mogu nazivati glumcima. No, oni samo potvrđuju pravilo.
Napominjem kako je ovo što upravo čitate priopćenje za javnost.

Zahtijevam trenutno brisanje iz tog Vašeg Udruženja i to PISMENIM putem, kako bih iz moje pismohrane , mogao i to predočiti javnosti.

Bog i Hrvati !

Božidar Alić

P.S. Zahtijevam da ovo moje priopćenje za javnost i odgovor na Vašu “ogradicu” pošaljete svim Vašim članovima.

Eto… napisao je dramski prvak Božidar Alić

Kamenjar.com

[ad id=”40551″]

Prilog Video:

facebook komentari

 • Lilith

  Bravo Božidare! Uz tebe smo!

 • prepri43

  Sve si rekao toj bagri, – čestitam! Uz srdačan pozdrav još šaljem cvijeće našoj lijepoj i pametnoj predsjednici uz želju da je prati sreća u budućim mandatima na čelu Hrvatske!

 • Matej

  Svaka čast Aliću,,podrška i od mene!

 • Ljuta Trava

  Svaka čast , tako im i treba odgovoriti.
  Još kad bi se hrvatski novinari ogradili i napustili žikino kolo tzv.HND

  • prepri43

   Zdravo Ljuta Travo, a sad juriš na Markov trg, da otjeramo bandu u “markove konake”!