Branko Bačić: Od ranih 90-ih i dr. Franje Tuđmana HDZ nije bio ovako snažan!

10

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić odgovarao je jučer na pitanja novinara u Hrvatskom saboru. Donosimo njegove ključne poruke:

O NOVOJ MINISTRICI

Početkom idućeg tjedna, predsjednik Vlade RH Andrej Plenković trebao bi na saborskom Odboru za vanjske poslove i Odboru za europske poslove predstaviti novu ministricu vanjskih i europskih poslova Mariju Pejčinović Burić, nakon čega bi odmah Hrvatski sabor i glasovao o povjerenju na plenarnoj sjednici.

Siguran sam da će gospođa Pejčinović Burić kao nova ministrica sjajno obavljati svoj posao i da ćemo nastaviti s uspjesima u jednom, rekao bih, mirnom razdoblju koje je pred Vladom.

Još ovog tjedna trebali bi se pak rekonfigurirati saborski odbori, tj. predsjednička i potpredsjednička mjesta koja još nisu usklađeni s novom parlamentarnom većinom.

O SNAZI HDZ-a

HDZ je nakon parlamentarnih i lokalnih izbora pokazao da je daleko najjača politička stranka. Predvodimo vladajuću većinu u Saboru, imamo 19 ministara i premijera, imamo 13 župana, upravljamo sa 62 grada i 204 općine… Od ranih 90-ih i dr. Franje Tuđmana HDZ ovako nije bio snažan! Stoga ostavka g. Stiera nikako neće i ne može, kako neki priželjkuju, utjecati na jedinstvo unutar naše stranke.

O SURADNJI SA STIEROM

G. Stier u svojoj je izjavi naglasio da daje punu podršku predsjedniku Vlade i HDZ-a, pa ni po čemu ne mogu iščitati da, kako tvrdite, kani napustiti HDZ ili se kandidirati za predsjednika stranke.

Poštujem odluku g. Stiera – njegovo je pravo ocijeniti kako može najbolje politički djelovati – no po meni je ostavka bila nepotrebna. Veselim se našoj suradnji u Klubu HDZ-a, zajedničkoj podršci radu predsjednika Vlade i Vlade u cjelini te svjedočenju kršćanskih načela!

facebook komentari

 • Istina

  Pored ovakvog HDZ-a Hrvatskene bi ni bilo. Uspoređivati ovaj HDZ s onim u vrijeme Tuđmana nije na mjestu. Puno je važnija kvaliteta nego kvantiteta.

 • HISTrion

  Ovaj se korčulanin umislio.
  Laže li ga, brate LAŽE.

  • Maks

   Sve istina kao dokaz dovoljno prebrojati HDZove zastupnike, uvjet je znati brojati:))

 • Dusko Besenic

  Ovo je jedna od rijetkih pozitivnih stvari proisteklih iz pojave ovako negativnog političara kakav je drug Plenković,što će uz njega,takvog kakav je,isplivati na površinu i deklarirati se i sav ostali ološ iz te stranke,među koje spada i ovaj jad od Bačića! ZA SADA vidimo da su se iz tako velike stranke kao časni ljudi izdvojili Esih,Glasnović(bili uz HDZ!) i Hasanbegović,kada saznamo prave motive možda ćemo moći ubrojati i Stiera,a izgleda da će im se pridružiti i Miro Kovač! To je premalo,pa iako je iz samog vrha stranke,a šta se događa u najširem članstvu,to nemamo prilike sznati,jer se ne može nigdje pročitati ni jedna riječ,a simpatizeri i glasači HDZ-a već masovno pokazuju raspoloženje i mišljenje na mnogim portalima i na facebook-u! Koliko bi nedavno bili prijevremeni izbori najbolji za HDZ,sada to više nije slučaj i drug Plenković,svjestan toga,sada će nastojati svim silama održati cijeli mandat,jer zna da će HDZ doživjeti debakl na izborima čime je ispunio zadatak zbog kojega su ga i ugurali na čelo HDZ-a i za Premijera! Mislim da će dobiti sve pohvale i najviše ocjene od svojih gazda i nalogodavaca! Inače,’ko je..e glupi HRVATSKI narod?!

 • miro

  A što reći o ovome neukom tipu koji ne zna ni govorit.kada ga čujem i vidim mislio bih da je iz druge države ,regija bliža.PREDSJEDNICI VLADA PADAJU,PREDSJEDNICI DRŽAVA SE SMJENJIVAJU A NJEMU UVIJEK STOPALA VIRE IZ G.ZICE.jA NE ZNAM KOJE ON PREFERANSE IMA NEGO DA POVLAĐIVA GLAVNIM IZNAD SEBE ,A TAKVIH JE 80% u HDZu. On se hvali sa ovom lakrdijom od stranke ,da je takav bio predsjednik TUĐMAN i HDZ 1991 nikad Hrvatsku ne bi imali,ali tom tipu nije bitno glavno da on pliva u takvim vodama.Bože sačuvaj nas od sotone i ovakvih tipova.

  • Maks

   Dobar je Bacic, bilo ga je lijepo gledati u saboru kako brani Karamarka protiv lazljivca Bulja i Ivana Pernara. Mogu ti dati video.

   • miro

    Pa kažem ja da je on za svakoga tko mu je nadređeni ,svakom se uvuče u .uzicu,prije Sanaderu pa Karamarku a sada Plenkoviću. Takav je čovjek ,on je samo sebi bitan i da bude pri vrhu.

    • Maks

     Karamarka je branio u vrijeme Plenkovica, nedavno prije dva tri mjeseca nije ga se bojao. Izrezao sam tih par minuta od snimke sjednice mogu ti postaviti.

 • Argus Panoptes

  Pa zašto nisu išli na izbore kad su toliko jaki.Nisu oni jaki,oporba je u komi ali sada više nije ni važno,ideološki su izjednačeni.Trabunjanje o Tuđmanovom HDZ-u od strane Bačića i kompanije je u najmanju ruku halucinacija.

 • Maks

  Plenkovic odkantao udbasku cupriju, lustrirao HNS, danas izletili Novokmet i Mirjana Rakic, frustrirana nostalgicarska desnica na aparatima:)))