Božo Petrov: Mogu vjerovati procjeni Cvitana koji je zaključio da je riječ o nečemu važnom

2

Predsjednik Sabora Božo Petrov komentirao je proširenje afere Dnevnice te jučerašnju konferenciju za medije Andreja Plenkovića.

“Nisam upoznat s detaljima istrage, nisam bio u kontaktu sa stručnom službom koja to radi. Očekujem da institucije provedu istragu, da se utvrde sve činjenice te da se nakon toga može izvući zaključak”, rekao je Petrov za Novu TV.

Kazao je kako ne može znati je li bilo potrebno da na konferenciji uz Plenkovića prisutan bude i Glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan.

“Mogu vjerovati procjeni Cvitana koji je zaključio da je to iznimno važno”, kazao je Petrov.

Kazao je kako on dok je bio u vladi Tihomira Oreškovića nije imao nijedan putni nalog niti je putovao van države. “Bio sam štićena osoba i nisam imao doticaja sa stručnom službom koja se time bavi, kao ni drugi ministri.

Ne bih tu povezivao stranke, prije je riječ o osobnim interesima. Kriminal koji se događa nije vezan za stranku, već za osobe koje su se željele okoristiti”, kazao je Petrov.

facebook komentari

  • Agromentum

    Točno je da ima pojedinaca s osobnim interesima, neovisno kojoj stranci pripadaju. Ali je i točno to da ima onih s osobnim interesima koji su identični s interesima stranke/partije – posebno u slučajevima kad se radi o destabiliziranju i uništavanju hrvatske države. Božo te stvari ili ne vidi ili ne želi vidjeti.

    • Maks

      Božo je glavni krivac jer je stitio od otkaza Milanoviceve uhljebe.