Branitelji ostali bez mirovine!

1

Danas je krenula isplata mirovina za siječanj preko Hrvatske poštanske banke i mnogi korisnici koji su u blokadi ostali su zatečeni jer nisu mogli podići novac sa svojih zaštićenih računa uz obrazloženje da su im računi ugašeni.

Prema nama dostupnim informacijama Hrvatska poštanska banka je sva svoja loša potraživanja prodala tvrtki B2 Kapital i bez obavijesti pogasila sve redovne račune blokiranih klijenata, tako da mirovinsko nije imalo gdje uplatiti novac, a FINA sukladno ovršnom nalogu transferirati ga na zaštićeni račun. Korisnici su dobili u banci upute da otvore nove račune u bankama po izboru kako bi se mogla uspostaviti redovna isplata mirovina.

O kojem se broju mirovina radi u ovom trenutku ne znamo ali sam gotovo siguran da se radi o par tisuća mirovina što znači da će biti potrebno otvoriti i toliko novih računa, a za to je potrebno vrijeme.

U ovom trenutku ne usudim se niti misliti koliko će se to vremenski odužiti, a novac je blokiranim građanima potreban jer se tu radi uglavnom o umirovljeničkoj populaciji i svi oni žive sa tisuću i nešto kuna, a neki i manje.

Zaprepašten sam činjenicom da se ovako nešto uopće može desiti i da blokirane građane u ovoj zemlji nitko ne štiti nego se naprotiv prema njima ponašaju kao prema kontejnerskim mačkama.

 

Mario Strinavić

Glavni tajnik udruge Blokirani

facebook komentari

  • kostresh

    Pravna Drzava funkcionira punom parom!
    I magla je oblik pare, hladne….