Branimir Glavaš u Saboru: I pritvor je za ljude, možda budem cimer Sanaderu

0

glavaš u saboruGlavaš je jutros posjetio u Saboru Klub HDSSB-a, rekavši da je došao vidjeti kako zastupnici te stranke obavljaju svoj posao. U podne ga na zagrebačkom Županijskom sudu očekuje ročište na kojem će se odlučivati o određivanju istražnog zatvora na prijedlog DORH-a.

U Saboru nisam bio šest godina, rekao je Glavaš novinarima u Saboru te potvrdio da će ići na ročište na Županijski sud.

Na pitanje kakvu odluku suda očekuje, Glavaš je rekao: Prema mom skromnom tumačenju pravnog znanja i razmišljanja, smatram da nema nikakvih elemenata da mi se odredi pritvor, ali sud može odlučiti ovako ili onako. Kako god sud odluči, spreman sam prihvatiti odluku, pa i pod cijenu da kažu – hajde ti još malo u pritvor. I pritvor je za ljude, možda mi se dogodi – s obzirom da čujem da je Remetinec pretrpan, da nema mjesta – da mi se odredi pritvor pa me zapadne da budem cimer Sanaderu. Možda se nađemo u pritvoru i večeras.

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu odlučivat će, iza zatvorenih vrata, o zahtjevu tužiteljstva da se ponovno odredi istražni zatvor Branimiru Glavašu koji je najavio da će, iako na to nije obvezan, doći na zakazano ročište.

Glavaš je dolazak osim preko odvjetnika potvrdio i na svojoj facebook-stranici gdje je objavio da je primio poziv u svojstvu prvooptuženog te da će se pojaviti na ročištu unatoč tome što mu prijeti mogućnost ponovnog pritvaranja.

Uoči ročišta Glavaš je posjetio zastupnike HDSSB-a u Saboru.

facebook komentari