Pratite nas

Zanimljivosti

Britanski Guardian svrstao Hrvatsku u svoju listu najvrućih destinacija za 2015!

Objavljeno

na

Iako ovo nije prvi put da strani mediji Hrvatsku svrstavaju u svoje liste najpoželjnijih destinacija za odmor, takve liste uvijek su vrijedne spomena.

Jedna od najnovijih je i ona od britanskog dnevnog lista The Guardiana koji je našu zemlju svrstao u svoju listu top 40 najvrućih destinacija koje vrijedi posjetiti u 2015. godini.

Podsjetimo,  još 2010. godine The Guardian je Hrvatsku proglasio četvrtom najatraktivnijom turističkom destinacijom u Europi.

“Tražite li inspiraciju za ovogodišnji odmor? Za vas smo izabrali 40 vrućih destinacija za 2015., a svaka od njih nudi vam svježe razloge zbog kojih biste ih trebali posjetiti ove godine, bilo da je riječ o jeftinijim letovima, novim hotelima, događajima ili festivalima”, piše The Guardian koji je
kratku priču o Hrvatskoj započeo tvrdnjom kako je popularna “Igra prijestolja” učinila mnogo za hrvatski turizam, no i to da će se proces promicanja turizma nastaviti i u 2015. godini kada peta sezona započinje s emitiranjem.

Britanci također pišu kako Hrvatska postaje i jedna od važnijih europskih festivalskih destinacija, a ovo ljeto bi plaža Zrće po njima mogla postati mjesto najluđih partyja, u organizaciji Ibiza Rocksa.

“British Airways će imati letove za Split iz Heathrowa i Belfasta u svibnju čime otvara ljetnu sezonu, a European Coastal Airlines sada ima nove letove za Hvar i druge otoke. Osim toga, valuta kune je slabija za 5 posto nego li prošle godine, što je svakako pogodno za turiste iz Ujedinjenog Kraljevstva”.

Hrvatska se tako našla u društvu španjolske Malage, Yosemitea u Kaliforniji, Haitija, Kube, Nikaragve, Memphisa, Kostarike, Bristola i drugih.

Cijeli popis možete pogledati OVDJE.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Zanimljivosti

U VUKOVARU PODIGNUT SUHOZIDNI ZAVJETNI KRIŽ

Objavljeno

na

Objavio

U Vatikanskoj ulici nasuprot Vodotornja u Vukovaru, hrvatski  branitelji  s otoka Paga  izgradili su suhozidni križ, koji je posvetio gvardijan fra Ivica Jagodić iz Župe sv. Filipa i Jakova u Vukovaru.

“Skupa s našim braniteljima UHVDR-a već smo napravili puno suhozidnih križeva, a sada smo željeli jedan  pokloniti gradu Vukovaru. Ovo je bilo nešto posebno, Vukovar je grad heroj i svi oni koji su sudjelovali u izgradnji ovog križa napravili su ga s puno emocija. To je hrvatski simbol koji je grad Vukovar zaslužio i ovaj križ za Vukovar predstavlja svu patnju i sve ono što su Vukovar i njegovi branitelji prošli tijekom Domovinskog rata. Križ koji je rađen u Vukovaru, bio je gotov za tri sata, a radilo ga je 54 hrvatska branitelja s otoka Paga”, istaknuo je Ante Fabijanić, gradonačelnik Paga, javlja Glas Slavonije.

Foto/Grad Vukovar

Davor Fabijanić, predsjednik Udruge hrvatskih veterana Domovinskoga rata s Paga i zamjenik gradonačelnika, rekao je da su se za ovu lokaciju odlučili jer je nedaleko od prepoznatljivog vukovarskog simbola stradanja- Vodotornja s kojeg će se vidjeti suhozidni križ koji je podignut kao simbol žrtve i patnje, ali i simbol zajedništva.

 

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava za ovu hvale vrijednu akciju izrazio je riječi zahvale… pa je i na Facebooku poručio:

 

“Posvetili smo suhozidni križ koji su Vukovaru na dar izgradili prijatelji s Paga na čelu s gradonačelnikom Antom Fabijanićem i udrugom HVIDR-a Pag.

Ovaj je križ simbol patnje koju su Vukovarci i hrvatski branitelji Vukovara podnijeli. Grad Vukovar rado je prihvatio ovaj hrvatski simbol i promiče vrijednosti iz Domovinskog rata. Također, ovo je autentična priča o hrvatskom zajedništvu izraslom upravo na tim vrijednostima.

Hvala vam, dragi prijatelji što Vukovar uvijek nosite u srcu i što ste s velikom energijom i pijetetom Vukovarcima učinili ovu gestu te ugradili dio sebe kao trajni podsjetnik na značaj koji Vukovar ima u srcima pravih domoljuba diljem Hrvatske i šire!”, napisao je Ivan Penava.

facebook komentari

Nastavi čitati

Zanimljivosti

(VIDEO) Iznenađenje za mladu i goste: Njemački mladoženja po prvi put pričao na hrvatskom jeziku i sve oduševio

Objavljeno

na

Objavio

Na jednoj svadbi mladoženja je priredio iznenađenje za mladu.

Obratio se mladi i svim svatovima na hrvatskom jeziku, priznajući na kraju da hrvatski ne razumije i da je sve naučio napamet.

Simpatični je mladić priznao da je svoj govor naučio napamet, a supruzi Mariji nije rekao da će ga držati kako ona ne bi bila nervozna. I iz njenih se reakcija vidi da je iznenađena. A ako ga nakon ovog govora ostavi, rekao je, otići će živjeti s ujakom u Livno i biti čoban.

Pogledajte video koji je objavio Foto studio Micko:

facebook komentari

Nastavi čitati