Pratite nas

Komentar

Bujanec o vraćanju Šešelja u Haag: Jednim udarcem ubijene su tri muhe. Dvije je ubio Šešelj, a jednu ja

Objavljeno

na

Točno je da sada likujem. Neopisivo sam ponosan što je Bujica dala svoj mali doprinos tome da Haag zatraži povratak Šešelja

Velimir Bujanec 250211Urednik emisije Bujica Velimir Bujanec komentirao je za Direktno.hr podnesak haaškog tužiteljstva u kojem se traži vraćanje Vojislava Šešelja u pritvor. Ovom zahtjevu je, kako je navedeno u podnesku, kumovao i Šešeljev nastup u emisiji Bujica, 26. studenog.

”Neopisivo sam ponosan što je Bujica dala svoj mali doprinos tome da haaško tužiteljstvo zatraži povratak ratnog zločinca Vojislava Šešelja u Haag. Bilo bi mi drago da je Hrvatska radiotelevizija, kad je radila intervju s Veljkom Kadijevićem, taj intervju napravila tako da se nakon toga moglo i Kadijevića transportirati u Haag. Međutim, na HTV-u su napravili intervju tako da ga brane”, rekao je Bujanec za direktno.hr.

”Da, točno je da sada likujem, zbog svih onih koji su me osuđivali proteklih dana, ali još više zato što će Šešelj najvjerojatnije ići u Haag. Silno mi je drago što će se sad vjerojatno destabilizirati Srbija jer će Vučiću i Nikoliću biti jako nezgodno hapsiti Šešelja. Jednim udarcem ubijene su tri muhe. Dvije je ubio Šešelj, a jednu ja”, nastavlja Bujanec i zaključuje:

”Najviše mi je ipak drago radi hrvatskih branitelja koji su cijelo vrijeme vjerovali u mene i podržali moj novinarski podvig, a posebno mi je drago radi svih žrtava Šešeljevih Belih orlova, kojima je Haag nanio bol puštanjem Šešelja, a sada smo pomogli Haagu da ga vrati u pritvor.”

Podsjetimo, u podnesku Tužiteljstvo konstatira da je Šešelj svojim ponašanjem u Srbiji “potkopao” duh odluke o privremenom oslobađanju koju je, na osobnu inicijativu, “iz humanitarnih razloga” donijelo raspravno vijeće Jedna od najvećih povreda je, kako se navodi u podnesku, njegov intervju u emisiji Osječke TV ‘Bujica’ koju je prenijelo 11 lokalnih televizija i mnogi portali. U podnesku se navodi i link na YouTube na kojem se može pogledati emisija.

Tužiteljstvo stoga zahtijeva da odluka o puštanju na slobodu bude opozvana, da Šešelju bude naloženo da se vrati u Haag i da se, potom, održi rasprava o njegovom zdravstvenom stanju i uvjetima pod kojim bi, eventualno, ponovo mogao biti privremeno oslobođen.

“Sada je, međutim, jasno da je povjerenje Raspravnog vijeća u Šešeljevo ponašanje bilo neutemeljeno. On je izričito izjavio da se neće vratiti na Tribunal. On je prijetio ljudima koji surađuju s Tužiteljstvom. On je jasno pokazao da njegovo zdravstveno stanje nije prepreka davanju neprihvatljivih javnih izjava koje su zapaljive i uvredljive za žrtve. Također je dao javne izjave koje dovode u pitanje procjenu Raspravnog vijeća o ekstremnosti njegova zdravstvena stanja. U izostanku “proprio motu” mjera Raspravnog vijeća za nadgledanje posljedica privremenog puštanja na slobodu koje je naložilo, dužnost je Tužiteljstva da potakne ta pitanja”, navodi se u podnesku Tužiteljstva. (Direktno.hr/Kamenjar.com)

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Komentar

Milijan Brkić: Zakon je jasan – Otvaranjem istrage, saborsko povjerenstvo za Agrokor prestaje s radom!

Objavljeno

na

Objavio

Zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Hrvatskoga sabora Milijan Brkić osvrnuo se jučer za Novu TV i HTV na temu saborskoga istražnog povjerenstva za Agrokor.

U Članku 4. Zakona o istražnim povjerenstvima stoji da će – ako je pokrenut sudbeni postupak o nekom pitanju o kojem je prethodno osnovano istražno povjerenstvo – ono odmah prestati s radom.

Brkić je istaknuo da SDP i Most ovom problemu pristupaju neodgovorno, populistički i demagoški.

– Jako su dobro znali koja je sastavnica zakona, jednako kao što znaju da se istrage koje provode istražna tijela, DORH i policija, ne smiju kontaminirati bilo kojim drugim aktivnostima, a pogotovo ne aktivnostima zakonodavne vlasti. Zakon je tu jasan – otvaranjem sudske istrage, koja će evidentno uslijediti, rad povjerenstva prestaje.

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Marko Jurič: Ima li što zajedničko u slučajevima Ive Sanadera, Nadana Vidoševića i Ivice Todorića?

Objavljeno

na

Objavio

Ima li što zajedničko u slučajevima Ive Sanadera, Nadana Vidoševića i Ivice Todorića?

Osim stila visokog letenja i niskog padanja, istog odvjetničkog ureda koji ih brani, radi li se tu o onom surovom hrvatskom primitivizmu, onoj umivenoj i loše prikrivenoj seljačiji?

Ima li tu nekih poremećaja ili dijagnoza koje počinju s riječju narcisoidnost? Sva su trojica vrlo inteligentni ljudi, a doveli se u jednako glupu situaciju.

Sanader se uspeo na vrhove hedonističkog cinizma pa se strmoglavio Čedi Prodanoviću u naručje. Vidošević se spustio u mračne odaje svojega doma, sladostrasno konzumirao sve što je doteklo, a kad je preteklo i on se otkotrljao u naručje Prodanovića, odnosno Jadranke Sloković.

Ivica Todorić se najdulje penjao i najviše uspeo čak do feudalnih Kulmerovih dvora s kojih puca pogled na kmetstvo, ali i njemu je započelo desetogodišnje razdoblje kada će jutra počinjati s Čedom Prodanovićem.

Zašto u Hrvatskoj ljudi ne čitaju malo više, primjerice Ivana Gundulića i njegovog Osmana, gdje kaže: ‘Kolo od sreće uokoli vrteći se ne pristaje: tko bi gori, eto je doli, a tko doli gori ustaje’. Jer kandidata za ovaj klub Čedinih mušterija ima još, samo oni toga, na njihovu žalost, za sada nisu svjesni.

Navodno su rimski cezari nakon vojnih pohoda kada su Rimom prolazili ispod slavoluka pobjede, praćeni ovacijama svjetine u dnu kola imali šaptača koji im je govorio ‘ne zaboravi ti si samo običan čovjek’.

Možda to nije istina, ali je istina da ovi naši hrvatski cezari imaju gomilu šaptača koji ih uvjeravaju da su postali nadljudi, mesije, božanstva, superstari. A kad hrvatski cezari padnu onda hrvatski šaptači postaju USKOK-ovi pokajnici.

Možda je ovo faza prvobitne akumulacije kapitala, možda ono divlje doba pretpovijesti kada se stvaraju plemići. Čini se da to baš ne uspijeva jer do sada se još ni jedan nije stvorio.

Možda zato što tituli plemić prethodi titula vitez, a ona se stječe plemenitim djelima požrtvovnosti i junaštva. Hrvatski nadri plemići preskaču tu fazu. Draža im je metoda glembajevštine koja žrtvenike prepušta junacima.

Marko Jurič: Izgleda da je Agrokorov neboder bio azil za one koji su trebali završiti u Remetincu

facebook komentari

Nastavi čitati