Branitelji krenuli prema Markovu trgu: Uvijek vjerni Bogu i domovini

0

Stopostotni ratni vojni invalidi, koji 11.dan prosvjeduju ispred zgrade Ministarstva obrane u Savskoj 66, danas točno u 11 sati u koloni krenuli su prema Saboru, gdje će o svojim zahtjevima razgovarati s predsjednikom Sabora i zastupnicima koji će imati prigodu iz prve ruke čuti što ih muči.

Branitelji su na središnji gradski trg došli pjevajući pjesmu ‘Zovi samo zovi’, a prije toga su hodajući Ilicom uzvikivali ‘U boj u boj’ i ‘Tražimo ostavku‘. Građani su ih pozdravljali i mahali, a pozdravu braniteljima pridružile su i dvije turistkinje iz Kine.

Branitelji nose transparente s natpisima: ‘100% za Hrvatsku’ i ‘Uvijek vjerni Bogu i domovini’

Krenula je kolona u kojoj je oko 1000 hrvatskih branitelja i invalida Domovinskog rata. Pošli su prema Saboru gdje će ih primiti predsjednik Sabora Josip Leko te predstavnici saborskih odbora

Gradska organizacija HSP dr. Ante Starčević pruža bezuvjetnu potporu braniteljima, koji prosvjedom ispred Ministarstva branitelja u Zagrebu traže smjenu ministra Predraga Matića, njegove zamjenice Vesne Nađ i pomoćnika Bojana Glavaševića te da se donese Ustavni zakon o pravima branitelja.

– Otkako je sjeo u ministarsku fotelju, našao je lijek za uspješno liječenje od PTSP-a. Do tada je, naime, i sam primao mirovinu na osnovu PTSP-a zadobivenog  u Domovinskom ratu, a onda ju je zamrznuo zbog izdašnije ministarske plaće, poručuju iz stranke…. (VL)

vjerni bogu i domovini

facebook komentari