Broj birača na izborima za predsjednika RH 3.779.281 birač

5

“Pravo biranja na izborima za predsjednika Republike Hrvatske 28. prosinca ima ukupno 3.779.281 birač, objavilo je u petak Ministarstvo uprave.

Ministar uprave Arsen Bauk zaključio je, naime, s 19. prosincem popis birača za izbore, a taj broj iznosi 3.779.281, od kojih je s prebivalištem u Hrvatskoj njih 3.770.953, a bez prebivališta 8.328 birača, prenosi Hina.

Osim u Hrvatskoj, izbori za predsjednika Republike provest će se u još 50 država, a birači će odlučiti hoće li to biti Kolinda Grabar Kitarović (HDZ), Ivo Josipović (SDP), Milan Kujundžić (Savez za Hrvatsku) ili Ivan Velibor Sinčić (Živi zid).

facebook komentari

 • Gabro Vuskic

  Ja u tu brojku ne vjerujem. Razlog! Hrvatska ima nešto manje od pet milijuna stanovnika. Nije moguće da su i djeca u tu brojku ubrojena. Iseljeništvo, ham. To je vrlo upitno. Zašto? Jednostavno zato što samo na području Amerike ima nekoliko mjesta gdje se može glasovati, a mo pravilima se mora glasovati na lice mjest. Nekima je to skoro i nemoguće. Možda bi bilo malo bolje kada bi se moglo elektroničkim putem glasovat. Glasovati ovako kako je danas, ostavljena su vrata ŠIROM OTVORENA za mrtve i nestale glasače, kao i u prošlim izborima.
  nedajte se sestre Hrvatice i braćo Hrvati navesti na led da vas antifašisti opet vuku za nos, kao i u prošlim izborima.

  • Lilith

   Treba ih ove ture potjerat sa svih razina vlasti! Ili će mo ključ u bravu i ćao đaci…

 • Herceg-Bosna

  eh

  • peppermintt

   :)))))))