Pratite nas

Politika

Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović rade na pripremama za osnivanje stranke

Objavljeno

na

Imamo pripremljne opcije za sve mogućnosti. One sve nisu jednako dobre, ali mi smo definitivno postali ozbiljni politički dionici i tako ćemo se ubuduće postaviti, rekla je Bruna Esih, piše Novi list.

Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović rade na pripremama za osnivanje stranke s kojom namjeravaju izaći na sljedeće parlamentarne izbore bez obzira na to kada oni bili raspisani.

“Radimo na tome. Pripremamo sve administrativne pretpostavke koje su po zakonu nužne za osnivanje nove stranke. Tako da ćemo uskoro stranku i osnovati”, rekla je jučer za Novi list Bruna Esih. Dodala je da još uvijek nije usuglašeno kako će se nova stranka zvati, te da prate kako će se stvari razvijati na domaćoj političkoj sceni.

“Međutim, zasad ne želim komentirati kako ćemo se mi postaviti u pojedinim konkretnim situacijama. Recimo, stalno nas pitaju koji će nam biti uvjeti da koaliramo ili podržavamo Milana Bandića u zagrebačkoj Gradskoj skupštini.”

“Ali stvar je u tome da izbori za gradonačelnika nisu završili i mi ne želimo sudjelovati u raspravama što bi bilo kad bi bilo”, rekla je Esih. Dodala je da je njena pozicija ista kada je u pitanju možebitno preslagivanje u Saboru gdje također postoje nepoznanice, odnosno hoće li ili ne biti prijevremenih paramentarnih izbora.

“Imamo pripremljne opcije za sve mogućnosti. One sve nisu jednako dobre, ali mi smo definitivno postali ozbiljni politički dionici i tako ćemo se ubuduće postaviti”, rekla je Esih.

Dodala je da će ona zajedno sa Zlatkom Hasanbegovićem koji je zbog sudjelovanja na njenoj listi izašao iz HDZ-a, te nezavisnim zastupnikom Željkom Glasnovićem osnovati klub zastupnika.

“Osnivanje kluba logičan je korak u procesu osnivanja stranke”, rekla je Esih. Na nedjeljnim lokalnim izborima lista Brune Esih osvojila je 8,23 posto glasova, odnosno čak pet zastupnika u zagrebačkoj Gradskoj skupštini. Ona je na izborima za gradonačelnicu dobila više od deset posto glasova, više od HDZ-ovog kandidata Drage Prgometa.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Politika

(VIDEO) Verbalni okršaj Marasa i Radina u Saboru: Kaj ćeš ti meni govoriti da sjednem!?

Objavljeno

na

Objavio

Tijekom današnje sjednice Sabora došlo je do svađe SDP-ova Gordana Marasa s Furiom Radinom koji danas predsjeda saborskom sjednicom.

Maras je pokušavao odgovoriti ministru obrane Damiru Krstičeviću, koji ga je, među ostalim, pitao da li je služio vojni rok.

Radin Marasu nije dopuštao da se za to koristi institutom povrede Poslovnika tvrdeći da to ne može učiniti na izlaganje ministra.

Maras je odbijao sjesti nakon što mu je Radin uskratio riječ i dao riječ Željku Glasnoviću.

I HDZ-ovi zastupnici su Marasu  iz klupa također dovikivali da sjedne. “Neću sjesti! Kaj ćeš mi ti govoriti da sjednem?”, govorio je Maras no na kraju je sjeo. Iako je još jednom dignuo ruku da se javi za riječ, to mu nije bilo dozvoljeno.

facebook komentari

Nastavi čitati

Politika

Zdravko Marić će tužiti Marasa? ‘Prevršio je svaku mjeru!’

Objavljeno

na

Objavio

Ministar financija Zdravko Marić komentirao je Marasov ‘napad’ na njega u Saboru.

U Saboru je danas SDP-ov Gordan Maras rekao da ima dokaz da je Vijeće za financijsku stabilnost upozoravalo ministra financija Zdravka Marića na preveliku izloženost Agrokora.

Na te je optužbe odgovorio sam ministar.

“Vidjet ćete prezentaciju, ja isto imam taj dokaz. Nije to specijalan dokaz, to je prezentacija. Isto stoji u prezentaciji za 2015. i 2016. To nije tijelo koje nalaže bilo kojoj instituciji, odnosno regulatorima da nešto čine.

Naprotiv, regulatori čine to Vijeće. Ne vidim koja je poanta tih upozorenja. Nikad se na tom Vijeću ne spominju pojedini primjeri.

Inače što se tiče njegovih istupa gospodina Marasa, mislim da je prevršio svaku mjeru. I u javnosti govori o tome, radi se o javnom blaćenju i obezvređivanju mene osobno.

Razmislit ću o konkretnim aktivnostima. Mislim da je prevršio svaku mjeru. Neću s njim polemizirati.

U Saboru sam mu već nekoliko puta argumentirano odgovorio. Razumijem što je politička arena, ali ovo je značajno ispod pojasa”, rekao je Marić.

facebook komentari

Nastavi čitati