Branitelji, dokle ćemo biti “tigrovi od papira”?

  24

  U ime demokracije namnožila se četnička gamad. Svakim danom sve ih je više i sve su glasniji. Međutim, ti koji se sada predstavljaju kao “aktivisti za ljudska prava”, članovi nekakve Antifašističke lige, Documente i brojni drugi, u vrijeme hrvatskog Domovinskoga rata uglavnom su bili u “munchen divizijama”.

  kids_tiger_paper_toySada nam ti i takvi, 23 godine od početka srpske agresije, “popuju” da je rat bio “dogovoren”, da je za njega kriv prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman, da je Oluja bila sramna vojno-redarstvena akcija i tome slično. Skupina nekakvih propalica okupila se i ispred zagrebačke Katedrale i javno su protestirali što su hrvatski branitelji dočekali Junaka hrvatskog Domovinskog rata Darija Kordića s ovacijama. Ta izdajnička skupina zamjerila je i biskupima Košiću i Pozaiću što su podržali dolazak Kordića.

  Ali, dok se ova omanja skupina okuplja da usred glavnoga grada tobože odaju počast žrtvama koje su navodno pale s hrvatske strane u vrijeme rata, ni glasa od njih protiv agresora: Srba, Crnogoraca, zločinačke JNA i domaćih izdajica, u čiju skupinu možemo i njih pribrojiti. Njima nije važno tko je kome prvi ušao u dvorište, tko je agresor, a tko žrtva. Tim glumcima najvažnije je da se bore za “pravdu”, a pravda je za njih isključivo poraz na četničkoj strani. Kako su hrvatski branitelji mogli, tko im je dopustio da se brane u vrijeme rata od srpskih i inih zločinaca? Što branitelji nisu bili poput njih, poput zečeva koji su pobjegli čim se oglasio prvi pucanj? Kad su se pojavili prvi “aktivisti” koji su uvidjeli da je, zamislite, u ovom krvavom ratu, bilo žrtava i na drugoj strani?

  Teršelićkini plaćenici
  Teršelićkini plaćenici

  Tek nakon tri-četiri godine nakon agresije! Tada su uvidjeli da Hrvatska pod zapovjedništvom najvećeg Hrvata dr. Franje Tuđmana ostvaruje hrvatsku državu, da nije pala, pa su i ti “aktivisti” odmah počeli primati debele donacije pretežno iz inozemnih izvora samo s jednim ciljem- uništio sve što su hrvatski branitelji ostvarili u krvi!

  Titovi partizani nakon II. svjetskog rata progonili su sve i svakoga do početka Domovinskoga rata  koji nisu bili na njihovoj strani. Je li bilo tako ili nije? Dovoljno je bilo da vas netko prijavi da dišete “poput Staljina”, ili da ste si pustili brkove poput ovog svjetskog zločinca, odmah ste završili na robiji, na Golom otoku, Lepoglavi, ili Staroj Gradiški. Na stotine  tisuća je bilo onih koje su odmah ubili, poput psa, jer nisu bili za Tita i partiju. Sada se dobrim dijelom javljaju njihova djeca (kruška ne pada daleko od stabla) pa su se odmah uključili u “mirovne organizacije”, pričajući nam priče kako su i hrvatski branitelji bili ratni i ini zločinci, bez obzira što su se branili te da ih treba “na vrbe”. Tko je ubio, pitaju oni, nevinu obitelj Zec, tko je ubijao u Ahmićima, tko je ubijao Srbe u Vukovaru, Gospiću – pita ta sirovina. Ali, kad im kažete Hrvatska je doživjela agresiju, morali smo se braniti, oni okreću glavu, zatvaraju oči i uši, prave se većim psihičkim bolesnicima nego jesu.

  Je li bi Amerikanci ili Izraelci dozvoli da im u njihovo dvorište dođe skupina bolesnika i drži lekciju, zbog čega su ratovali u Vijetnamu, Iraku  ili zbog čega to čine u Afganistanu? Što bi učinili Izraelci i njihovi vojnici da netko u njihovu glavnom gradu svaki čas protestira zbog čega napadaju Palestinu, uhićuju njihove vođe, rastjeravaju njihove obitelji, itd., i tako redom.

  Što na sve to kažu brojne hrvatske braniteljske udruge, a poglavito one stradalničke? Navodno da ih  ukupno ima oko tisuću petsto. Taj ogromni braniteljski korpus, kako reče jedan yugonostalgičar, pretvorio se u tigra od papira i nitko ga se na žalost ne plaši! Eto, što se dogodilo nakon prve Konvencije hrvatskih branitelja u dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu? Ništa. Što se dogodilo kad su oslobođeni Drljo i Krajina, pripadnici časne Antiterorističke jedinice Lučko za navodne zločine u Gruborima?

  Ništa. Da, dogodilo se da nam je jedna četnikuša zvana Teršelič držala lekciju i objasnila da je hrvatski sud  pristran. Branitelj branitelja, za razliku od partizanskih mulaca, najradije bi utopio u čaši vode! Titovi partizani bez problema održavaju četničke fešte u Kumrovcu i drugdje, ali kad svoje obljetnice obilježavaju pobjednici Domovinskoga rata, eto ti “JNA zvezdaša” koji odmah dižu buru, jer im se pričinilo nešto crno pred očima! Oni se i dalje bore protiv fašista i ustaša, jer u protivnom njih ne bi bilo. A gdje su ti ustaše i fašisti? Pa, pobili su ih partizani, odmah nakon II. svjetskog rata, bez suda i suđenja. Sada braniteljima navodno uzimaju i dobar dio mirovina. Što je sljedeće na redu? Većina medija je pod strogom kontrolom onih koji su trenutačno na vlasti. Političari su nas “rastočili” kao vino. Što bi na sve to rekli oni koji su dali svoje živote za – Hrvatsku?

  Ako su Hrvatska i Bosna i Hercegovina, pa i Slovenija doživjeli agresiju, a jesu, onda naši dragi hrvatski i ini četnici (kako da vas drugačije nazovemo, možda njihovim sljedbenicima?) odgovorite na jedno: što je bilo prvo: kokoš ili jaje? Možda ćete na taj način bolje shvatiti (kad ste već prespavali rat) što se događalo na ovim prostorima, poglavito od Vukovara, Srebrenice, Škabrnje, Kijeva, Osijeka, Gospića, Virovitice, Knina, Karlovca, Zadra, Šibenika, pa sve do Dubrovnika.

  Što ta četnička gamad (kako da ih drugačije nazovemo) nije bila toliko glasna kad su Srbi euforično dočekivali svoje ratne zločince, ili pak kad danas uzdižu četnika Dražu Mihajlovića?

  Ili, što bi svi oni radili od nas, hrvatskih branitelja i članova naših obitelji, da smo kojim slučajem izgubili rat?

  Mladen Pavković/kamenjar.com

  facebook komentari

  • Slažem se…ali

   Dragi moj Mladene.Vi morate prvo kod sebe u Hercegovini riješiti te stvari pa tek onda kritizirati Zagreb.Pogledajte npr. portal Poskok.Ni jednoga afirmativnog teksta o tome.Kordić oslobođen svi mediji zvone na sva zvona a oni ni riječi.Srpsko orgijanje nad Hrvatima BiH pod krinkom Hercegovačkog “pravovjernog” hrvatstva gdje je normalno Hrvatsku zvati omrznutom Perecijom, ustaše prozivati za sve i sva a četnike dizati na piedestal poštenja i časti.
   Slašem se potpuno s napisanim ali i Hercegovina je dobrano navukla šajkaču..

  • Slažem se…ali

   Dragi moj Mladene.Vi morate prvo kod sebe u Hercegovini riješiti te stvari pa tek onda kritizirati Zagreb.Pogledajte npr. portal Poskok.Ni jednoga afirmativnog teksta o tome.Kordić oslobođen svi mediji zvone na sva zvona a oni ni riječi.Srpsko orgijanje nad Hrvatima BiH pod krinkom Hercegovačkog “pravovjernog” hrvatstva gdje je normalno Hrvatsku zvati omrznutom Perecijom, ustaše prozivati za sve i sva a četnike dizati na piedestal poštenja i časti.
   Slašem se potpuno s napisanim ali i Hercegovina je dobrano navukla šajkaču..

  • Bez veze

   Da li je Poskok relevantan pokazatelj hercegovačkog promišljanja?
   Ne jer tamo je polovina srpskih zakamufliranih komentatora koji žele da razjedine hrvate i podijele ih na bosanske i hercegovačke.Istina je da ne vole Hrvatsku(pereciju) i da su nijemi po pitanju Kordića.Istina je da se dive Dodiku i kažem da oni ne predstavljaju hercegovački narod kako se često vole predstaviti.Ipak neka ih.Oni su primjer kakovi možemo postati ukoliko dopustimo da nam Srbi vode politiku.Dovoljno je samo reći da su oni kao i Croatia Libertas od Pločkinića jedno vrijeme finansirani sa budžeta Republike Srpske.Da li je i danas tako, ne znam.Znam samo jedno.
   Svaki hrvat je jednako vrijedan.Ne može hrvatu hercegovcu biti bliži srbin iz RS od hrvata iz Sarajeva npr.
   Tako nas je malo da se moramo boriti za svakoga čovjeka i moramo imati max 2 stranke.Sve ostalo je propast.

   • peppermintt

    gdje završi onaj Pločkinić ?

    • Juggernaut

     Odnedavno,
     Piočkinića i udruženje mu pomaže i Republika Srpska (RS). Naime, RS je
     za Lea prošle budžetske godine izdvojio cijele tri hiljade KM. Zašto je,
     dakle, Leo potreban Miletu? Naprosto zato što Leo “kaže ono što drugi
     ne smiju”. A predsjednik Croatia Ubertasa, ali i koordinator hrvatskog
     nevladinog sektora u BiH, kaže da, recimo, “izmjena međunarodnog prava u
     slučaju Kosova daje Hrvatima u BiH neotuđivo pravo na nezavisnost u
     granicama koje je Herceg-Bosna unijela u Federaciju i BiH”. Čovjek je
     predložio da se RS i Herceg-Bosna “uzajamno priznaju i da u budućnosti
     razvijaju dobre međususjedske odnose nakon raspada BiH”

     • Svašta

      Imao je i prijedlog da HZHB bude u okviru Republike Srpske kao županija.

      • peppermintt

       to su nebuloze,
       je poznato mi je djelovanje gosp. Pločkinića .
       Prošlo svršeno vrijeme.

   • Juggernaut

    Poskok nije mjerilo niti je relevantan, niti po sadržaju niti po komentarima. potpisujem prethodni komentar

    • peppermintt

     Poskok je privatni portal. Kao takav ima pravo na osobnu slobodu i osobne stavove. S osobnim stavovima vlasnika koje on javno promovira možemo se identificirati ili ne
     U vremenu početaka javnog djelovanja Poskoka a u nedostatku drugih neovisnim medija , velika većina Hrvata se uspjevala identificirati s stavovima koje je portal promovirao.
     Kako je sve podložno mjenama tako i portal, koji je napravio zaokret.
     Danas je to, po svome predstavljanju, aktivistički portal , s izrazito jakim kolumnističkim perom N.Z.
     Hrvatima se mora osigurati neovisni medij koji će promovirati teme, stavove, rješenja života i rada Hrvata BiH . On mora imati sigurne izvore financiranja .
     Privatni mediji često izgube svoju neovisnost upravo iz problema financiranja kao jednog od uvjeta normalnog rada. Ima i posve neovisnih medija kao što je ovaj portal , jer je on rezultat volonterskog rada jedne skupine.
     Osobno ne mislim da je Poskok odraz ili mjerilo prosječnog hercegovskog stava ili promišljanja. ( pri tomu mislim na urednički pristup ne na komentare )

     • Tako je pepperminttže!

      • peppermintt

       i ja sam znala često kritizirat neke stavove Poskoka, normala svaki javni rad je podložan kritikama.
       Ali zna se tko je gazda :)))

   • peppermintt

    Ponovit ću Poskok je privatni portal, ne javni portal Hrvata u BiH , i kao takav ima pravo promovirati stavove kakvo god želi.

  • Bez veze

   Da li je Poskok relevantan pokazatelj hercegovačkog promišljanja?
   Ne jer tamo je polovina srpskih zakamufliranih komentatora koji žele da razjedine hrvate i podijele ih na bosanske i hercegovačke.Istina je da ne vole Hrvatsku(pereciju) i da su nijemi po pitanju Kordića.Istina je da se dive Dodiku i kažem da oni ne predstavljaju hercegovački narod kako se često vole predstaviti.Ipak neka ih.Oni su primjer kakovi možemo postati ukoliko dopustimo da nam Srbi vode politiku.Dovoljno je samo reći da su oni kao i Croatia Libertas od Pločkinića jedno vrijeme finansirani sa budžeta Republike Srpske.Da li je i danas tako, ne znam.Znam samo jedno.
   Svaki hrvat je jednako vrijedan.Ne može hrvatu hercegovcu biti bliži srbin iz RS od hrvata iz Sarajeva npr.
   Tako nas je malo da se moramo boriti za svakoga čovjeka i moramo imati max 2 stranke.Sve ostalo je propast.

   • peppermintt

    gdje završi onaj Pločkinić ?

    • Laktashenko Shumski Shtrumph

     Odnedavno,
     Piočkinića i udruženje mu pomaže i Republika Srpska (RS). Naime, RS je
     za Lea prošle budžetske godine izdvojio cijele tri hiljade KM. Zašto je,
     dakle, Leo potreban Miletu? Naprosto zato što Leo “kaže ono što drugi
     ne smiju”. A predsjednik Croatia Ubertasa, ali i koordinator hrvatskog
     nevladinog sektora u BiH, kaže da, recimo, “izmjena međunarodnog prava u
     slučaju Kosova daje Hrvatima u BiH neotuđivo pravo na nezavisnost u
     granicama koje je Herceg-Bosna unijela u Federaciju i BiH”. Čovjek je
     predložio da se RS i Herceg-Bosna “uzajamno priznaju i da u budućnosti
     razvijaju dobre međususjedske odnose nakon raspada BiH”

     • Svašta

      Imao je i prijedlog da HZHB bude u okviru Republike Srpske kao županija.

      • peppermintt

       to su nebuloze,
       je poznato mi je djelovanje gosp. Pločkinića .
       Prošlo svršeno vrijeme.

   • Laktashenko Shumski Shtrumph

    Poskok nije mjerilo niti je relevantan, niti po sadržaju niti po komentarima. potpisujem prethodni komentar

    • peppermintt

     Poskok je privatni portal. Kao takav ima pravo na osobnu slobodu i osobne stavove. S osobnim stavovima vlasnika koje on javno promovira možemo se identificirati ili ne
     U vremenu početaka javnog djelovanja Poskoka a u nedostatku drugih neovisnim medija , velika većina Hrvata se uspjevala identificirati s stavovima koje je portal promovirao.
     Kako je sve podložno mjenama tako i portal, koji je napravio zaokret.
     Danas je to, po svome predstavljanju, aktivistički portal , s izrazito jakim kolumnističkim perom N.Z.
     Hrvatima se mora osigurati neovisni medij koji će promovirati teme, stavove, rješenja života i rada Hrvata BiH . On mora imati sigurne izvore financiranja .
     Privatni mediji često izgube svoju neovisnost upravo iz problema financiranja kao jednog od uvjeta normalnog rada. Ima i posve neovisnih medija kao što je ovaj portal , jer je on rezultat volonterskog rada jedne skupine.
     Osobno ne mislim da je Poskok odraz ili mjerilo prosječnog hercegovskog stava ili promišljanja. ( pri tomu mislim na urednički pristup ne na komentare )

     • Tako je pepperminttže!

      • peppermintt

       i ja sam znala često kritizirat neke stavove Poskoka, normala svaki javni rad je podložan kritikama.
       Ali zna se tko je gazda :)))

   • peppermintt

    Ponovit ću Poskok je privatni portal, ne javni portal Hrvata u BiH , i kao takav ima pravo promovirati stavove kakvo god želi.

  • Bez veze
  • Bez veze