Pratite nas

Pregled

Božidar Alić se ‘ispričao’: Oprostite nam na VAŠOJ AGRESIJI!

Objavljeno

na

Božidar Alić se javno ‘ispričao’ ‘Inicijativi mladih za ljudska prava‘ na svojoj facebook stranici, komentarom, kojeg prenosimo u cijelosti:

#ISPRIKA

Oprostite, što ste, Vi (mladi) odgojeni u YUGOČETNIČKOM duhu, kao i Vaši roditelji, a i Vaši djedovi i pradjedovi!

Oprostite što svi Vaši mrze NAŠU HRVATSKU, iz dna svoje pogane duše !

Oprostite što, unatoč Vama i Vašima, postoji HRVATSKA DOMAJA !

Oprostite, što ste još prisutni u svim porama, NAŠE HRVATSKE i što spriječavate LUSTRACIJU !

Oprostite što ste djeca UDBAŠA i YUGOČETNIKA, koja bi i danas strijeljala, kao i Vaši pradjedovi i djedovi, 1918.1945. 1991. !

Oprostite što ste izgubili veliku srbiju !

Oprostite, što ste izgubili Rat !

Oprostite, što su se Vaši Idoli (srbi) , u Domovinskom Obrambenom Ratu, iskazali po SVEMU, da su i najkrvoločnije životinje, poput OKUPATORA PARTIZANA !

Oprostite što dokazujete Darwinovu teoriju evolucije, ali u obrnutom smjeru. Od Čovjeka, do Majmuna i Amebe !

Oprostite što smo MI HRVATI, IZ HRVATSKE DOMAJE, a ne građani s”ovih” prostora !

Oprostite, što su nam srbi silovali, žene, djecu, majke !

Oprostite što su srbi rušili crkve, groblja, gradove !

Oprostite što su srbi uništavali SVE HRVATSKO, pred sobom i iza sebe !

Oprostite što ste Vi, “mladi” LAŠCI, kao i Vaši predci, kao i Vaši srbi !

Oprostite što smo branili SVOJE !

Oprostite nam na VAŠOJ AGRESIJI !

Oprostite što su i naši metci bili ubojiti !

Oprostite što jesmo vjernici !

Oprostite što nam je SVET, ALOJZIJE STEPINAC !

Oprostite što ćemo, kako Vaši kažu, “REVIDIRATI POVIJEST” i što Naša djeca NEĆE VIŠE ŽIVJETI U VAŠOJ LAŽI !

Oprotite NAMA HRVATIMA, što ste patološke ubojice !

Oprostite što Vas ne mrzimo !

Oprostite što nam se “samo” gadite !

Oprostite što ste kukavice !

OLUJA NIJE GOTOVA !!
DOVRŠIT ĆEMO JU, BEZ IZUZETKA !!
BEZ LUSTRACIJE,
NEMA KROACIJE

ZA DOM SPREMNI
Vaš Hrvatski Pučki Tribun
Božidar Alić

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Pregled

PISMO REISA KAVAZOVIĆA KARDINALU BOZANIĆU

Objavljeno

na

Objavio

Reis Husein Kavazović upozorio na opasnost od pogoršanja odnosa BiH i Hrvatske

Negativno karakteriziranje vjere šteti svima

Poglavar Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović sastao se u srijedu u Sarajevu s izaslanstvom Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj predvođenim muftijom Azizom Hasanovićem kako bi razgovarali o istupima hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović te o “kampanji koja se vodi u dijelu hrvatske političke i akademske javnosti te medija s ciljem predstavljanja BiH i Bošnjaka kao terorističke prijetnje okruženju i Europi, objavila je informativna agencija IZ u BiH MINA.

Kako je navedeno, reis Kavazović izaslanstvo predvođeno muftijem Hasanovićem “pozvao je na konzultacije” i pri tom mu predao pismo naslovljeno na zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića.

Reis Kazavović je kardinalu Bozaniću prenio osobnu zabrinutost pripadnika Islamske zajednice u BiH zbog “pogoršanja odnosa između BiH i Hrvatske” uz ocjenu kako taj trend prati negativno karakteriziranje vjere i vjerske pripadnosti što šteti i odnosima među pripadnicima islamske i katoličke religije u dvije države.

Poglavar bosanskohercegovačkih muslimana je kardinalu Bozaniću u pismu prenio uvjerenje kako je u zajedničkom interesu očuvati dobre odnose i spriječiti njihovo ozbiljnije i trajno narušavanje.

– Znam da mi kao ljudi vjere ne možemo izravno utjecati na politike koje vode dužnosnici, no također znam da politički dužnosnici često namjerno ili nenamjerno zanemaruju to što njihovi istupi mogu imati negativne posljedice izvan područja njihova dnevnopolitički određenog djelovanja, pa tako i na međuvjerske odnose koji su dublji i trajniji od stranačkih političkih odnosa – stoji u Kavazovićevu pismu kardinalu Bozaniću.

Poglavar Islamske zajednice u BiH ‘napao’ hrvatsku predsjednicu

facebook komentari

Nastavi čitati

Pregled

Saborski Odbor za ratne veterane jednoglasno podržao prijedlog Zakona o hrvatskim braniteljima

Objavljeno

na

Objavio

Saborski Odbor za ratne veterane jednoglasno je u utorak podržao prijedlog Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji, koji cjelovito objedinjuje njihova prava. “Izradi zakona pristupili smo kako bismo najzaslužnijim za obranu domovine pružili sveobuhvatnu skrb prilagođenu njihovim potrebama”, rekao je ministar branitelja Tomo Medved, dodavši da će se tim zakonom objediniti prava koja su bila disperzirana u niz različitih zakona.

Jakim zakonskim uporištem, propisivanjem temeljnih vrijednosti na kojima je iznikla suverena Hrvatska, te obuhvaćanjem svih hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata u jedinstveni pravni okvir željeli smo odati priznanje njihovoj žrtvi i osigurati zaštitu digniteta Domovinskog rata, istaknuo je Medved.

Predsjednik Odbora Josip Đakić (HDZ) pohvalio je zakonski prijedlog naglasivši da on predstavlja “velik napredak”, te pozvao sve zastupnike da se donese konsenzusom i time prestane politizacija hrvatskih branitelja.

Zdravko Ronko (SDP) pridužio se pohvalama, posebice izdvojivši pravo prednosti pri zapošljavanju hrvatskih branitelja. “82.000 hrvatskih branitelja je nezaposleno, prosjek godina im je preko 50 i uglavnom je riječ o stručnoj spremi koja ne može naći posao”, kazao je.

Upozorio je da bi trebalo razjasniti odredbu koja propisuje otpis nedospjelih i dospjelih potraživanja prema korisnicima kredita za zapošljavanje hrvatskih branitelja. “Kome je otpisano 208 milijuna do sada i kome ćemo još otpisati 110 milijuna. Volio bih znati koje su to tvrtke, poduzeća, pravne osobe kojima ćemo to otpisati”, rekao je Ronko.

Od 3066 dodjeljenih kredita za zapošljavanje hrvatskih branitelja u vrijednosti 320 milijuna kuna, otplaćeno je 67, a dosad je otpisano 1829 kredita, dodao je. Medved je obećao da će zastupnici prije rasprave u sabornici dobiti detaljan prikaz svih korisnika tih kredita, čime će se otkloniti bilo kakve sumnje u pogodovanje.

Nezavisni zastupnik Željko Lacković upozorio je na odredbu kojom se širi krug ovlaštenika na obiteljsku mirovinu, naglasivši da bi se ta mjera trebala strogo restriktivno koristiti i vezati uz imovinski cenzus. Odbor za ratne veterane na sjednici je također prihvatio  izvješće o radu Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata za 2016. godinu, pri čemu je Mostov Miro Bulj apelirao na ravnatelja Centra Antu Nazora da pripremi dokumentaciju koja bi se poslala Vladi kako bi se uklonili “spomenici koji nose četnička obilježja”.

facebook komentari

Nastavi čitati