Brkić o Ilčiću: ‘Nadridemokršćani, nadridomoljubi i nadrikatolici’ svima dociraju

9

Zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Hrvatskog sabora Milijan Brkić oštro je odgovorio na kritike Hrastovca Ladislava Ilčića, koji je napustio savjetničko mjesto u Ministarstvu vanjskih poslova.

“Nije to nikakav raskol, već početak kampanje za lokalne izbore. G. Ilčić se očito probudio iz zimskog sna pa s jedne strane koristi benefite. Do jučer je bio savjetnik i uredno je primao plaću, a sad odjednom taj partnerski odnos zbog kojeg je i bio savjetnik odjednom nije vjerodostojan. To govori o njemu i njegovoj vjerodostojnosti”, kaže Brkić, prenosi N1

Na pitanje ne misli li da je HDZ napravio zaokret u odnosu na demokršćanski smjer.

“Koliko ja znam, ne, ali izgleda da su uvijek bolji ovi koji su nadridemokršćani, nadridomoljubi i nadrikatolici pa svima dociraju, ali to govori samo o njemu”, kazao je.

Bi li Hrast bio u Saboru da nije HDZ-a, upitan je zatim.

“Mislim da cijela javnost zna da Hrast ne bi bio u Saboru bez HDZ-a”, odgovara.

Na kritike Ilčića, da HDZ ne stavlja obiteljske i druge vrijednosti u prvi plan kaže da je HDZ demokršćanska stranka desnog centra, koja ima svoje tradicionalne vrijednosti, ideologiju i politiku, te “koliko ja znam, a recimo da ipak nešto znam o HDZ-u, politika te stranke se nije nimalo promijenila u odnosu na te vrijednosti”.

Svatko na političkoj sceni, dodaje, ima pravo na svoj stav, ali njega treba staviti u kontekst vremena i okolnosti, a to su u ovom slučaju – lokalni izbori.

“Da bi nešto postigao, očito se mora distancirati od HDZ-a s jedne strene, a s druge, kad su u pitanju benefiti, onda ih itekako koristi”, kazao je Brkić.

Ladislav Ilčić dao ostavku na mjesto posebnog savjetnika Davora Ive Stiera

facebook komentari

 • Maks

  Prenosim ovdje tudji komentar:
  Damir Habijan,HDZ-eov europejski kandidat za gradonacelnika Varazdina je vrijedan NULA bodova.
  Kandidaturu je ‘zasluzio’ samo zbog svojih zastokih napada na Karamarka i nicim drugim.Plenkovic ga je zbog tih napada na Karamarka nagradio kandidaturom,a Brkic ga zbog tog danas brani na nacin da krajnje neumjesno napada Ilicica.
  Da sam birac koji glasuje u Varazdinu Habijan nikada ne bi dobio moj glas jer je njegova kandidatura izraz Plenkoviceve osobne zahvalnosti za napade na Karamarka a ne zbog toga sto je on nesto posebno kvalitetan kandidat.
  Njegovo trabunjanje o HDZ-eu kao o modernoj europskoj demokrscanskoj stranci je tek jos jedan oblik dodvoravanja Plenkovicu i nema nikakve veze s onim sto bi HDZ trebao biti.
  E pa,neka za tebe glasuju ‘Europejci’,europejce Habijane,a Hrvate iz Varazdina pozivam da glasuju za obicnog Hrvata Ilicica.

 • Amigo

  Milijane, sramoto Klobuka

 • kvaternik

  dakle, podmukli Plenky polako nagrađuje one koji su mu pomogli da uklone gosp. Karamarka i gura ih u prve redove. ljigavo u najmanju ruku!

 • Omnes Omnibus

  Ne bi bilo lose gospon Brkic biti malo oprezniji s upotrebom rijeci vjeodostojno

 • Ivan Tetkovic

  Brkicu Ti si obicni ljigavac,do skora si bio popularan kao pokojni Tudjman,ali si pravo lice pokazao kada si sramno izdao Karamarka,kada si se slozio sa Plenkovicevim odlukama:da vrati zvezdasa Prgometa u HDZ,pa da postavi Oguljenku i Dalicku na ministarska mjesta.90% sadasnjeg rukovodstva HDZ-a polako u bijelim rukavicama odrice se Katolicanstva (ili ste bili veliki Katolici samo kada ste bili u Oporbi). U saboru nikako da Vas napusti zimski san i mislite da ce pobjeda na lokalnim izborima doci na starim lovorikama.Obicna trula Sorosova cuprija dijeli Vam lekcije,kako se treba boriti za nove mandate,a Vi umjesto Sukera dali ste povjerenje Babicu da Vas zastupa,a on se ponasa kao puz golac.Mnogo je trulih dasaka u HDZ-u koje je potrebno hitno zamjeniti sa zdravim Luznjackim hrastovim daskama.Ako ovako nastavite uskoro ce te ponovo pasti u ponor u koji Vas je doveo Sanader i Kosorica i ne zaboravite da se Hrvatski narod ponovo MASVONO okrece katolickoj crkvi i da ce HDZ uskoro gledati HRAST-u u ledja (ILCIC IMA SESTERO DJECE I PONOS JE HRVATSKOG NARODA).

 • Paulaner Paulaner

  Tko bi rekao da ce djelitelj krunica, kojih kod sebe ima u svakom dzepu i u svakoj prilici, prozivati nekoga zbog vjere i to radi homoseksualca!?
  Brkic je mulj kojeg je poplava ostavila iza sebe. Veliko razocaranje

 • Paulaner Paulaner

  Zanimljiva vijest ali tko govori o tome? Da je netko drugi u pitanju, Stazic bi osobno poveo napad odmah iz Sabora.

  http://hu-benedikt.hr/?p=86321

 • kršni

  Brkiću, nemojte davati ovakve umišljene komentare. Ilčić je potpuno u pravu, a Stier ne razumije kako se javna osoba ne može ponašati baš kako hoće! Toga u Hrvatskoj ima previše, a i previše su plaćeni dotični političari. Da su manje plaćeni, možda bi se našli neki drugi, skromniji i vredniji jer se to ovakvim likovima, tobože demokršćanima, ne bi isplatilo!

 • Luka Dragan

  Brkiću ne pretjeruj, mogao bi i HDZ biti malo više demokršćanski, a ne uzimati samo ono što i ljevima paše