BOŽO PETROV: Jasno je kojim interesnim grupama odgovara destabilizacija Vlade

4

Izjavu Milana Bandića kako s HDZ-om, ali i ostalima, raspravlja o rekonstrukciji Vlade te najavu da će njegov saborski Klub zastupnika umjesto dosadašnja četiri imati čak 10 zastupnika, čelnik Mosta i potpredsjednik Vlade Božo Petrov nazvao je pokušajem destabilizacije Vlade.

 [ad id=”93788″]

Po meni su ovo čisti pokušaji destabilizacije Vlade i to baš u trenutku kada Vlada treba iznijeti akcijski plan reformi po kojima će na kraju ove godine imati više promjena nego što ih je imala bivša Vlada u prvoj godini mandata. Zanima me kojim interesnim grupacijama ne odgovaraju promjene? Kome ne odgovara red i normalni pravosudni aparat i to se sve događa baš u trenutku kada se želi uvesti red i žele napraviti promjene? – zanima Petrova.

Zanimljiv mu je i trenutak za izjave o rekonstrukciji Vlade.

Mislim da se ovdje mnogo toga vrti i oko Ine, zbog samih događaja prošlog tjedna mislim da je jasno kojim interesnim grupacijama ne odgovara red i normalni aparat. Mi nismo kočničari, mi smo od samog početka, od izbora ministara preko zamjenika i pomoćnika dosad stavili veto na samo šest osoba. Ti spinovi ne drže vodu, mi smo se zalagali za promjene, zbog toga smo se zalagali i za izmjene Zakona o političkim strankama, za izmjene povlastica saborskih zastupnika, zakona o HNB-u itd. Nismo kočničari, ali ćemo definitivno zakočiti bilo kakvu rasprodaju nacionalnih interesa zato što ne želimo napraviti izdaju RH. A ja čestitam svima onima koji imaju želuca ići u preslagivanje vlasti s ljudima koji su zbog sumnji na kriminalna djela završili već nekoliko puta u pritvoru – kazao je vidno uzrujani Petrov.

Na komentar kako su te interesne skupine koncentrirane u parlamentarnoj većini, Petrov odgovara da on zna da “postoje interesne grupacije koje se zapravo nalaze iza političkog sustava i koje u određenim trenucima žele napraviti utjecaj da bi se određene stvari sačuvale, da bi se napravilo isto stanje koje je bilo zadnjih 20 godina”.

E, zapravo tu je uloga Mosta i to je ono zbog čega svima ne odgovara Most. Neće se dogoditi stvari koje su se pokušale napraviti ili će se pokušati napraviti s Mostom, i s Inom i sa sličnim situacijama. Mi smo tu zbog promjena koje ćemo gurati, a ono što mene interesira je tko će zakočiti promjene, tko će biti glavni i odgovoran, zbog čega Hrvatska, kada se svi ekonomski stručnjaci slažu da, ako se dogodi na bilo kakav način preslagivanje vlasti, bilo kakva destabilizacija vlasti, da će ekonomski rejting Hrvatske, kreditni rejting po agencijama pasti i da ćemo završiti u scenariju Grčke, što je jasno rečeno već nekoliko puta, tko će preuzeti odgovornost za to? Kome je u interesu više njegov osobni interes nego interes Hrvatske – zaključio je Petrov.

facebook komentari

 • Agromentum

  “Mi nismo kočničari……dosad stavili veto na samo šest osoba.” Hm, a na koliko je osoba stavljen veto na predložene kandidate mosta? Vođenje takve politike nema budućnosti. Ne radi se tu o Bandiću ili bilo kom drugom nego kad se vlast dijeli ne smije biti ucjena nego se traže kompromisi. Ovaj oblik demokracije, koji most forsira, je nešto sasvim novo u naprednom demokratskom svijetu.

 • goranka

  Opet jedna izjava puna demagogije i samohvale. Bubne i ostane živ: samo šest puta su stavili veto! A tako im se htjelo još barem šest! Nisam pretjerana ljubiteljica novinarke Malenice, ali neki dan se pošteno uzrujala kod Marka kad je govorila o Mostu i njihovoj zavičajnoj politici.

 • EMINƎM

  mostove bube puno zuje a malo il’ nimalo meda ne daju, mama matca takve trutove izbaci vani iz košnice u hipu

 • bakran

  Uh, ‘mostari’ mi u globalu nisu nikako simpatični; još od početka kad sam vidio neke likove koji su ‘sletjeli u ti jato’. Ali i Bandiću ja ne vjerujem ama baš ništa; jer to je stara komunjara. Sve u svemu, perspektiva nam je ‘bajna’..