Pratite nas

Komentar

Božo Petrov: Mogu vjerovati procjeni Cvitana koji je zaključio da je riječ o nečemu važnom

Objavljeno

na

Predsjednik Sabora Božo Petrov komentirao je proširenje afere Dnevnice te jučerašnju konferenciju za medije Andreja Plenkovića.

“Nisam upoznat s detaljima istrage, nisam bio u kontaktu sa stručnom službom koja to radi. Očekujem da institucije provedu istragu, da se utvrde sve činjenice te da se nakon toga može izvući zaključak”, rekao je Petrov za Novu TV.

Kazao je kako ne može znati je li bilo potrebno da na konferenciji uz Plenkovića prisutan bude i Glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan.

“Mogu vjerovati procjeni Cvitana koji je zaključio da je to iznimno važno”, kazao je Petrov.

Kazao je kako on dok je bio u vladi Tihomira Oreškovića nije imao nijedan putni nalog niti je putovao van države. “Bio sam štićena osoba i nisam imao doticaja sa stručnom službom koja se time bavi, kao ni drugi ministri.

Ne bih tu povezivao stranke, prije je riječ o osobnim interesima. Kriminal koji se događa nije vezan za stranku, već za osobe koje su se željele okoristiti”, kazao je Petrov.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Komentar

Kolinda Grabar Kitarović: Nije dobro dizanje tenzija

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović komentirala je govor premijera Plenkovića u UN-u u New Yorku.

Žao mi je da premijer Cerar ne dolazi u Zagreb. Mislim da treba nastaviti razgovore, treba razgovarati čak i kada se ništa ne dogovori. Nije dobro dizanje tenzija, rekla je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Premijer Plenković je iznio hrvatske stavove, a stvar je njegovog izričaja kako je govorio u UN-u.

Podržavam hrvatske stavove oko kojih je postignut nacionalni konsenzus. Ubuduće ću zastupati poštivanje dogovora koji imamo u Hrvatskoj i konsenzusa o hrvatskom stavu o ovom i drugim pitanjima.

Što se tiče spora sa Slovenijom, riječ je o međunarodnom pitanju. Da, treba arbitražu poštivati, ali isto tako ona je kompromitirana postupcima slovenske strane, što je loša poruka drugim državama, rekla je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Cerar zbog Plenkovićeva govora u UN-u otkazao posjet Hrvatskoj

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Stier: Potez Cerara pokazuje da Slovenija nije spremna za dijalog

Objavljeno

na

Objavio

Slovenski premijer Miro Cerar jučer je naprasno otkazao svoj dolazak u Zagreb, nakon govora premijera Andreja Plenkovića na Općoj skupštini UN-a.

“To pokazuje da Slovenija nije otvorena, spremna, za dijalog, barem u otvorenom trenutku. Ono što je premijer iznio pred Općom skupštinom UN-a je poznati hrvatski stav.

Nitko nije očekivao da će ga Hrvatska promijeniti. Bilo je očekivanja, neutemeljenih, u Sloveniji da će možda promjena vlasti u Hrvatskoj dovesti do promjene stajališta. No, upravo je Slovenija ta koja je prekšila arbitražni sporazum, prema tome nema nikakvih iznenađenja.

U tom kontekstu, Cerar kad kaže da neće doći u Zagreb zatvara, pokazuje da Slovenija nije za dijalog”, rekao je u petak u Saboru bivši ministar vanjskih poslova Davor Ivo Stier.

Dodaje da situaciju treba gledati i u kontekstu predizborne kampanje u Sloveniji koja se već razbuktala. Slovencima slijede predsjednički, a zatim i parlamentarni izbori u 2018.

Stier naglašava da dijalogu alternative nema, da čak i arbitri pozivaju na to da se Zagreb i Ljubljana moraju dogovoriti.

“Loša je poruka da Slovenija nije otvorena za dijalog, mislim da to prvenstveno potkopava imidž Slovenije u međunarodnoj zajednici. Hrvatska je pokazala da je spremna na rješavanje spora”, rekao je Stier.

Cerar zbog Plenkovićeva govora u UN-u otkazao posjet Hrvatskoj

facebook komentari

Nastavi čitati