BRAVO RADMANE!?

0

Na današnji dan je obljetnica početka Vojno redarstvene akcije “Maslenica – 93″. Dvadeset druga obljetnica operacije koja je označila početak kraja okupacije Republike Hrvatske. Dan kada je  i fizički spojena  sjeverna i južna Hrvatska. Dan kada je  od  hrvatske obale otklonjena ugroza  presijecanja i dijeljenja Hrvatske. Početak operacije u kojoj je živote izgubilo 127 branitelja, a nekoliko stotina ih je ranjeno, piše u priopćenju Povjerenstvo za  medije HSP-a.

radmanOčekivali smo  u najgorem scenariju  da će i nacionalna  TV kuća, Hrvatska radio televizija ovaj datum obilježiti  bar neznatnim prigodnim  programom koji svekoliku hrvatsku  javnost podsjeća na ovaj datum u našoj ne tako davnoj  prošlosti.

Očekivali smo da će se na ovaj datum emitirati bar neki dokumentarac koji će i nove mlade naraštaje Hrvata upoznati s tim razdobljem u kojem su sudjelovali njihovi  očevi. Razobljem preokreta u Domovinskom ratu kojeg je ionako premalo na  Hrvatskoj televiziji, bilo da se radi o razgovornim emisijama, dokumentarcima ili filmovima.
Osim protokolarnih vijesti u informativnom programu na kanlima HTV-a  ništa o “Maslenici – 93″.
Istina, očekivali jesmo, ali iznenadili se nismo budući znamo tko  je ravnatelj Hrvatske televizije.

Nastavi li se ovaj trend ne bi bilo ništa čudno da  Hrvatska televizija zaboravi i  VRO “OLUJA”  i da je ne spomene. Ništa nas više ne može iznenaditi.

Nakon ovog “gafa” kao jedino rješenje nameće se ono što bi jedino bilo moralno.
Gospodine Radman dajte ostavku na mjesto na kojem sjedite stoji u priopćenju Povjerenstva za medije HSP-a.

[ad id=”40551″]

Drago Marković

facebook komentari