Pratite nas

Komentar

Branko Bačić: Od ranih 90-ih i dr. Franje Tuđmana HDZ nije bio ovako snažan!

Objavljeno

na

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić odgovarao je jučer na pitanja novinara u Hrvatskom saboru. Donosimo njegove ključne poruke:

O NOVOJ MINISTRICI

Početkom idućeg tjedna, predsjednik Vlade RH Andrej Plenković trebao bi na saborskom Odboru za vanjske poslove i Odboru za europske poslove predstaviti novu ministricu vanjskih i europskih poslova Mariju Pejčinović Burić, nakon čega bi odmah Hrvatski sabor i glasovao o povjerenju na plenarnoj sjednici.

Siguran sam da će gospođa Pejčinović Burić kao nova ministrica sjajno obavljati svoj posao i da ćemo nastaviti s uspjesima u jednom, rekao bih, mirnom razdoblju koje je pred Vladom.

Još ovog tjedna trebali bi se pak rekonfigurirati saborski odbori, tj. predsjednička i potpredsjednička mjesta koja još nisu usklađeni s novom parlamentarnom većinom.

O SNAZI HDZ-a

HDZ je nakon parlamentarnih i lokalnih izbora pokazao da je daleko najjača politička stranka. Predvodimo vladajuću većinu u Saboru, imamo 19 ministara i premijera, imamo 13 župana, upravljamo sa 62 grada i 204 općine… Od ranih 90-ih i dr. Franje Tuđmana HDZ ovako nije bio snažan! Stoga ostavka g. Stiera nikako neće i ne može, kako neki priželjkuju, utjecati na jedinstvo unutar naše stranke.

O SURADNJI SA STIEROM

G. Stier u svojoj je izjavi naglasio da daje punu podršku predsjedniku Vlade i HDZ-a, pa ni po čemu ne mogu iščitati da, kako tvrdite, kani napustiti HDZ ili se kandidirati za predsjednika stranke.

Poštujem odluku g. Stiera – njegovo je pravo ocijeniti kako može najbolje politički djelovati – no po meni je ostavka bila nepotrebna. Veselim se našoj suradnji u Klubu HDZ-a, zajedničkoj podršci radu predsjednika Vlade i Vlade u cjelini te svjedočenju kršćanskih načela!

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Komentar

Željka Markić: Je li Srećković iskoristio Bet Israel za blaćenja Hrvatske uoči dolaska izraelskog ministra obrane?

Objavljeno

na

Objavio

Je li Srećković iskoristio Bet Israel za blaćenja Hrvatske uoči dolaska izraelskog ministra obrane?

Aleksandar Srećković jučer je dostavio Hini priopćenje u ime židovske zajednice Bet Israel u kojem zbog sudskog poništavanja komunističke osude na smrt poznatog hrvatskog intelektualca i predsjednicka Matice Hrvatske ( iz 11. mj.1945) optužuje Hrvatsku za “kapilarno širenje ustaštva”.

Kad sam jučer vidjela kako Hina revno prenosi njihovo priopćenje – pitala sam se “zašto su to plasirali baš danas?”.

Naime, Županijski je sud u Zagrebu na zahtjev udruge U ime obitelji i Matice Hrvatske rehabilitirao Filipa Lukasa još 20.07, prije 2 mjeseca. Kad sam jutros vidjela da je Hrvatsku po prvi put posjetio izraelski ministar obrane Avigdor Lieberman – bilo mi je jasno.

Srećkovićev politički pamflet, objavljen je 2 mjeseca nakon rehabilitacije Nole, a jedan dan prije posjeta izraelskog ministra – a ponovio je laži o Filipu Lukasu koje su izašle iz propagandne tvornice Titove Jugoslavije – iste one koja je širila laži o Židovima koje je nakon rata poticala da se iz Hrvatske isele u Izrael, pri tom zadražavajući svu pokretnu i nepokretnu imovinu ljudi koji su preživjeli Holokaust.

Rukopis je poznat, odabir trenutka plasiranja laži jasan. Još ostaje otvoreno – je li Srećković iskoristio Bet Israel ili se oni slažu s njegovim pozicijama te koja je uloga Hine u plasiranju kleveta o Hrvatskoj u obliku reakcije na vijest staru 2 mjeseca.

Damir Krstičević: Hrvatska ima prilike učiti od najboljeg na području obrane i sigurnosti

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

BOROVO SELO: OSVANULA PORUKA NA MAUZOLEJU ZLOČINCA VUKAŠINA ŠOŠKOČANINA!

Objavljeno

na

Objavio

BEZ KOMENTARA – BOROVO SELO: OSVANULA PORUKA NA MAUZOLEJU ZLOČINCA VUKAŠINA ŠOŠKOČANINA!

“Grobovi u žitu vjekovima klet će, zaboravit nikad neće ih Hrvati!”

PITANJE ZA HRVATSKU VLADU: Kada će te ukloniti spomenik četničkom koljaču koji je organizirao masakr 12 hrvatskih redarstvenika?! Nije li neprimjereno da tako blizu mjesta zločina bude spomenik zločincu?

(P.S. Upravo ovakve “argumente” koristili ste prilikom uklanjanja ploče HOS-a u Jasenovcu, komentirao je Velimir Bujanec)

facebook komentari

Nastavi čitati