Buđenje bez nogometa

  0

  Za one koji više vole fantaziju nego japansku zbilju.

  Marta je organizirala sve, od prijateljice koja je imala za svaku prigopdu alibi, do prekrasnog izleta u šumu i prenoćišta u jednoj zanimljivoj drvenoj baraci. Udaljeni od svijeta, nevidljivi za oko, nedostupni za bilo kakav GSM signal, izvan dohvata bilo kakve televizijske ili radijske frekvencije smjestili smo se kao da niakda ne ćemo ni izići iz ove barake i onoga što smo oboje odlučili, ali nismo planirali.

  img_0011

  Nekoliko boca crnog vina, svjetlo kao iz početka elektrifikacije Dalmatinske Zagore, šuma kao iz nekog romana o zapuštenim područjima u kojima se vrzmaju duhovi i vile. Daleko od bilo kakvog pitanja, osim onoga o načinu i dubini užitka. A užitak je bio ljepši od najljepšeg divljeg cvijeta koji je pupao u zapuštenom vrtu.
  Nogometna noć je bila prekratka za sve ono što smo htjeli, morali ili željeli reći jedno drugome. Nismo se poznavali niti fizički, niti tjelesno, nidi duhovno, samo konvencionalno. Bili smo kao susjeti, ali stranci rođeni zajedno u nekom svijetu iz magle, svijetu koji do tada nisam poznavao. Kao da smo lutali dolinama i proplancima života tražeći obrise vlastitog sna, žudnje i sreće. Izravnost koja je ušla u polumrak barake je bila osvajajuća. Nisam niti sanjao da je moja susjeda osoba tako osebujnih ideja, a ne samo osebujniog izgleda.

  Susretali smo se čitavu noć u gutljajima, pogledima, dodirima, zagljajima, riječima. Uranjali smo jedno u drugo i prolazili svjetove koji su nas pozivali da ih otkrijemo, a mi smo se čudili svoj ljepoti tih novih, ali tako poznatih iskustava. Divili smo se bojama i preljevima koji su se prelijevali s jednih usana na druge, prelazili s jednog tijela na drugo, oblačili naše strahove u nježnost i nježnost pretvarale u osmijeh u očima, kapljicu želje na usnama i blagi dodir na svakom dijelu tijela.
  Nevjerica i radoznalost je ispunjala kratke predahe u kojima smo se pitali što se to događa, prelazili smo tisuće kilometara udaljenosti između različitih svjetova u kojima smo živjeli i pronalazili identične točke na kojima smo se možda nekada davno rastali.

  Prvi put u životu sam spoznao ljepotu neprestanih valova užitka koji je prolazio, dolazio, odlazio i ciklički se vraćao ne želeći prestati, zarobljavajući nas u svojoj fantastičnoj ljepoti novoga, zabranjenoga i neočekivanoga.
  Miris je ispunjao svaku poru i svaki trenutak, dodirivao je tijelo i širio se dušom ulazeći u dubinu. Dahom smo se dodirivali, milovali smo sjenu trepavica i vrškove noktiju. Blagost pogleda, nježnost poljubaca i jačina želje je postajala svake sekunde intenzivnija i ljepša. Prestanak nije imao vremena da se zakači za bilo koju potrebu koja bi nas, pa samo i na sekundu, mogla odvojiti jedno od drugoga. Trans je potpuno krivi izraz za stanje u kojemu smo se našli bez plana, bez namjere i bez želje da ga prekinemo voljnim gestama ili razmišljanjem o posljedicama ulaska u svijet novih priča o nevjerojatnim bojama našeg susreta.
  Nogomet i samba su bili užitak za one koji ne poznaju pravi smisao užitka i za one koji nikada nisu osjetili svu opojnost iznenandoga susreta i nepalaniranog putovanja.
  Snovi su bili dio našeg sjedinjenja, potpuno realni i potpuno plastični. Nisu to bili snovi spavanja, nego snovi neodvajanja. Medeni osjećaj opijenosti nas nije napuštao do ranog jutra kada sam prvi put doživio da je buđenje u stvari najljepše kad se ne probudiš.

  plaža

  DODATNA OPREMA

  Potaknut upisom koji je promišljeno i mudro postavila Nina Vujicic, a koji se tiče prigovora na ekstremnu dodatnu opremu neke familije na plaži, i kolikoćom i kakvoćom, jer mislim da se radilo i o suncobranu koji je zaklanjao pogled, dao bih dvije-tri napomene, piše prof.dr. Kristijan Krkač (1) Možda je to samo ekstreman slučaj iste […]

  5 komentara
  gole studentice kalendar

  Goli studenti pomažu farmerima

  Studenti veterine skinuli su se za kalendar. Prihod od prodaje kalendara namijenjen je farmerima koje je pogodila suša. [ad id=”68099″] Studenti veterine sa sveučilišta u Sydneyu slikali su se goli kako bi prikupili novac za uklanjanje posljedica suše koja je pogodila australske farmere. Na fotografijama privatne dijelove pokrivaju tek strateški postavljene domaće životinje. Takav kalendar postao […]

  53 komentara
  balislava

  Upoznajte Balislavu, rusku vojnu pilotkinju, koja je jučer bombardirala ISIL

  Islamisti vjeruju da su žene ‘manje vrijednije od psa’! Kapetanica Balislava im je poslala poruku: [ad id=”68099″] ISIL slijedi Šerijatski zakon, Prema Šerijatu žena nema nikakvih  prava. I zato je pomalo ironično da ISIL-ovce razvaljuje vojna pilotkinja, tj. žena. Jedina bolja stvar od samog uništenja ISIL-a je znati da to čini upravo žena, jer prema […]

  2 komentara

  VinkoVukadin