Pratite nas

Reagiranja

Branitelji traže objavu nalaza revizije HAVC-a: Sve sudionike kriminala procesuirati

Objavljeno

na

Koordinacija udruga hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata obratila se danas priopćenjem za javnost koje prenosimo u cijelosti:

Suočeni sa pokušajem prikrivanja NEGATIVNOG NALAZA DRŽAVNOG UREDA ZA REVIZIJU O HAVC-u, te opetovanim neistinama iznesenim od strane sadašnjeg ravnatelja HAVC-a i bivše članice UO, sadašnje ministrice kulture, obraćamo se cijeloj javnosti, predsjednici države, predsjedniku Vlade, predsjedniku Sabora, svim saborskim zastupnicima sa zahtjevom da se taj, najnegativniji nalaz u povijesti DRŽAVNOG UREDA ZA REVIZIJU ODMAH JAVNO OBJAVI, da se odmah razriješi ravnatelja HAVC-a te da se SVI SUDIONICI U KRIMINALU U HAVC-u RAZRIJEŠE I PROCESUIRAJU!

Naime, taj ORIGINALNI NALAZ DRŽAVNOG UREDA ZA REVIZIJU o HAVC-u završen je još u studenom 2016. te poslan u HAVC i još nekoliko adresa!

Na njemu je radilo više ljudi, a vidjelo ga je, kopiralo i citiralo njih više desetaka .

Činjenica kako se netko u ovoj Državi usudi manipulirati sa Državnim uredom za reviziju, tijelom koje je odgovorno samo Hrvatskom saboru, nadilazi i najveće drskosti i bezobrazluke do sada!

Od tada do danas traje proceduralna igra skrivanja tog strašnog dokumenta i pokušaji zainteresirane klike koja iz HAVC-a protuzakonito izvlači milijune kuna javnog novca u privatne džepove da ga nekako sakriju dok ga vjerojatno ne prerade i ublaže, a sve kako bi nekako izbjegli smjenu i procesuiranje ravnatelja HAVC-a te političku i drugu odgovornost bivše članice UO, sada ministrice kulture Nine Obuljen.

Jasno je da Hribar nakon ovog zadnjeg skandala napokon odlazi, ali nam je krajnje nejasno zašto ministrica kulture još jednom pokušava obmanuti javnost, da ne zna ništa o tome kako je nalaz DRŽAVNOG UREDA ZA REVIZIJU o HAVC-u toliko negativan, kako je u njemu pobrojano desetine najtežih kršenja zakona i i protuzakonitih milijunskih isplata, kada desetine svjedoka mogu potvrditi kako je gospođa ministrica taj NAJGORI NALAZ DRŽAVNE REVIZIJE U HRVATSKOJ POVIJESTI, ne samo vidjela nego se na zahtjev Hribara uključila u pokušaj njegovog prikrivanja i pritisaka da se taj nalaz preradi kako ne bi izazvao ne samo Hribarovu smjenu, nego i njen odlazak sa mjesta ministrice.

Upravo taj NEGATIVNI NALAZ O HAVC-u, NIJE SMIO IZAĆI U JAVNOST, PRIJE NEGO HRIBAR U NOVI UPRAVNI ODBOR HAVC-a POSTAVI SVOJE LJUDE UZ POMOĆ MINISTRICE OBULJEN.

Hribar, po običaju drsko i ne naročito pametno iznosi neistine i vrijeđa. Pozivamo tog financijera i promotora antihrvatskih pamfleta i prvaka u činjenju kaznenih djela, da naprosto na stranicama HAVC-a JAVNO OBJAVI NEGATIVNI NALAZ DRŽAVNOG UREDA ZA REVIZIJU, baš onaj koji je primio još krajem studenog 2016.! Neka uz njega objavi i svoju nemuštu obranu na 49 stranica teksta u kojoj pokušava nekako obraniti zašto je kršio hrvatske zakone, izvlačio milijune kuna u privatne džepove, ponovo protuzakonito financirao producente antihrvatskog pamfleta „15 minuta-masakr u Dvoru, protuzakonito dodjeljivao milijune kuna članovima UO HAVC-a , svojoj obitelji, itd.itd…

Stoga Koordinacija udruga hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata upozorava odgovorne ali i hrvatsku javnost kako se preko slijedećih pojavnosti ne može i ne smije olako prijeći nego je potrebno odmah sankcionirati odgovorne.

1. Hribara i njegovu kriminalnu kliku smetaju “zviždači” iz Ministarstva kulture, HAVC-a i Državnog ureda za reviziju, hrvatski građani koji odbijaju sudjelovati u pokušaju skrivanja nalaza Državnog ureda za reviziju o HAVC-u.

2. Aktualna ministrica kulture se uključila u skrivanje i pokušaj prerade NEGATIVNOG NALAZA DRŽAVNOG UREDA ZA REVIZIJU O HAVC-u, jer je ona u to vrijeme bila član UO HAVC-a, a u kampanji za svoje postavljenje kao ministrice kulture višekratno je obmanjivala javnost kako je u HAVC-u SVE U REDU (pamtimo njene riječi „HAVC je najbolja kulturna reforma“). Činjenica je kako u HAVC-u baš ništa nije u redu!

3. Nalaz Državnog ureda za reviziju o HAVC-u smo vidjeli zahvaljujući baš tim hrvatskim građanima “zviždačima” koje tako vulgarno vrijeđa prijavljeni počinitelj više desetaka kaznenih djela Hrvoje Hribar.
4. Nalaz Državnog ureda za reviziju o HAVC-u je, prema riječima osoba koje su radile stotine revizija, NAJNEGATIVNIJI NALAZ IKADA, U POVIJESTI HRVATSKE DRŽAVE! Za svoju posljedicu ima, ne samo trenutačnu smjenu ravnatelja HAVC-a i svih odgovornih, nego i njihovu kaznenu odgovornost!

5. Nalaz Državnog ureda za reviziju o HAVC-u je završen još u studenom 2016. godine! Poslan je u HAVC nakon čega je nastala panika najširih razmjera. Nakon njega Hribar intenzivno obilazi kandidate za novi Upravni odbor HAVC-a, koje će on predložiti preko raznih udruga, a ministrica Obuljen samo potvrditi. Novi UO HAVC-a treba nekako zadržati Hribara na mjestu ravnatelja HAVC-a, bez obzira što je najuporniji recidivist u počinjenju kriminalnih djela u Hrvatskoj, baš takav Upravni odbor koji će nekako pokušati prikriti najteži kriminal i pranje novca u HAVC-u. Da je NEGATIVAN NALAZ DRŽAVNOG UREDA ZA REVIZIJU o HAVC-u izašao u javnosti i po zakonu proslijeđen u Sabor RH, to se nikako, baš nikako ne bi moglo dogoditi. Sama činjenica da Hrvoje Hribar, što je i sam naveo u svom primitivnom odgovoru, zna tko se prijavio na natječaj za UO HAVC-a, i ne samo da zna, već i odlučuje o tom izboru, a ne kako je u Zakonu o audiovizualnim djelatnostima navedeno da ministrica kulture bira članove UO HAVC-a, dovoljna je da bi se shvatio začarani krug koruptivnog Hribarovog lanca, jer on, a ne ministrica, što je suprotno zakonu, odabire članove UO HAVC-a, koji onda njega ponovo odabiru za ravnatelja.

6. Hribar i ministrica kulture, kao uigran tandem i zajedno zainteresirani za skrivanje i “preradu” NEGATIVNOG NALAZA Državnog ureda za reviziju o HAVC-u, su se upustili u nešto što se nitko, baš nitko do sada nije usudio. U pokušaj manipulacije DRŽAVNIM UREDOM ZA REVIZIJU!

7. Ministrica kulture u prikrivanju najtežeg kriminala, kako bi izbjegla svoju političku odgovornost i smjenu – jer je javnost prilikom postavljenja obmanjivala da je poslovanje HAVC-a zakonito(!!!???), upušta se u lobiranje na svim stranama da se nalaz Državne revizije nekako ublaži, preradi, odnosno da HAVC uspije u NEGATIVAN NALAZ nekako ugraditi svoja “objašnjenja” zašto je kršio hrvatske zakone, prao novac, ponovo financirao one koji su producirali i distribuirali antihrvatske pamflete. Ministrica u međuvremenu imenuje novi Upravni odbor koji je predložio Hribar.

8. Sada je jasno zašto Hribar bjesni i primitivno vrijeđa one koji neće dopustiti da on i kriminalna klika zaustave NEGATIVAN NALAZ DRŽAVNOG UREDA ZA REVIZIJU i njegovu “preradu”, njegovu „2.0 verziju“ koja bi mu omogućila da i dalje pljačka i krade!

9. Organizirani pritisci na Državni ured za reviziju, pokušaji plašenja ljudi koji su radili na NEGATIVNOM NALAZU o HAVC-u, pokušaji potplaćivanja, pozivanja na razgovore na visoke političke adrese – uspjeli su zakratko zaustaviti objavljivanje. Ali tome je sada kraj!

10. Mi sada javno pozivamo Državni ured za reviziju da se odupre pritiscima i da odmah javno objavi ORIGINALNI, NEPRERAĐENI NALAZ o HAVC-u, baš onaj koji je završen u studenom 2016. i poslan u HAVC.

11. Također javno pozivamo sve djelatnike Državnog ureda za reviziju, HAVC-a, Ministarstva kulture da medijima pošalju originalni, neprerađeni NEGATIVNI NALAZ DRŽAVNEOG UREDA ZA REVIZIJU o HAVCU čije kopije imaju, kako Netko u ovoj Državi ne bi pomislio da može raditi to što radi!

12. Pozivamo sve da usporede ORIGINALNI NEGATIVNI NALAZ sa onim koji sada pokušavaju preraditi.

13. Opetovano pozivamo DORH, USKOK i MUP RH, sada kada su javno upoznati, da zatraže ORIGINALNI NALAZ DRŽAVNOG UREDA ZA REVIZIJU o HAVC-u, završen u studenom 2016. i na temelju toga i svih dosadašnjih dokumenata i prijava podignu kaznene prijave i pokrenu procese protiv svih odgovornih te zatraže povratak opljačkanih sredstava iz državnog proračuna

14. Zahtijevamo od Hrvatskog sabora osnivanje istražnog povjerenstava za HAVC i ovaj drski pokušaj manipulacije Državnim uredom za reviziju.

15. Zahtijevamo od predsjednika Vlade RH gospodina Plenkovića da, sukladno javnom traženju i obećanju, sankcionira i razriješi dužnosti sve odgovorne za slučaj HAVC kao i za slučaj prikrivanja i pokušaja “prerade” NEGATIVNOG NALAZA DRŽAVNOG UREDA ZA REVIZIJU o HAVC-u!

Pozivamo cijelu javnost i sve medije da taj Nalaz zatraže od HAVC-a, Ministarstva kulture i Državne revizije i da ga objave, kako bi napokon baš svima bilo jasno i dostupno.

Zagreb, 15.siječnja 2017.godine

Zorica Gregurić
Dragovoljka Domovinskog rata

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Ivica Todorić: Aktivaciju zakona potpisao sam pod ucjenom i prijetnjama

Objavljeno

na

Objavio

Ivica Todorić oglasio se u petak objavom na svojem novom blogu koji je otvorio danas i na kojem će idućih dana objavljivati tekstove na dnevnoj bazi.

U priopćenju Todorić prijeti da će poduzeti sve pravne korake koji su mu na raspolaganju kako bi dokazao da je donošenje lex Agrokor bilo neustavno i usmjereno prema nacionalizaciji privatne imovine. Za njega je to slučaj otimanja privatnog vlasništva kakav nije zabilježen u suvremenoj Europi.

Tvrdi i da su on i Uprava Agrokora potpisali aktivaciju zakona “pod ucjenom, prisilom, prijetnjama, manipulacijama zakonskim odredbama i neviđenim medijskim linčem”. Navodi i da su protiv Agrokora pokrenute brojne sudske tužbe, da je prihod pao za oko 20 posto, a sinergije koje vrijede milijarde nesmiljeno se uništavaju.

Priopćenje donosimo u cijelosti.

Nakon nevjerojatnih događaja oko Agrokora po prvi put izlazim u javnost s činjenicama vezanim uz kompaniju i mene osobno. Vjerujem kako se očekuje da ću rasvijetliti sve događaje, a upravo mi je i cilj da u narednim danima i tjednima baš niti jedno pitanje ne ostane neodgovoreno. Razlog mojeg dosadašnjeg neistupanja u javnosti je želja da ne učinim nikakvu štetu Agrokoru, zaposlenicima, investitorima niti drugim dionicima dok s timom pravnih, financijskih i drugih stručnjaka ne utvrdim  činjenice oko ovog, pokazat će se, najvećeg skandala u novijoj hrvatskoj povijesti.

Na početku 2017. godine, kad smo Agrokor vodili moj management i ja, kompanija je imala čvrst plan za napredak i uspješan rast te isplatu vjerovnika u skladu sa zakonskim obvezama. To je bila politika Agrokora i svih desetljeća postojanja i uspješnog poslovanja.

Vlada Republike Hrvatske u to vrijeme povlači političke poteze želeći steći kontrolu nad Agrokorom kroz, očito, unaprijed pripreman plan. Ciljano širenje dezinformacija i negativnih glasina kroz izjave najviših dužnosnika zakonodavne i izvršne vlasti tijekom prvih mjeseci 2017. godine destabiliziralo je Agrokor. Lažima i manipulacijama Vlada u zabludu dovodi i cjelokupnu javnost.  Služeći se konstrukcijama, te potpuno neprimjerenim medijskim djelovanjem, stvoren je okvir za pridobivanje političkih saveznika. Umjesto činjenica i istine Agrokor su htjeli prikazati kao slučaj Parmalat sugerirajući otuđenje ogromnih suma novaca, no danas, sedam mjeseci kasnije, slučaja Parmalat nema.

Cilj takvog djelovanja najviših dužnosnika Vlade i Sabora, kroz izravni politički intervencionizam, bio je donošenje neustavnog zakona  Lex Agrokor i nacionalizacija privatne imovine, a ovakav slučaj otimanja privatnog vlasništva nije zabilježen u suvremenoj Europi. Ja i Uprava Agrokora potpisali smo aktivaciju zakona, a sada posebno naglašavam, pod ucjenom, prisilom, prijetnjama, manipulacijama zakonskim odredbama i neviđenim medijskim linčem.

Gdje su drugi rušili, mi smo gradili mostove – ulagali smo MILIJARDE – kako u Hrvatsku, tako i u susjedne zemlje, opremali ljude najmodernijim znanjima i tehnologijama. Gdje su političari svojim nedjelovanjem i neznanjem raseljavali stanovnike, mi smo stvarali pretpostavke za ostanak i prosperitet uspješnih i zadovoljnih ljudi, svojih na svome.

U našem ambicioznom razvoju, uvijek smo se, kao i brojne druge tvrtke, osobito u tranzicijskim zemljama, susretali s izazovima. Međutim, uvijek smo ih i uspješno rješavali. Početkom 2017. g niti jedan izvanredni događaj nije bio prisutan u poslovanju Agrokora. Dapače,  stajali smo bolje nego ranije i imali velike perspektive.

Naši su rezultati mjerljivi, a mjerljivi su i rezultati izvanredne uprave koja danas upravlja otetom kompanijom.

Pod izvanrednom upravom značajan dio Agrokorove imovine je blokiran i izgubljena je kontrola nad dijelom operacija u susjednim zemljama. Protiv Agrokora su pokrenute brojne sudske tužbe koje prijete ukupnoj stabilnosti i održivosti kompanije. Prihod je pao za otprilike 20% , a sinergije, u koje su uložene, a i koje vrijede milijarde, se nesmiljeno uništavaju. Izvanredna uprava dobavljače tretira nejednako. Agrokor je opterećen nepotrebnim i nelegalnim kreditom, koji su za sebe dizajnirali strvinarski fondovi, a založena je i sva ključna strateška imovina, i to trustu Madison Pacific ltd sa sjedištem u Hong Kongu.

Ako se ovakvo stanje nastavi svi će vjerovnici, osim Ramljakovih povlaštenih fondova, njemu bliskih dobavljača, partnera, savjetnika i suradnika izgubiti ogromne vrijednosti. To je prava istina. Sve ostalo su laži i obmane izvanredne uprave i njezinih političkih sponzora, što će budućnost i činjenice vrlo brzo pokazati.

U trenutku kada je Agrokor napadnut najprljavijom političkom i medijskom kampanjom u povijesti naše zemlje, Vlada Republike Hrvatske nije, kao što to čine vlade svih svjetskih država, od SAD-a do Njemačke, nije podržala svoje ključne industrije i najvećeg poduzetnika. Dapače, Vlada je bila ključni sudionik te kampanje i provoditelj protuustavne i nezakonite nacionalizacije, koja će, uvjeravam vas (pokazat će vrijeme), po posljedicama za hrvatsko gospodarstvo i industriju biti ravna veleizdaji.

Danas se kula od karata, koju su lažima izgradili Martina Dalić, Ante Ramljak i njihovi partneri i pomagači, ruši.

Ostaju još bilance Agrokora i njegovih društava u kojima izvanredna uprava na čelu s Antom Ramljakom konstrukcijama i pritiscima omogućuje ljudima iz fonda Knigthead da direktno upravljaju i manipuliraju bilancama. To čine kako bi stvorili pretpostavke za stjecanje  stotina milijuna eura nepripadajuće financijske koristi.  Agrokorove milijarde doista su izgubljene. No ne mojom, niti krivnjom  mojih suradnika, nego vladinim aktivnostima uoči i nakon donošenja  Lex Agrokora. O tome  ću uskoro javno govoriti.

Građani Hrvatske i regije uvjerit će se da je nacionalizacija Agrokora koju je dizajnirala Vlada politički projekt koji je u potpunoj suprotnosti s interesima Republike Hrvatske.

Vladinom odlukom o nacionalizaciji Agrokora prouzročene su dalekosežne gospodarske i financijske štete koje se već mjere u mlijardama kuna. Uništava se industrija i njezina tržišna pozicija u Europskoj uniji. Hrvatska i regija pritom gube sinergijske učinke u EU. Takve odluke Vlade Republike Hrvatske zemlju  su uvukle u poziciju visokog društvenog i političkog rizika za što neće moći izbjeći odgovornost jer iza svakog protupravnog otimanja, iza svakog kriminala, uvijek stoje pojedinci s konkretnim imenima i prezimenima.

Stoga ću u narednom vremenu, a u cilju zaštite vrijednosti ulaganja u Agrokor, radnih mjesta i gospodarstava država u kojima poslujemo te svih naših dionika, pokrenuti sve pravne radnje koje su mi a raspolaganju, kako u Hrvatskoj, tako i pred međunarodnim tijelima. Pritom ću javnim istupima i objavom relevantnih dokumenata u potpunosti razotkriti spregu politike, privatnih interesa čelnika fondova i važnih ljudi iz samog Agrokora, a koja je stvarni razlog donošenja neustavnog Lex Agrokora.

Ivica Todorić na svojoj je službenoj stranici kasno popodne objavio i kako podržava osnivanje saborskog istražnog povjerenstva za Agrokor. Zasad je uz tu objavu navedeno samo kako će uskoro o tome pisati opširnije

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

Tuđman o prisluškivanju iz BiH: “Oni naprosto ne žele uspostaviti prijateljske odnose s Hrvatskom”

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Hrvatske Ranko Ostojić u četvrtak je izvijestio javnost kako je to tijelo zatražilo očitovanje sigurnosno-obavještajnih-agencija vezano uz navodno prisluškivanje hrvatskih dužnosnika od strane BiH.

“Odbor je zatražio očitovanje Obavještajno-sigurnosna agencija (OSA) i očitovanje hrvatskih sigurnosno-obavještajnih agencija vezano za izjave ministra sigurnosti BiH o tome da se prisluškuju dužnosnici Republike Hrvatske.

To je bio i povod za traženje dodatnog izvješća ima li takvih slučajeva i s drugim zemljama i imat ćemo zatvorenu sjednicu odmah po primitku očitovanja naših sigurnosnih službi”, rekao je Ostojić, javlja Dnevnik.hr.

“Nedopustivo je da se dogodi, a pogotovo da netko tako javno navodi, da se prisluškuju dužnosnici. Bez obzira na opravdanje i kasnije demantije tražimo da naše sigurnosne službe izvijeste ovaj Odbor o tome što se konkretno događa i koje su mjere poduzete s naše strane. Mislim da na to treba imati adekvatan odgovor i izvršna vlast”, kazao je Ostojić.

Agrokor i širenje HEP-a, ali i odnosi hrvatske vlade i mađarskog mol-a, teme su koje, piše tjednik, zanimaju tajnu službu susjedne države. Miroslava Tuđmana, brinu izjave koje stižu iz BiH.

“Prvi zaključak koji se može izvući jest da se tamo radi po interesima pojedinih grupacija ili političkih opcija”, smatra Miroslav Tuđman iz HDZ-a.

Hrvati u BiH, jedno su od ključnih vanjskopolitičkih ciljeva vlade Andreja Plenkovića. U toj je zemlji bio već nekoliko puta pa ovakvi postupci tajne službe BiH, za Tuđmana, su jasna poruka.

Podsjetimo, mediji u BiH su prenijeli u srijedu riječi ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića koji je potvrdio da je Obavještajno-sigurnosna agencija (OSA) BiH, u skladu sa zakonima i Ustavom BiH, prisluškivala određene hrvatske dužnosnike s ciljem zaštite ekonomskih interesa BIH i njenih građana.

facebook komentari

Nastavi čitati